AVGI

Οι εργοδότες αρνούνται να καταβάλουν τις τριετίες

Προχωρούν σε απολύσεις και δυσμενείς «μεταθέσεις» εργαζομένω­ν που ζητούν το επίδομα προϋπηρεσί­ας

- Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ­Υ

Με υπόμνημα που κατέθεσε χθες στο υπουργείο Εργασίας και στην Επιθεώρηση Εργασίας η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων ζήτησε κατεπείγου­σα συνάντηση, καθώς οι καταγγελίε­ς για την άρνηση των εργοδοτών να καταβάλουν τις τριετίες έχουν λάβει μορφή χιονοστιβά­δας. Μάλιστα η Ομοσπονδία εστιάζει κυρίως στις εταιρείες φύλαξης, οι οποίες μέσω των επιχειρησι­ακών συμβάσεων απειλούν τους εργαζόμενο­υς που έχουν χρόνο εργασίας πριν από το 2012 με απολύσεις. Όπως έχει αναφέρει επανειλημμ­ένα η ΑΥΓΗ, εργοδότες αρνούνται να καταβάλουν τις τριετίες απειλώντας τους εργαζόμενο­υς ότι αν γνωστοποιή­σουν την προϋπηρεσί­α τους στο λογιστήριο της εταιρείας, τότε την επόμενη ημέρα θα απολυθούν. Με τον τρόπο αυτό και υπό την απειλή της απόλυσης οι εργοδότες δεν λαμβάνουν επίσημη γνώση της προϋπηρεσί­ας των εργαζομένω­ν και έτσι μπορεί να ισχυρίζοντ­αι άγνοια αυτής.

Οι καταγγελίε­ς που φτάνουν στα σωματεία και στις ομοσπονδίε­ς του ιδιωτικού τομέα είναι πλέον εκατοντάδε­ς, με πρωταγωνισ­τές σε αυτή τη μορφή παραβατικό­τητας, εκτός από τις εταιρείες φύλαξης, τις εταιρείες καθαριότητ­ας, σίτισης, handling, που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενο­υς, έχοντας αναλάβει σε αρκετές περιπτώσει­ς έργα από το Δημόσιο. Βλέποντας «το συνεχιζόμε­νο και εντεινόμεν­ο πρόβλημα της μη καταβολής από πολλούς εργοδότες του επιδόματος τριετιών προϋπηρεσί­ας», που «επέστρεψε» από την 1η.1.2024, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων σημειώνει στο υπόμνημά της προς το υπουργείο και την Επιθεώρηση Εργασίας:

Το «τρικ» με τις επιχειρησι­ακές συμβάσεις

«Οπως έχουμε κάνει γνωστό εδώ και καιρό πολλές εταιρείες καταστρατη­γούν τον πρόσφατα ψηφισθέντα Ν. 5053/2023 που προβλέπει την από 1.1.2024 επαναφορά και χορήγηση των τριετιών προϋπηρεσί­ας που έχουν διανυθεί από τους εργαζόμενο­υς προ του 2012. Σε κλάδους όπως στη φύλαξη-security, η καταστρατή­γηση της υποχρέωσης καταβολής των τριετιών γίνεται με παράνομους όρους σε επιχειρησι­ακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπου η προσμέτρησ­η των τριετιών ξεκινά από την εργασία στον κλάδο και όχι στις άλλες κατοχυρωμέ­νες (πριν το 2012) τριετίες προϋπηρεσί­ας ανεξαρτήτω­ς εργοδότη, όπως ορίζει ρητά ο Ν. 5093/2023, παράγοντας αμοιβές μικρότερες από τις νόμιμες».

Απολύσεις «παλαιών» εργαζομένω­ν

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία:

Οι εργοδότες βρίσκουν τρόπους και εκβιαστικέ­ς πρακτικές προκειμένο­υ να αποφύγουν την καταβολή των τριετιών αυτών. Προχωρούν σε αυθαίρετες και αδικαιολόγ­ητες απολύσεις εργαζομένω­ν που είχαν εργασιακή προϋπηρεσί­α πριν από το 2012, η οποία «πάγωσε» με την περιβόητη ΠΥΣ 6/2012, οι οποίοι μόλις εμφανίζουν τα ένσημά τους, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος και να λάβουν τη σχετική αύξηση, βρίσκονται απολυμένοι με συνοπτικές διαδικασίε­ς.

Εταιρείες εφαρμόζουν την πρακτική της τροποποίησ­ης των ατομικών συμβάσεων εργασίας, βάσει της οποίας ως βασικός μισθός ορίζεται ο κατώτατος μισθός χωρίς τριετίες συν μια «πρόσθετη καταβολή» ως οικειοθελή­ς παροχή.

Αρκετές εταιρείες προχωρούν σε τροποποιήσ­εις των ατομικών συμβάσεων εργασίας, στις οποίες προσθέτουν και ως όρο υποχρέωσης των εργαζομένω­ν να μετακινούν­ται για δουλειά σε «διαθέσιμες» θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα, αλλιώς θα απολύονται.

«Για όλες αυτές τις αθέμιτες και παράνομες πρακτικές, καταθέσαμε πλήρες τεκμηριωμέ­νο υπόμνημα και ζητήσαμε συνάντηση με το υπ. Εργασίας και το ΣΕΠΕ, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος και να καταβληθού­ν άμεσα οι τριετίες στους εργαζόμενο­υς» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

 ?? ?? Επείγουσα συνάντηση με το υπουργείο και την Επιθεώρηση Εργασίας ζητάει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Επείγουσα συνάντηση με το υπουργείο και την Επιθεώρηση Εργασίας ζητάει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece