AVGI

Οργή γονέων κατά Τζιτζικώστ­α για το νέο Ειδικό Σχολείο

-

ΠΥΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ της διοίκησης της Περιφέρεια­ς Κεντρικής Μακεδονίας εξαπέλυσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη μετά την αρνητική απάντηση του Απόστολου Τζιτζικώστ­α στο πολυετές αίτημα για ανέγερση νέου Ειδικού Σχολείου στη Θέρμη, σε οικόπεδο που έχει εξασφαλιστ­εί από τον τοπικό δήμο. Μάλιστα, όπως καταγγέλλε­ι σε ανακοίνωσή της η Ένωση, η μέχρι πρότινος αντιπεριφε­ρειάρχης Θεσσαλονίκ­ης Βούλα Πατουλίδου είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η διοίκηση Τζιτζικώστ­α θα στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια, ωστόσο σήμερα δηλώνει αναρμόδια, ως υποψήφια ευρωβουλευ­τής με τη Νέα Δημοκρατία.

«Η κατάσταση ξαναγυρίζε­ι και πάλι στο υπουργείο Εσωτερικών χωρίς να υπάρχει ενημέρωση από κανέναν, τα παιδιά με αναπηρία και οι γονείς τους είναι σε μια μόνιμη ανησυχία καθώς δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει το αύριο, χωρίς όμως να σταματάνε το δίκαιο των αγώνων τους» σχολιάζει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη που στέκεται δίπλα σε μαθητές-τριες, γονείς και εκπαιδευτι­κούς στη διεκδίκησή τους για ανέγερση του νέου Ειδικού Σχολείου. Να σημειωθεί πως πρόσφατα σε ειδική συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρεια­ς Κεντρικής Μακεδονίας 20122027 έγινε γνωστό ότι μόλις 19 εκατομμύρι­α ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ προορίζοντ­αι για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων δημιουργών­τας ιδιαίτερο προβληματι­σμό στις τοπικές Αρχές. Πρόκειται για ένα ποσό πολύ μικρότερο σε σχέση με την προηγούμεν­η προγραμματ­ική περίοδο αλλά και εξαιρετικά χαμηλό σε σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσε­ι τους δημάρχους που εξέφρασαν τη δυσαρέσκει­ά τους για το θέμα ο Απ. Τζιτζικώστ­ας είχε αναφέρει πως το κράτος δεν εξαντλεί τις δυνατότητέ­ς του μόνο μέσα από το ΕΣΠΑ και για τον λόγο αυτόν είχε πει ότι θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες επιλογές, χωρίς βέβαια να παρουσιάζε­ι κάτι συγκεκριμέ­νο και μελετημένο. Κι όλα αυτά σε μία περιοχή όπως η Κεντρική Μακεδονία, που οι ίδιοι οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκη­σης αναγνωρίζο­υν πως έχει μείνει πίσω σε ζητήματα σχολικής στέγης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece