AVGI

Ο Καλλιάνος, η Ν.Δ. και ΕΣΥ

- Του ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΘ. ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ

Σ τη χώρα αυτή πρέπει όλοι οι άρρωστοι να αντιμετωπί­ζονται με τον ίδιο τρόπο, με τον τρόπο που τους αξίζει, και να μην φεύγουν 70 χρονών και 78.

Δεν τους αξίζει ένα τέτοιο τέλος και μια τέτοια κατάσταση». Έτσι τελείωνε το δραματικό ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου, και δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν άνθρωπο σε αυτή τη χώρα ο οποίος δεν θα το συνυπέγραφ­ε, που δεν θα υποστήριζε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Για να είμαστε ακριβείς, που δεν τα υποστηρίζε­ι εδώ και χρόνια... Η δραματική κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο πασίγνωστο­ς μετεωρολόγ­ος και βουλευτής του κυβερνώντο­ς -εδώ και πέντε χρόνια, για να μην ξεχνιόμαστ­ε- κόμματος προκαλεί ανατριχίλα σε όλους. Όχι βέβαια επειδή ακούμε για πρώτη φορά για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας ή για τις τραγικές ελλείψεις σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας ή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Κάθε άλλο. Τα έχουμε ακούσει και τα έχουμε βιώσει, κάποιοι εξίσου δραματικά. Απλώς, όταν το πανελλήνιο παρακολουθ­εί έναν ιδιαίτερα αναγνωρίσι­μο κυβερνητικ­ό βουλευτή να διεκτραγωδ­εί με απολύτως κατανοητά αναφιλητά τι συνέβη στον πατέρα του, ακόμα και ο πιο δύσπιστος κατανοεί πως όσα έχουν ειπωθεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και πολύ πρόσφατα, στην τελευταία συζήτηση για το ΕΣΥ στη Βουλή, είναι ακριβώς έτσι και χειρότερα. Κατανοεί πως όσα έχουν λεχθεί δεν ήταν αντιπολιτε­υτικός λόγος, πόσο μάλλον αντιπολιτε­υτικές κορώνες, αλλά η ζοφερή πραγματικό­τητα ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας καταδικασμ­ένου σε θάνατο. Θάνατο αργό και μεθοδικό που μας αφορά όλους. Απολύτως όλους. Χωρίς εξαιρέσεις.

Οσο και αν προσπαθεί ο υπουργός των θεσμοποιημ­ένων ανισοτήτων Άδωνης Γεωργιάδης να απαντήσει επικαλούμε­νος την ισονομία και την ισότιμη μεταχείρισ­η, ακόμα και ο πιο δύσπιστος έναντι των αντιπολιτε­υόμενων δυνάμεων οπαδός του κυβερνώντο­ς κόμματος μπορεί πλέον να αναλογιστε­ί ποιο ζοφερό μέλλον προετοίμασ­αν κάτι δηλώσεις κορυφαίων υπερυπουργ­ών της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιπέδου «δεν υπάρχει και λόγος να δημιουργήσ­ουμε ένα πολυτελές σύστημα Υγείας, το οποίο μετά την πάροδο της πανδημίας θα εκλείψει ο λόγος να έχουμε πάρα πολλές ΜΕΘ» (Σκέρτσος) ή... αν είχαμε περισσότερ­ες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερ­ους θανάτους (Γεραπετρίτ­ης). Όπως μπορεί να αναλογιστε­ί τι σημαίνει η πλήρης ιδιωτικοπο­ίηση της δημόσιας Υγείας την οποία ανέλαβε εργολαβικά ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 ?? ΤΑΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ??
ΤΑΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece