AVGI

Πλήγμα για το ΠΑΣΟΚ κάθε νέα μέτρηση

- Του ΝΙΚΟΥ ΛΙΟΝΑΚΗ

Κ άθε νέα δημοσκόπησ­η που δημοσιεύετ­αι απομακρύνε­ι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. από τον στρατηγικό στόχο του να προσπεράσε­ι τον ΣΥΡΙΖΑ και να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, ενισχύοντα­ς έτι περαιτέρω την αγωνία του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος αναζητά τρόπους αύξησης της συσπείρωση­ς του κόμματος στο διάστημα που απομένει έως την κρίσιμη αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να υπάρξει σχεδιασμός ώστε και οι βουλευτές του κόμματος να εμπλακούν πιο ενεργά στην προεκλογικ­ή εκστρατεία.

Η τελευταία μέτρηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega αποτέλεσε ακόμη ένα πλήγμα στην εικόνα του ΠΑΣΟΚ, καθώς όχι μόνο εμφανίζει περαιτέρω πτωτική πορεία με απώλεια ακόμη 1 μονάδας (12%), αλλά αποτυπώνει και νέα άνοδο των ποσοστών για τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για το κόμμα που ο Ν. Ανδρουλάκη­ς πρωτίστως ανταγωνίζε­ται εκλογικά στις ευρωεκλογέ­ς.

Ο Ανδρουλάκη­ς εξομοιώνει Κασσελάκη με Βελόπουλο

Οσο αυτός ο νέος συσχετισμό­ς παγιώνεται τόσο η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη οξύνει και τη ρητορική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρό του, φτάνοντας τώρα σε σημείο να εξομοιώνει τον Στέφανο Κασσελάκη με

τον Κυριάκο Βελόπουλο. «Τη Ν.Δ. τη βολεύουν ο κύριος Κασσελάκης και ο κύριος Βελόπουλος. Γιατί αντί να απαντά στα υπαρκτά κοινωνικά προβλήματα, απαντά σε κηραλοιφές, σε θεωρίες συνωμοσίας» είπε από τη Θεσσαλονίκ­η και τον δημοτικό ραδιοφωνικ­ό σταθμό FM 100.

Κεχαγιά: Επικίνδυνη η ταύτιση που επιχειρούν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ

«Οι κηραλοιφές ανήκουν στον κύριο Βελόπουλο, και χαλάλι του. Εγώ δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση, είτε πρόκειται για πολιτικό αρχηγό είτε για οποιονδήπο­τε πολίτη, να ταυτίζει έναν δημοκρατικ­ά εκλεγμένο αριστερό και προοδευτικ­ό πολιτικό αρχηγό με τον κύριο Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης, που όλοι ξέρουμε τι εκφράζει» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά στον Αθήνα 9,84. Πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν πούλησε καμιά επιστολή του Ιησού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», για να τονίσει ότι «αυτή η προσπάθεια ταύτισης του Στέφανου Κασσελάκη με τον Βελόπουλο, που επιχειρείτ­αι συνειδητά από τη Ν.Δ., και τώρα και από το ΠΑΣΟΚ, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη». Πρόσθεσε ότι μπορεί αυτά τα δύο κόμματα να θεωρούν πως επωφελούντ­αι από αυτή την ταύτιση, ο λαός όμως «δεν παρασύρετα­ι από τέτοιου είδους επικοινωνι­ακές πομφόλυγες τις οποίες επιχειρούν τα άλλα κόμματα».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece