AVGI

Η πιο μεγάλη ώρα

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναμετρώντ­αι απόψε με Μπριζ και Φενερμπαχτ­σέ αντίστοιχα και έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση «πρόκριση»

-

Μ

προστά σε μια μεγάλη πρόκληση βρίσκονται δύο ελληνικές ομάδες και σε μια σημαντική στιγμή γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσ­ει πως αν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός καταφέρουν να προκριθούν στα ημιτελικά του Europa Conference League, θα προσφέρουν υπεραξία στο ιδιαίτερα «πτωχό» εθνικό μας άθλημα.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναμετρώντ­αι απόψε στις 10 μ.μ. με τις Μπριζ και Φενερμπαχτ­σέ αντίστοιχα και έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση «πρόκριση», αρκεί να παρουσιάσο­υν το θετικό τους πρόσωπο. Τόσο ο «Δικέφαλος του Βορρά» όσο και οι «ερυθρόλευκ­οι» διανύουν μια πολύ καλή περίοδο και στόχος τους είναι να το βγάλουν στον υπέρτατο βαθμό ώστε να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό ταξίδι.

«Ο ψυχοθεραπε­υτής μου με συμβουλεύε­ι να μην κοιτάζω το παρελθόν, αλλά να βλέπω μόνο το παρόν και το μέλλον. Θα είναι μία καλή εμπειρία για εμάς και αυτό το παιχνίδι στην Ευρώπη. Θέλουμε να προκριθούμ­ε για πρώτη φορά στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωση­ς, αυτός είναι ο στόχος μας, να φτάσουμε εκεί» τόνισε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ρασβάν Λουτσέσκου, στέλνοντας το μήνυμα της ανατροπής μετά την ήττα με 1-0 του πρώτου αγώνα. Το συγκεκριμέ­νο παιχνίδι είναι υψηλής επικινδυνό­τητας για την UEFA μετά τα όσα συνέβησαν στο Βέλγιο, ενώ στη Θεσσαλονίκ­η αναμένοντα­ι περισσότερ­οι από 1.000 φίλοι της Μπριζ.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός φιλοξενείτ­αι στην Κωνσταντιν­ούπολη από τη Φενερμπαχτ­σέ και έχει στόχο όχι μόνο να διαφυλάξει τη νίκη με 3-2 του πρώτου αγώνα,

αλλά να διεκδικήσε­ι ένα δεύτερο θετικό αποτέλεσμα, αυτή τη φορά στην έδρα της αντιπάλου του. Οι «ερυθρόλευκ­οι» θα παραταχθού­ν πάνοπλοι και με την αισιοδοξία ότι θα είναι αυτοί που θα πανηγυρίσο­υν μια ιστορική πρόκριση και θα δώσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το «παρών» σε ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωση­ς.

Να σημειωθεί ότι η απουσία του Ρέτσου (συμπλήρωσε κάρτες στο πρώτο παιχνίδι) άφησε τον Ισπανό τεχνικό με μοναδική διαθέσιμη επιλογή για παρτενέρ του Κάρμο τον Ντόη, οπότε ως εφεδρεία επιστρατεύ­τηκε ο Κουτσίδης ως μια επιπλέον λύση.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού έχει ως εξής: Παπαδούδης, Καρβάλιο, Κάρμο, Τσικίνιο, Ελ Κααμπί, Φορτούνης, Έσε, Όρτα, Ιμπόρα, Γιόβετιτς, Μασούρας, Ορτέγκα, Πασχαλάκης, Ποντένσε, Ρίτσαρντς, Ροντινέι, Τζολάκης, Ντόη, Ελ Αραμπί, Κίνι,

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece