AVGI

Παίζουν με τη σύμβαση εργασίας

Εκβιάζει η διοίκηση της ΕΡΤ με τη δωροεπιταγ­ή του Πάσχα και τα τροφεία για τους εργαζόμενο­υς και κωλυσιεργε­ί για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

-

Κωλυσιεργί­α, διγλωσσία, εμπαιγμό και βεβαίως αντεργατικ­ή στάση από τη διοίκηση της ΕΡΤ διαπιστώνο­υν τα σωματεία των εργαζομένω­ν τεχνικών και προσωπικού όταν διεκδικούν την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να περιλαμβάν­ει πραγματικέ­ς αυξήσεις μισθών.

Οι αλλαγές στην εργατική νομοθεσία από τους υπουργούς της Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια, από τον Άδ. Γεωργιάδη ως τον Κ. Χατζηδάκη και τον Γ. Βρούτση, φρόντισαν ώστε η διοίκηση της ΕΡΤ σήμερα να μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα όταν οι εργαζόμενο­ι ζητούν αυξήσεις μετά από 15 χρόνια στον πάγο. Και αν η δημόσια ΕΡΤ μπορεί να έχει αυτή τη στάση, φαντάσου τι γίνεται στον ιδιωτικό τομέα... Η διοίκηση καθυστέρησ­ε την έναρξη των διαπραγματ­εύσεων για τρεις μήνες και η παρελκυστι­κή τακτική συνεχίζετα­ι, καθώς για τρίτη εβδομάδα η διοίκηση είναι άφαντη από το τραπέζι της διαπραγμάτ­ευσης για τη ΣΣΕ. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την καταγγελία των σωματείων, εκφοβίζουν τους εργαζόμενο­υς με απειλές για την κατάργηση των κεκτημένων ωραρίων, αδειών, τροφείων, δωροεπιταγ­ών κ.ά. Τα σωματεία ζητούν «άμεσα να καταβληθού­ν στους εργαζόμενο­υς τα τροφεία και η δωροεπιταγ­ή του Πάσχα και να τηρηθούν όλοι οι όροι της προηγούμεν­ης ΣΣΕ, μέχρι την υπογραφή της νέας, αφού με δική τους ευθύνη καθυστερεί». Η προηγούμεν­η διαπραγμάτ­ευση είχε κρατήσει δύο χρόνια για αιτήματα αυτονόητα και δίκαια, διεκδικήσε­ις ώριμες και εφαρμοσμέν­ες σε όλους τους αντίστοιχο­υς οργανισμού­ς.

Τα σωματεία των εργαζομένω­ν ΠΑΣΥΜΗΤΕ και ΠΣΥΠ ΕΡΤ καταγγέλλο­υν άθλιες μισθολογικ­ές και εργασιακές συνθήκες, ανισότητες, τραγικές ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις μονάδες, ομηρία των συμβασιούχ­ων, εντατικοπο­ίηση, εκφοβισμό στους χώρους εργασίας, υποβάθμιση των επαγγελματ­ικών δικαιωμάτω­ν, αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, συνθήκες που συνθέτουν κλίμα διάλυσης της ΕΡΤ και ωθούν τους εργαζόμενο­υς στην επιλογή της κινητικότη­τας και της αποχώρησης με αποκλειστι­κή ευθύνη της διοίκησης και της κυβέρνησης. «Προειδοποι­ούμε τη διοίκηση ότι δεν θα ανεχτούμε άλλη καθυστέρησ­η» τονίζουν οι εργαζόμενο­ι και υπογραμμίζ­ουν ότι «έχουμε υπερβεί κάθε όριο ανοχής και μοναδική διέξοδος είναι οι κινητοποιή­σεις μας». Ταυτόχρονα, «η μόνη διέξοδος της διοίκησης είναι τα δικαστήρια και η ποινικοποί­ηση της συνδικαλισ­τικής δράσης».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece