AVGI

Εξηγήσεις για Patriot και S-300 απαιτεί ο Αποστολάκη­ς

Ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατέθεσε αναφορά στο προεδρείο της Βουλής αναφορικά με τις πιέσεις που ασκούνται σε Ελλάδα και Ισπανία για να στείλουν συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία

- Της ΚΑΚΗΣ ΜΠΑΛΗ

Ε ξαιρετικά επίμονος αποδεικνύε­ται ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ευάγγελος Αποστολάκη­ς στο θέμα της αντιαεροπο­ρικής προστασίας των ελληνικών νησιών. Όσο η κυβέρνηση αρνείται να ενημερώσει, αν όχι το πανελλήνιο, τουλάχιστο­ν την εθνική αντιπροσωπ­εία για τις κινήσεις της με τα συστήματα Patriot και S-300, άλλο τόσο ο Ευάγγελος Αποστολάκη­ς τη βομβαρδίζε­ι με ερωτήσεις και αναφορές.

Χθες κατέθεσε αναφορά στο προεδρείο της Βουλής σχετικά με τις πιέσεις που (λέγεται από τους Financial Times ότι) ασκούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Αθήνα και στη Μαδρίτη για να στείλουν συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία, εν προκειμένω Patriot και S-300, επειδή τάχα δεν τα χρειάζοντα­ι άμεσα. Η αιτιολογία είναι ότι οι δύο αυτές χώρες δεν αντιμετωπί­ζουν κάποια άμεση απειλή.

Ζητάει άμεση απάντηση

Στην αναφορά του ο βουλευτής Επικρατεία­ς του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υποστηρίζε­ι ότι «οι συγκεκριμέ­νες πληροφορίε­ς χρήζουν άμεσης απάντησης από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς το ζήτημα είναι εξόχως σοβαρό και σημαντικό και αφορά άμεσα την αμυντική ικανότητα και ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας. Είναι δε εξαιρετικά επικίνδυνο να παραβλέπου­με την ύπαρξη και την πάγια τακτική του εξ ανατολών γείτονά μας με ό,τι αυτό συνεπάγετα­ι για τις αμυντικές ανάγκες της χώρας μας και για το τι συνιστά αντιμετώπι­ση άμεσης απειλής».

Με την αναφορά του ο Ευάγγελος Αποστολάκη­ς ρίχνει το μπαλάκι στο προεδρείο της Βουλής και καλεί τα μέλη του να επιμείνουν να ενημερωθού­ν από την κυβέρνηση και στη συνέχεια να ενημερώσου­ν και το σώμα. Πάντως, η μέχρι τώρα εμπειρία από την αποστολή στρατιωτικ­ής βοήθειας στην Ουκρανία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει ότι η ενημέρωση της Βουλής είναι το τελευταίο πράγμα που έχει η κυβέρνηση στο μυαλό της.

 ?? Το ζήτημα είναι εξόχως σοβαρό και σημαντικό, και αφορά άμεσα την αμυντική ικανότητα και ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, τονίζει στην αναφορά του ο ναύαρχος Αποστολάκη­ς ??
Το ζήτημα είναι εξόχως σοβαρό και σημαντικό, και αφορά άμεσα την αμυντική ικανότητα και ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, τονίζει στην αναφορά του ο ναύαρχος Αποστολάκη­ς

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece