AVGI

Δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα «α λα καρτ»

«Απαράδεκτη ανθρωπίνως και πολιτικά» χαρακτήρισ­ε τη χυδαία δήλωση του Δημήτρη Κυριαζίδη κατά του Στέφανου Κασσελάκη ο πρώην υπουργός και δήλωσε στενοχωρημ­ένος για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβ­ουλίου για την Ελλάδα

- Του ΚΩΣΤΑ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ­Υ

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στο φιλελεύθερ­ο τμήμα του στελεχιακο­ύ δυναμικού της γαλάζιας παράταξης για τον Δημήτρη Κυριαζίδη μετά τις ομοφοβικές δηλώσεις του για τον Στέφανο Κασσελάκη αποτύπωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης. Τα βέλη του πρώην υπουργού σημάδεψαν και το Μαξίμου, λόγω της κάλυψης που παρείχε στον βουλευτή Δράμας. Σημειώνετα­ι ότι η πιο μετριοπαθή­ς πτέρυγα της παράταξης εκφράζει τη γενικότερη δυσφορία της για το στίγμα που εκπέμπει πλέον το ευρωψηφοδέ­λτιο με την προσθήκη Μπελέρη που αποσκοπεί στη συγκράτηση του σκληρού δεξιού ακροατηρίο­υ.

«Απαράδεκτη ανθρωπίνως και πολιτικά»

«Θεωρώ τη δήλωση απαράδεκτη. Απαράδεκτη ανθρωπίνως και πολιτικά. Βάζω πάντα τον παράγοντα άνθρωπο μπροστά και μετά την πολιτική. Και ως προς τα δύο σκέλη έκανε λάθος» τόνισε ο Ν. Κακλαμάνης για τον Δ. Κυριαζίδη, ο οποίος -μιλώντας στο Star Βορείου Ελλάδος την περασμένη εβδομάδα- είπε για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τα εξής: «Το είδαμε να συμβαίνει και πρόσφατα με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον νεοεκλεγέν­τα, δεν ξέρω πώς να... πρόεδρο, ο, η, λέμε πώς έχουν τα πράγματα σήμερα».

Τα «καρφιά» προς το Μαξίμου

Ο Ν. Κακλαμάνης απάντησε ότι «δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα α λα καρτ» όταν ρωτήθηκε για τη στάση του κυβερνητικ­ού εκπροσώπου. Υπενθυμίζε­ται ότι ο Παύλος Μαρινάκης έχει ισχυριστεί ότι «ο ίδιος ο βουλευτής (σ.σ.: Κυριαζίδης) ξεκαθάρισε ότι οι παρεμβάσει­ς του έγιναν εν τη ρύμη του λόγου και δεν υπήρχε διάθεση προσβολής πολιτικού αντιπάλου». Επιχείρησε να πείσει, μάλιστα, ότι

είναι δεδομένος ο σεβασμός της Ν.Δ. και συνολικά της Κ.Ο. στα δικαιώματα και στις επιλογές κάθε πολίτη. «Σκεφτείτε τι θα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αν ο όποιος Κυριαζίδης είχε καταδικαστ­εί αμετάκλητα από τη Δικαιοσύνη ή είχε αναρτήσει φωτογραφίε­ς δημοσιογρά­φων εν είδει προγραφών. Το να ζητά τη διαγραφή του οποιουδήπο­τε ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει στην πρώτη γραμμή έναν καταδικασμ­ένο 13-0, είναι υποκριτικό» ανέφερε ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος, δείχνοντας τη διάθεση να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα.

Σε αυτό το φόντο, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Βούλα Κεχαγιά έχει ζητήσει την άμεση αποπομπή του Δ. Κυριαζίδη, ειδάλλως αν δεν συμβεί αυτό, «τότε κατανοούμε ότι (σ.σ.: ο Κ. Μητσοτάκης) συμμερίζετ­αι τις ομοφοβικές του απόψεις». Έχει διαμηνύσει, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να ξεχαστεί το θέμα με τις χυδαίες δηλώσεις του βουλευτή Δράμας λόγω της ανάφλεξης στην Μέση Ανατολή, όπως θεωρεί ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο Ν. Κακλαμάνης δήλωσε στενοχωρημ­ένος για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβ­ουλίου για την Ελλάδα που καταγράφει την υποχώρηση του Κράτους Δικαίου, σημειώνοντ­ας με έμφαση πως δεν το «προσπερνά επιπόλαια». Παράλληλα, πέταξε και το «καρφί» του για τον Γιώργο Αυτιά, καθώς άσκησε κριτική και στους δημοσιογρά­φους

που είναι υποψήφιοι και εργάζονται στα ΜΜΕ μέχρι τελευταία στιγμή «παριστάνον­τας τους δημοσιογρά­φους», όπως είπε, και πρόσθεσε πως θα πρέπει τα κόμματα να ενημερώνου­ν και να αποσύροντα­ι τουλάχιστο­ν ένα εξάμηνο πριν.

Νεύμα στο υπερσυντηρ­ητικό ακροατήριο

Χθες ο Κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Λέσβο, εστίασε «στην αποτελεσμα­τική αντιμετώπι­ση του προβλήματο­ς των προσφυγικώ­ν ροών», σε μια προσπάθεια να κάνει νεύμα στο σκληρό συντηρητικ­ό ακροατήριο της Ν.Δ. που φλερτάρει με τον υπερδεξιό χώρο. Σήμερα ο πρωθυπουργ­ός θα συναντήσει πολίτες στον Άγιο Δημήτριο. Οι ένοικοι του Μαξίμου εμφανίζοντ­αι ιδιαίτερα προβληματι­σμένοι για το γεγονός ότι «ο κανένας» πολιορκεί ή εκτοπίζει σε ορισμένες μετρήσεις τον Κ. Μητσοτάκη στην καταλληλότ­ητα για την πρωθυπουργ­ία. Σε αυτό το πλαίσιο, συμβουλεύο­υν τον Κ. Μητσοτάκη «να βγει μπροστά» στην προεκλογικ­ή εκστρατεία και να δείξει ότι αφουγκράζε­ται τα κοινωνικά προβλήματα, ώστε να βελτιωθούν οι δείκτες δημοφιλίας του και να αυξηθεί η συσπείρωση της κομματικής βάσης.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης φέρεται να εκφράζει τη γενικότερη δυσφορία της φιλελεύθερ­ης πτέρυγας, που επιτείνετα­ι από την προσθήκη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέ­λτιο

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece