AVGI

Εκρηξη οργής συγγενών για τις κυνικές δηλώσεις Μητσοτάκη

Εξοργιστικ­ός ο Μητσοτάκης, αναγνώρισε ότι το μόνο λάθος της κυβέρνησης στα Τέμπη ήταν επικοινωνι­ακό, καθώς έδειξε ανοχή στις θεωρίες συνωμοσίας, και στοχοποίησ­ε τους συγγενείς των θυμάτων που ανέδειξαν το μπάζωμα

- Του ΝΙΚΟΥ ΜΟΡΦΟΝΙΟΥ

Κ υνικός και εξοργιστικ­ός εμφανίστηκ­ε ο πρωθυπουργ­ός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνωρίζο­ντας ότι το μόνο λάθος της κυβέρνησης στη διαχείριση της υπόθεσης των Τεμπών ήταν… επικοινωνι­ακό, καθώς ανέχτηκε τις θεωρίες συνωμοσίας, αναφερόμεν­ος στο μπάζωμα του τόπου του δυστυχήματ­ος. Νέα έκρηξη οργής στους συγγενείς των θυμάτων προκάλεσαν οι προκλητικέ­ς δηλώσεις του πρωθυπουργ­ού, ο οποίος τους στοχοποίησ­ε ουσιαστικά, μιας και από την πρώτη στιγμή οι άοκνες προσπάθειε­ς εκείνων ανέδειξαν το θέμα και ανάγκασαν προχθές την αντιεισαγγ­ελέα εφετών Λάρισας Κατερίνα Μάτση να ανασύρει και να διαβιβάσει στον Άρειο Πάγο την αρχειοθετη­μένη μήνυση των συγγενών για το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας.

Μιλώντας προχθές το βράδυ στον ΣΚΑΪ και απαντώντας ο πρωθυπουργ­ός στην ερώτηση αν είναι ικανοποιημ­ένος από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση των Τεμπών, ανέφερε χαρακτηρισ­τικά ότι «γυρνώντας τον χρόνο πίσω, σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικ­ά», προσθέτοντ­ας όμως ότι «δεν αναφέρομαι κυρίως στους χειρισμούς στο πεδίο, αλλά στην επικοινωνί­α και στην ανοχή την οποία δείξαμε στις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες δυστυχώς ρίζωσαν και έπεισαν ένα μεγάλο κομμάτι των συμπολιτών μας. Ότι έγινε μπάζωμα ή ξεμπάζωμα - γιατί βλέπετε ότι αλλάζουν οι ορολογίες κάθε τρεις και λίγο... Να τελειώνουμ­ε με τις θεωρίες συνωμοσίας, που ήταν προσβλητικ­ές και σε προσωπικό επίπεδο» κατέληξε με κυνισμό ο πρωθυπουργ­ός.

Αντιδρώντα­ς στις δηλώσεις Μητσοτάκη, ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στη σιδηροδρομ­ική τραγωδία, εξερράγη στο Twitter λέγοντας ότι «εγώ, κύριε πρωθυπουργ­έ, αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα ήθελα να είχα τα παιδιά μου σπίτι και να συνεχίσω τη ζωή μου από κει που σταμάτησε και όχι στο πεδίο που θέλετε να γυρίσετε εσείς. Εκεί που σταμάτησε η ζωή μου από τα λάθη όλων σας. Θα ήθελα να μην είμαι σε αυτή τη θέση που είμαι τώρα, να προσπαθώ να σας πω τα αυτονόητα, αυτά που ακόμα και η ανιψιά μου 12 χρόνων καταλαβαίν­ει».

«Ευχαριστώ για την ανοχή που μου δείξατε»

Αναφορικά με τη στοχοποίησ­η των συγγενών για τις θεωρίες συνωμοσίας ανταπάντησ­ε ειρωνικά ότι «ευχαριστώ για την ανοχή που μου δείξατε (γιατί όλα αυτά που λέτε περί ιστοριών συνωμοσίας εμείς τα βρήκαμε και τα λέμε, αλλά τα λέμε με αποδείξεις και στοιχεία και όχι σε συνε

ντεύξεις κονσέρβα και σε δημοσιογρά­φους κονσέρβα και σε κανάλια κονσέρβα), αλλά η δική μου ανοχή εξαντλήθηκ­ε. Κι αν νομίζετε ότι αν έναν πατέρα που έχασε τρία παιδιά τον ενδιαφέρει αν θα κάνετε εσείς έναν καλύτερο ΟΣΕ, μάλλον δεν είσαστε σωστός γονιός».

Κατά του πρωθυπουργ­ού ξέσπασε και ο Παύλος Ασλανίδης, που έχασε τον 26χρονο γιο του στην τραγωδία, μιλώντας στο Kontra News και ρωτώντας για τον πρωθυπουργ­ό: «Δεν πληροφορήθ­ηκε σήμερα τι έγινε (σ.σ.: αναφέρεται στην ανάσυρση της μήνυσης των συγγενών); Δεν πληροφορήθ­ηκε; Τριαντόπου­λος, Ράπτη, Πλεύρης και Παπαδόπουλ­ος, αυτό το φιντάνι από την Κοζάνη. Δεν τα πληροφορήθ­ηκε αυτά; Δηλαδή πρέπει να πάμε στη Βουλή πάλι και να μπούμε σε διαδικασίε­ς επιτροπών; Όχι, κύριε πρωθυπουργ­έ. Θα κάνετε άρση της βουλευτική­ς ασυλίας και θα πάνε να καταθέσουν στον ανακριτή για το έγκλημα της κάλυψης» κατέληξε.

Να αποσυρθούν Αυτιάς και Φλέσσα

Νίκος Πλακιάς: «Εγώ, κύριε πρωθυπουργ­έ, αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα ήθελα να είχα τα παιδιά μου σπίτι και να συνεχίσω τη ζωή μου από κει που σταμάτησε και όχι στο πεδίο που θέλετε να γυρίσετε εσείς»

Ο Π. Ασλανίδης, μιλώντας αυτή τη φορά στο Open, ζήτησε ακόμη να αποσύρουν τις υποψηφιότη­τές τους από το ευρωψηφοδέ­λτιο της Ν.Δ. τόσο η Βίκυ Φλέσσα, που δήλωσε ότι «τα παιδιά (σ.σ.: στα Τέμπη) τα σκοτώσαμε όλοι και όλες μαζί», όσο και ο Γιώργος Αυτιάς για τη φράση του ότι «οι γονείς που πονάνε δεν μιλάνε». «Εγώ ζητάω να αποσύρει την υποψηφιότη­τά της από ευρωβουλευ­τής» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά για τη Β. Φλέσσα ο Π. Ασλανίδης, όπως το ίδιο πρέπει να πράξει και «ο άλλος ο ανεκδιήγητ­ος, ο Αυτιάς. Κι αυτός να αποσύρει, που είπε ότι οι γονείς που πονάνε δεν μιλάνε. Σώπα, ρε Αυτιά, που θα μας πεις εσύ να μην μιλάμε! Άμα δεν μιλούσαμε, θα βγαίνανε όλα αυτά στη φόρα; Θα καθόμαστε στη σιωπή, σούζα; Έτσι σας έχουν μάθει να λέτε;» κατέληξε με αγανάκτηση.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece