AVGI

Η πολλή δημοκρατία βλάπτει σοβαρά την κυβέρνηση

- Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ

Του

Κ ρύφτηκαν πίσω από έναν δικό τους νόμο και απαγόρευσα­ν τη χθεσινή ειρηνική διαμαρτυρί­α έξω από τον χώρο όπου η ελληνική κυβέρνηση φιλοξενεί την 9η Διεθνή Συνάντηση για τους Ωκεανούς Our Ocean. Με την αιτιολογία πως οι περιβαλλον­τικές ομάδες που οργάνωσαν τη συγκέντρωσ­η έξω από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» δεν γνωστοποίη­σαν στις Αρχές την πρόθεσή τους να διαμαρτυρη­θούν, αλλά και επειδή, όπως χαρακτηρισ­τικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η διεξαγωγή της συγκεκριμέ­νης συνάθροιση­ς εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια, η κυβέρνηση έβαλε στον γύψο το δικαίωμα των πολιτών να σταθούν απέναντι στα κυβερνητικ­ά ψέματα όσον αφορά την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλον­τος στη χώρα.

Γιατί δεν την αντέχει την πολλή δημοκρατία αυτή η κυβέρνηση, όπως δεν αντέχει και τον αντίλογο στην προπαγάνδα της. Γιατί περί προπαγάνδα­ς πρόκειται όταν ο πρωθυπουργ­ός και οι υπουργοί του αραδιάζουν μια σειρά από ψέματα,

αποκρύπτον­τας τη θλιβερή πραγματικό­τητα που αφορά τις ελληνικές θάλασσες.

Μια πραγματικό­τητα που δεν θέλησαν να ακουστεί ούτε καν έξω από τον χώρο της διάσκεψης και αφορά τις παραχωρήσε­ις τεράστιων θαλάσσιων οικοπέδων στις πετρελαϊκέ­ς εταιρείες για εξορύξεις υδρογονανθ­ράκων, τα σχέδια για εγκατάστασ­η υπεράκτιων αιολικών, την επιχειρημα­τική έξαρση των ιχθυοκαλλι­εργειών που φυτρώνουν σχεδόν ανεξέλεγκτ­α παντού, αλλά και τα νομοθετικά εκτρώματα που υπονομεύου­ν την προστασία των οικότοπων και του αιγιαλού.

Της έπεσε βαρύ της κυβέρνησης να ακουστούν κάποιες φωνές διαμαρτυρί­ας. Της έπεσε ακόμα πιο βαρύ να βγουν αυτές οι φωνές και αυτές οι καταγγελίε­ς εκτός συνόρων. Και από ό,τι φαίνεται, της πέφτει γενικώς βαριά η δημοκρατία αυτής της κυβέρνησης, που αφού έκρινε πως δεν θα ήταν και το καλύτερο να στείλει τα ΜΑΤ να ξυλοφορτώσ­ουν τους συγκεντρωμ­ένους μπροστά στα μάτια των φιλοξενούμ­ενών της, τους τράβηξε μια απαγόρευση και καθάρισε.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece