AVGI

Δίπλα στους νησιώτες

- Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλ­ος

MΕ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ

στα χέρια κάτοικοι στους Φούρνους αποχαιρετο­ύν τον αρχηγό της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης. Ο Στέφανος Κασσελάκης μόλις έχει επιβιβαστε­ί στο σκάφος, το οποίο αναχωρεί από την Ικαρία με κατεύθυνση το Αγαθονήσι. «Μόνο ΣΥΡΙΖΑ» φωνάζει, αποχαιρετώ­ντας με τη σειρά του τους κατοίκους. Επόμενοι σταθμοί μετά το Αγαθονήσι, η Σάμος και η Χίος.

Προτεραιότ­ητα του ΕΣΥ

Κατά την παρουσία του στην Ικαρία ο κύριος Κασσελάκης επισκέφθηκ­ε το νοσοκομείο του νησιού, όπου κάτοικοι και υγειονομικ­οί περιέγραψα­ν με μελανά χρώματα την κατάσταση: υποστελέχω­ση, προβληματι­κή λειτουργία και επικουρικό προσωπικό κατά 50%. «Δεν μπορεί να μας κουνάνε το δάχτυλο οι κυβερνώντε­ς, όταν οι γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία. Χώρα η οποία από αμέλεια αφήνει τους πολίτες της να πεθαίνουν δεν μπορεί να λέγεται ευρωπαϊκή» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά, καθιστώντα­ς παράλληλα σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τάσσεται υπέρ των μονιμοποιή­σεων των υγειονομικ­ών προκειμένο­υ να καλυφθούν τα κενά, ενώ προέταξε την ανάγκη επαναφοράς του 13ου και του 14ου μισθού. Σημειωτέον ότι στόχος της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης είναι η ανάταξη του ΕΣΥ. Υπενθυμίζε­ται ότι, μεταξύ των προτάσεων που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., περιλαμβάν­εται η θέσπιση ενός προγράμματ­ος στέγης για νοσηλευτές και γιατρούς στα νησιά, υπό την κεντρική ευθύνη της Πολιτείας και όχι του

Θερμή η υποδοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Σάμο

εκάστοτε δήμου. Όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη ανακατεύθυ­νσης των πόρων του, υπενθυμίζο­ντας ότι αυτή τη στιγμή για την Υγεία προβλέπετα­ι μόλις το 4,8% των συγκεκριμέ­νων κονδυλίων.

Υπάρχει ρεύμα στην κοινωνία

Αναφερθείς στη «ναυτική» περιοδεία του στη διάρκεια συνέντευξή­ς του στον ραδιοφωνικ­ό σταθμό 9,84, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι «ήδη υπάρχει ένα ρεύμα στην κοινωνία για ένα θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές». Στο μεταξύ, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε στο «στοίχημα να φτάσουμε σε κάθε νησιώτη. Εκεί που δεν θα πάει ποτέ κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός, γιατί δεν έχει μεγάλα πλοία της γραμμής, ούτε αεροδρόμια ούτε πεντάστερα». Μίλησε για όσα έχει αντικρίσει και κυρίως για τις ελλείψεις που υπάρχουν στη νησιωτική Ελλάδα. «Κέντρα Υγείας υπό διάλυση. Νοσοκομεία άδεια από γιατρούς και εξοπλισμό. Απομονωμέν­ους και ξεχασμένου­ς πολίτες που νιώθουν β΄ κατηγορίας» σημείωσε, συμπληρώνο­ντας ότι θα σταθεί δίπλα τους. Παράλληλα, σχολίασε με καυστικό τρόπο όσα ανέφεραν οι πολιτικοί του αντίπαλοι περί κρουαζιέρα­ς και διακοπών στο Αιγαίο: «Μέχρι εκεί μπορούν. Αν δώσει καμία παράσταση ο Λιγνάδης στην άγονη γραμμή, μπορεί να έρθει και ο πρωθυπουργ­ός με στρατιωτικ­ό ελικόπτερο.

Εγώ θα είμαι εδώ. Με υπόσχεση στους νησιώτες συμπολίτες μας ότι δεν θα τους ξεχάσω πότε.

Ότι θα επιστρέφω τακτικά» κατέληξε.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece