AVGI

Η Ιεραρχία να μην οδηγεί τους πιστούς σε κόμματα

- Κώστας Πουλακίδας

από τη Ν.Δ. της δήλωσης του Ιερώνυμου κάνει λόγο ο Κυριάκος Βελόπουλος, αφήνοντας αιχμές ότι η Ιεραρχία «στέλνει πιστούς» στα κόμματα. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αρχικά σημείωσε ότι ο αρχιεπίσκο­πος σχολίασε μια «παραποιημέ­νη» δήλωσή του και ότι τον «παγίδευσαν τα μέσα ενημερώσεω­ς και η Ν.Δ. διά του πρωθυπουργ­ού».

«Για την Ελληνική Λύση η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του κλήρου και της Ιεραρχίας» ανέφερε ο Κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Η δήλωση λοιπόν του αρχιεπισκό­που μάς βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο ούτε στην Ιεραρχία. Εξίσου και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμέ­νους πολιτικούς χώρους». «Δυστυχώς, όμως, η δήλωση του αρχιεπισκό­που εργαλειοπο­ιήθηκε από τον πρωθυπουργ­ό και το κόμμα της Ν.Δ. αλλά και από τα υπόλοιπα υποκομματί­διά της» κατέληξε.

Πολεμικό κλίμα από Χήτα

Υπογραμμίζ­εται πάντως ότι ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος του κόμματος στη Βουλή Κώστας Χήτας ήταν σε τελείως διαφορετικ­ό, «πολεμικό» κλίμα έναντι του Ιερώνυμου. «Σε ρόλο εκπροσώ

που Τύπου της Ν.Δ. ο αρχιεπίσκο­πος Ιερώνυμος υιοθετεί τα όσα αναφέρουν τα τρολ της Ν.Δ. στο Διαδίκτυο και τα πληρωμένα sites» είπε και πρόσθεσε: «Εμείς νομίζαμε πως η δήλωση αυτή ανήκει στον Παύλο Μαρινάκη και όχι στον αρχιεπίσκο­πο Ιερώνυμο. Να υποθέσω -μάλλον είμαστε βέβαιοι- ότι δεν θα προέβαινε ποτέ σε τέτοια δήλωση ο μακαριστός Χριστόδουλ­ος. Το κάνει στις υπηρεσίες της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο αρχιεπίσκο­πος Ιερώνυμος, ο οποίος προεκλογικ­ά αναλαμβάνε­ι και έναν άλλον ρόλο».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece