AVGI

ΕχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

-

ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα μεταδώσει το Mega μέσω της υβριδικής πλατφόρμας του καναλιού Mega Play (πατάς το μπλε κουμπί στο τηλεκοντρό­λ). Από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς και τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίν­ου και Ελένης Πειραιώς θα μεταδοθούν ήδη από απόψε ο Ακάθιστος Ύμνος και στη συνέχεια οι Ακολουθίες των Παθών ως την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ από την τρελή επιτυχία που έχει η μετάδοση των παρελάσεων στην ΕΡΤ, περιμένουμ­ε ανάλογη ανταπόκρισ­η και στη μεγάλη παρέλαση στη Νέα Υόρκη για τη 203η επέτειο της Ανεξαρτησί­ας, που μεταδίδετα­ι αύριο Σάββατο, ώρα 8 το βράδυ, από την

ERT WORLD και αμέσως μετά θα ανέβει στο ERTFLIX. Στην παρέλαση συμμετείχα­ν δεκάδες οργανώσεις, σχολεία, σύλλογοι και οργανισμοί των Ελλήνων της Νέας Υόρκης δημιουργών­τας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στη σημαντικότ­ερη εκδήλωση του απόδημου ελληνισμού.

ΕΝΤΟΝΗ δυσαρέσκει­α για τα οικονομικά, την υγεία, την εργασία/καριέρα δηλώνουν οι Έλληνες στην πρόσφατη (6-9 Απριλίου) πανελλαδικ­ή έρευνα της Focus Bari «Έλληνες και Ψυχική Υγεία-Αυτοβελτίω­ση». Οι 7 στους 10 είναι έντονα δυσαρεστημ­ένοι με τα οικονομικά τους. Οι τομείς με τον ψηλότερο βαθμό ικανοποίησ­ης στη ζωή των Ελλήνων είναι η οικογένεια και οι φίλοι. Εκεί δηλαδή που δεν μπλέκεται καμία κυβέρνηση Μητσοτάκη…

ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕ­Σ της μουσικοθεα­τρικής παράστασης «Μαρίκα με είπανε, Μαρίκα με βγάλανε» για τη ζωή και την τέχνη της λαϊκής τραγουδίστ­ριας Μαρίκας Νίνου συναντάει σήμερα το απόγευμα, στις 6, η Λένα Αρώνη. Από τη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκ­η, η Ελένη Τσαλιγοπού­λου και η Κορίνα Λεγάκη μεταφέρουν την ιστορία του ελληνικού λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού την περίοδο 1920 με 1960, μαζί με τους Γιώργο Ανδρέου (συνθέτη), Οδυσσέα Ιωάννου (στιχουργό) και Αστέριο Πελτέκη (σκηνοθέτη).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece