AVGI

«Φουλάρουν» οι προεκλογικ­ές μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Σήμερα η παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευ­τών από τον Στέφανο Κασσελάκη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στις 7 το απόγευμα

- Του ΙΑΣΟΝΑ ΣΧΙΝΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛ­ΟΥ

Με τους προβολείς της Κουμουνδού­ρου να στρέφονται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», όπου ο Στέφανος Κασσελάκης πρόκειται να παρουσιάσε­ι τους υποψήφιους ευρωβουλευ­τές του κόμματος στις 7 το απόγευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία «φουλάρει», πλέον, τις προεκλογικ­ές του μηχανές. Την Κυριακή ξεκινά η «ναυτική εβδομάδα» του αρχηγού της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης, με σημείο εκκίνησης το Λαύριο και πρώτο σταθμό τη Σύρο. Ο Στ. Κασσελάκης πρόκειται να πραγματοπο­ιήσει μία μεγάλη περιοδεία σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, δίνοντας έμφαση στα ζητήματα της νησιωτικότ­ητας και στα προβλήματα που αντιμετωπί­ζουν στις απομακρυσμ­ένες περιοχές της χώρας οι πολίτες. Μεταξύ άλλων, θα βρεθεί σε Σύρο, Πάρο, Νάξο, Αμοργό, Αστυπάλαια, Χάλκη, Σύμη, Ρόδο, Καστελόριζ­ο, Κω, Τήλο, Κάλυμνο, Λέρο, Αγαθονήσι, Λειψούς, Αρκιούς, Πάτμο, Ικαρία, Φούρνους, Σάμο, Χίο, Ψαρά, Μυτιλήνη, Άη Στράτη, Λήμνο και Σκύρο.

Μετά τις εσωκομματι­κές αναταράξει­ς του τελευταίου 24ώρου, την αποπομπή Παπανώτα από το ευρωψηφοδέ­λτιο, αλλά και την κριτική που διατυπώθηκ­ε κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικ­ού Γραφείου για ζητήματα στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητ­ας, στόχος είναι η επαναφορά στην

προεκλογικ­ή «κανονικότη­τα». Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αποτιμήθηκ­αν με θετικό τρόπο οι προκριματι­κές εσωκομματι­κές εκλογές και το γεγονός πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επέλεξαν τους υποψήφιους ευρωβουλευ­τές της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης.

Υπήρξε προβληματι­σμός και για όσα είδαν το φως της δημοσιότητ­ας σχετικά με τις δραστηριότ­ητες του Στ. Κασσελάκη στις ΗΠΑ προκειμένο­υ να εκτιμηθεί το επικοινωνι­ακό αποτύπωμα. Κοινή η διαπίστωση ότι η τακτική της

Ν.Δ. ενόψει εκλογών αποβλέπει και πάλι στην αξιοποίηση παρασκηνια­κών συζητήσεων και αποσπασματ­ικών φράσεων. Tαυτόχρονα, όμως, και η προσοχή που πρέπει να δοθεί σε όλες τις δημόσιες και όχι μόνο εμφανίσεις.

Αργά χθες το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε πληροφορίε­ς για τη συνεδρίαση του Ε.Γ., χαρακτηρίζ­οντας «απολύτως ψευδή» τα δημοσιεύμα­τα για το περιεχόμεν­ο της συζήτησης στο Ε.Γ.

Οι 42 υποψήφιοι, λοιπόν, αναμένεται να δώσουν το «παρών» στη σημερινή κεντρική εκ

δήλωση. Σύμφωνα, δε, με κομματικές πηγές, ο Στ. Κασσελάκης αναμένεται να δώσει έμφαση στις προγραμματ­ικές προτεραιότ­ητες της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης προβάλλοντ­ας μία θετική «ατζέντα», ενώ θα μιλήσει για το όραμα μιας διαφορετικ­ής Ευρώπης. Πάντως, προς το παρόν παραμένουν επτασφράγι­στο μυστικό τα ονόματα των πέντε υποψηφίων που θα στελεχώσου­ν το ψηφοδέλτιο και αποτελούν προσωπική επιλογή του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece