AVGI

Τι κολασμένο ποδόσφαιρο...

Πεπ Γκουαρδιόλ­α: «Σε ένα άλλο άθλημα, στατιστικά, θα είχαμε κερδίσει, αλλά το ποδόσφαιρο έχει αυτό το υπέροχο πράγμα»

-

Σε ένα άλλο άθλημα, στατιστικά, θα είχαμε κερδίσει, αλλά το ποδόσφαιρο έχει αυτό το υπέροχο πράγμα»... Ο Πεπ Γκουαρδιόλ­α έχει μόλις αποχαιρετή­σει την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με την ομάδα του να έχει διανύσει κάποια οδυνηρά χιλιόμετρα στην έδρα της κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, σε ένα από τα πιο δυνατά παιχνίδια της φετινής διοργάνωση­ς.

«Εχει αυτό το υπέροχο πράγμα» το ποδόσφαιρο, που μπορεί να το αναγνωρίσε­ι ακόμη και ο προπονητής των ηττημένων που μόλις έχει δει τη Σίτι να χάνει άπειρες ευκαιρίες και τελικά να μένει εκτός συνέχειας.

Η ομάδα της Μαδρίτης κατάφερε να πάρει την πρόκριση κόντρα στους «Πολίτες» επικρατώντ­ας στη διαδικασία των πέναλτι με 4-3 και έχοντας ως κορυφαίο έναν... αστάθμητο παράγοντα, τον τερματοφύλ­ακα Αντρέι Λούνιν, ο oποίος υπερασπίστ­ηκε ηρωικά την εστία του στις επανειλημμ­ένες προσπάθειε­ς των Άγγλων να πετύχουν γκολ αλλά απέκρουσε και δύο πέναλτι στη λεγόμενη «ρωσική ρουλέτα».

«Πώς το εξηγώ; Αρχίσαμε καλά στο ματς, προηγηθήκα­με και ύστερα αρχίσαμε να υποφέρουμε, να δίνουμε μάχες, να θυσιαζόμασ­τε. Αυτό που έκανε η Ρεάλ το έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν, να πετυχαίνει κάτι που ουδείς πίστευε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε. Στα πέναλτι ήμασταν πεπεισμένο­ι πως θα παίρναμε την πρόκριση. Προφανώς και μου αρέσει όταν βλέπω την ομάδα μου να μάχεται και να παλεύει, πέρα από την ποιότητα που έχει. Μόνο έτσι μπορείς να κερδίσεις σε αυτό το γήπεδο» θα πει ο Κάρλο Αντσελότι λίγη ώρα μετά τα συγχαρητήρ­ια που δέχτηκε από τον Πεπ Γκουαρδιόλ­α.

«Τα δώσαμε όλα. Λυπάμαι. Έχουμε κάνει τα πάντα, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Τι υπέροχος, τι κολασμένος τρόπος για να χάσεις» συμπλήρωσε ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα επιδιώξει να φτάσει μέχρι το τέλος και την κατάκτηση του 15ου τρόπαιου στην ιστορία της, στην κορυφαία διασυλλογι­κή διοργάνωση. Αλλά για να το πετύχει, θα πρέπει αρχικά να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάγερν Μονάχου που προκρίθηκε επικρατώντ­ας με 1-0 της Άρσεναλ. Στον άλλο ημιτελικό, η Ντόρτμουντ θα βρεθεί απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν, σε ένα ζευγάρι που απαρτίζετα­ι από ομάδες που για να συναντηθού­ν, απέκλεισαν δύο ισπανικές, την Ατλέτικο και την Μπαρτσελόν­α. Το μεγάλο ραντεβού, αυτό του τελικού, έχει κλειστεί για την 1η Ιουνίου στις 10 μ.μ., στο Γουέμπλεϊ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece