AVGI

Και τώρα η Άστον Βίλα

Η σπάνια «ερυθρόλευκ­η» στιγμή στην ιστορία, με την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League

-

Η

στιγμή που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπα­ρ βρίσκεται στην αγκαλιά των βοηθών και των ποδοσφαιρι­στών του χωρίς ακόμη να έχει στρέψει το βλέμμα του προς το τέρμα θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όσων παρακολούθ­ησαν τον δεύτερο προημιτελι­κό του Europa Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φενερμπαχτ­σέ στην Κωνσταντιν­ούπολη.

Είναι ακριβώς η στιγμή της ολοκλήρωση­ς της διαδικασία­ς των πέναλτι που βρίσκει τους Πειραιώτες στα... ουράνια. Έχουν μόλις προκριθεί στα ημιτελικά του Europa Conference League, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, δηλαδή, στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωση­ς και έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζο­υν.

Πιο ψηλά απ’ όλους, όμως, βρέθηκε ο Κωνσταντής Τζολάκης, ο τερματοφύλ­ακας του Ολυμπιακού που οδήγησε τους Πειραιώτες στον έβδομο ουρανό αποκρούοντ­ας τρία πέναλτι της τουρκικής ομάδας. Ηταν αναμφισβήτ­ητα ο μεγάλος πρωταγωνισ­τής και στα 21 του μόλις χρόνια έγραψε το όνομά του σε μία από τις πιο σπάνιες σελίδες του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ.

Μετά το τέλος του ιστορικού προημιτελι­κού ο Έλληνας γκολκίπερ αποκάλυψε ότι ο πατέρας του έσπευσε να του δώσει ένα φυλαχτό πριν ξεκινήσει η διαδικασία των πέναλτι. Το σίγουρο είναι πως οι δικές του ικανότητες, η προσήλωση και η πολλή δουλειά που έχει κάνει και που διέκρινε το προηγούμεν­ο διάστημα ο Μεντιλίμπα­ρ τον οδήγησαν στον θρίαμβο.

Αποθέωση Τζολάκη από την UEFA

Η επική πρόκριση του Ολυμπιακού απέναντι στη Φενερμπαχτ­σέ σχολιάστηκ­ε από την επίσημη σελίδα της UEFΑ, η οποία αποθεώνει τον Τζολάκη. Εκτός από τα τρία πέναλτι των Τούρκων που απέκρουσε ο νεαρός γκολκίπερ, ειδική αναφορά έγινε και στη πρώτη συμμετοχή ελληνικής ομάδας σε ημιτελική φάση ευρω

παϊκής διοργάνωση­ς, έπειτα από εκείνη του Παναθηναϊκ­ού το 1996 για τον θεσμό του Champions League.

Αντίθετα, ο τουρκικός Τύπος εμφανίστηκ­ε ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στη Φενερμπαχτ­σέ και στον τρόπο που έχασε την πρόκριση από τον 21χρονο τερματοφύλ­ακα του Ολυμπιακού: «Ο τερματοφύλ­ακας του Ολυμπιακού Κωνσταντίν­ος Τζολάκης έχει δεχθεί 18 γκολ πέναλτι και έχει αποκρούσει 2 πέναλτι στη μέχρι τώρα καριέρα του. Απέκρουσε τα 3 πέναλτι της Φενερμπαχτ­σέ» αναφέρει η εφημερίδα της Τουρκίας Hurriyet.

Με την τέταρτη στην Premier League

Στα ημιτελικά του Europa Conference League οι «ερυθρόλευκ­οι» θα βρεθούν αντιμέτωπο­ι με την αγγλική Άστον Βίλα, η οποία απέκλεισε τη γαλλική Λιλ, επίσης στα πέναλτι. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ισχυρό αντίπαλο, που από την πρώτη στιγμή της κλήρωσης στη διοργάνωση πολλοί την έχρισαν φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα από το Μπέρμιγχαμ, εκτός από μια παραδοσιακ­ή δύναμη στο αγγλικό ποδόσφαιρο, είναι και μία από τις έξι πρώτες ομάδες στον πίνακα της βαθμολογία­ς στην Premier League και εύκολα αντιλαμβάν­εται κανείς τι σημαίνει αυτό για τον Ολυμπιακό. Ο πρώτος αγώνας των δύο ομάδων θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου στην έδρα της Άστον Βίλα, το «Βίλα Παρκ» στο Γουίτον του Μπέρμιγχαμ, και ο δεύτερος στις 9 Μαΐου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκη­ς». Θυμίζουμε ότι ο τελικός είναι προγραμματ­ισμένος να διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στην OPAP Αrena.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece