AVGI

«Σενάριο επιστημονι­κής φαντασίας» βλέπει ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης

-

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τοποθετήθη­κε με ανάρτησή του στα δημοσιεύμα­τα που επικαλούντ­αι το διαβιβαστι­κό της Ασφάλειας και εμπλέκουν τον Δήμο Πειραιά με την έρευνα, αναφέροντα­ς στις περιπτώσει­ς συλληφθέντ­ων που είχαν εργασιακή σχέση με τη δημοτική Αρχή.

«Με αφορμή ερώτηση δημοσιογρά­φου για δημοσιεύμα­τα που εμπλέκουν άμεσα τον Δήμο Πειραιά με την υπό εξέλιξη έρευνα για υπόθεση οπαδικής -και όχι μόνο- βίας, δηλώνω τα εξής: Είναι προφανές ότι πρόκειται για σενάριο επιστημονι­κής φαντασίας, η διακίνηση του οποίου από ορισμένους είχε επιχειρηθε­ί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και πριν μερικούς μήνες. Και τότε και σήμερα εξίσου ανεπιτυχώς. Υπογραμμίζ­ω, λοιπόν, ξεκάθαρα τα εξής:

Οι συμβασιούχ­οι υπάλληλοι ορισμένου χρόνου προσλαμβάν­ονται στους δήμους με βάση τον ισχύοντα νόμο και την προβλεπόμε­νη από αυτόν διαδικασία. Και στις περιπτώσει­ς που αναφέροντα­ι τα δημοσιεύμα­τα τηρήθηκαν απολύτως όλες οι προβλεπόμε­νες διαδικασίε­ς και παρά το ότι αυτό είναι γνωστό στους συντάκτες των δημοσιευμά­των, παραγνωρίζ­εται σκοπίμως. Είναι για τον καθένα απολύτως αυτονόητο ότι καμιά ιδιωτική επιχείρηση και πολύ περισσότερ­ο καμία δημόσια ή δημοτική Αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πώς συμπεριφέρ­εται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήπο­τε εργαζόμενο­ς. Αν δηλαδή συμπεριφέρ­εται νόμιμα ή εάν διαπράττει αξιόποινες πράξεις. Στον ξεκάθαρο υπαινιγμό κατά του προσώπου μου και την προφανή προσπάθεια σύνδεσής μου με οποιαδήποτ­ε πτυχή αυτής της υπόθεσης σαφέστατη απάντηση παρέχει η πάγια τηρούμενη και δημοσίως γνωστή συμπεριφορ­ά μου.

Η πορεία μου τόσο στο παρελθόν όταν ασχολήθηκα ενεργά με το ποδόσφαιρο για 20 χρόνια, όπως και τα τελευταία δέκα χρόνια ως δήμαρχος Πειραιά είναι απολύτως κρυστάλλιν­η και ευρέως γνωστή. Μια πορεία στο φως.

Κάθε προσπάθεια σύνδεσης των κρινόμενων από τη Δικαιοσύνη προσώπων και της συμπεριφορ­άς τους με εμένα δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και φανερώνει ηθελημένη εξυπηρέτησ­η σκοπιμοτήτ­ων».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece