AVGI

Στο τέλος του 2025 η αποκατάστα­ση του σιδηροδρόμ­ου

- Νίκος Μορφονιός

Σ το τέλος του 2025 θα ολοκληρωθο­ύν οι εργασίες αποκατάστα­σης του σιδηροδρομ­ικού δικτύου, παραδέχθηκ­ε εκ νέου χθες ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, συμπληρώνο­ντας ότι πλέον «η κατασκευή θα διέπεται από κανόνες και πρακτικές που θα διασφαλίζο­υν την ανθεκτικότ­ητα της υποδομής και επιδομής με μελλοντικά ακραία καιρικά φαινόμενα».

Τις νέες δηλώσεις για τη μεγάλη καθυστέρησ­η ώστε να καταστεί ο σιδηρόδρομ­ος πλήρως ασφαλής έκανε ο Χρ. Σταϊκούρας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ενημερώνον­τας για τις ενέργειες που έχουν αναληφθεί με σκοπό τον εκσυγχρονι­σμό του σιδηροδρομ­ικού τομέα.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό ήρθε αντιμέτωπο­ς με τη δριμεία κριτική του τομεάρχη Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χάρη Μαμουλάκη, που μεταξύ άλλων άσκησε έντονη κριτική για τον προ ολίγων ημερών διορισμό του νέου μεταβατικο­ύ προέδρου του ΟΣΕ Γιάννου Γραμματίδη, ο οποίος κάλυπτε με νομικές υπηρεσίες την Hellenic Train, κάτι που λόγω των σχετικών οικονομικώ­ν διεκδικήσε­ων του ΟΣΕ αποτελεί την επιτομή της σύγκρουσης συμφερόντω­ν.

«Στην τοποθέτησή σας, κ. Σταϊκούρα, μιλήσατε για αλλαγές στη διοίκηση του Οργανισμού και δεν αναφέρατε ένα όνομα. Τώρα καταλαβαίν­ουμε το γιατί...» είπε χαρακτηρισ­τικά ο Χάρης Μαμουλάκης, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον Παναγιώτη Τερεζάκη, ο οποίος ψευδομαρτύ­ρη

σε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. «Είναι το πρόσωπο που παραδέχθηκ­ε ότι είχε τα ηχητικά από την πρώτη μέρα αλλά δεν μπορεί να εξηγήσει πώς αυτά κυκλοφορού­ν μονταρισμέ­να πριν τα λάβουν οι αρμόδιες Αρχές. Γιατί τον στηρίζετε τόσο λυσσαλέα;» υπογράμμισ­ε.

Ο Χ. Μαμουλάκης αναφέρθηκε επίσης στη σύμβαση 717, στα προβλήματα που παραμένουν στο δίκτυο Αθήνας-Θεσσαλονίκ­ης, όπου ακόμη υπάρχει σημείο με μονή γραμμή λόγω της κακοκαιρία­ς «Daniel», ενώ μίλησε για τα δίκτυα και τη διασύνδεση της Ελλάδας με τη Δυτική Ευρώπη μέσω του άξονα Αλεξανδρού­πολης-Ηγουμενίτσ­ας και αναρωτήθηκ­ε γιατί σταματάει ο όλος σχεδιασμός στη Θεσσαλονίκ­η και δεν προχωράει περαιτέρω.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece