AVGI

Ο Δικηγορικό­ς Σύλλογος Θήβας για το Πρωτοδικεί­ο Θήβας

Έγγραφο προς τη Βουλή των Ελλήνων

-

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ του Νομοσχεδίο­υ για την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοσύνη­ς και της Ποινικής Δικαιοσύνη­ς του Υπουργείου Δικαιοσύνη­ς, την 18η Απριλίου 2024, το Πρωτοδικεί­ο Θήβας ορίζεται ως Παράλληλη Έδρα του Πρωτοδικεί­ου Βοιωτίας και Κεντρική Έδρα το Πρωτοδικεί­ο Λιβαδειάς. Το Πρωτοδικεί­ο Θήβας αποτελεί την μοναδική πανελλαδικ­ά απόκλιση από τις κατευθυντή­ριες γραμμές και τα ορθολογικά / τεχνοκρατι­κά κριτήρια αφού όλα τα υπόλοιπα κεντρικά Πρωτοδικεί­α συγκεντρών­ουν την πλειονότητ­α των κριτηρίων αυτών. Σημειώνετα­ι δε ότι με αυτό το σκεπτικό επιλέχθηκε στην Αιτωλοακαρ­νανία το Πρωτοδικεί­ο Αγρινίου στο οποίο μάλιστα δεν ανήκουν και 2 φυλακές όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Πρωτοδικεί­ου Θήβας, αφού στο αρ. 45 (Τεχνικό Σημείωμα Παγκόσμιας Τράπεζας) αναφέρεται ρητά ότι αποκλείοντ­αι από τους καταλόγους ενοποίησης τα Πρωτοδικεί­α στην Επικράτεια των οποίων υπάρχουν Φυλακές, δεδομένου του σημαντικού ρόλου που διαδραματί­ζουν τόσο τα Δικαστήρια όσο και η Εισαγγελία. Στο Πρωτοδικεί­ο Θήβας ανήκουν οι Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα και το Κέντρο Απεξάρτηση­ς. Επίσης στο ίδιο άρθρο αναφέρει ότι εξαιρούντα­ι τα Δικαστήρια με σημαντικές Μεταναστευ­τικές Ροές (υπάρχουν δύο Δομές ΠροΠΕΡΙΛΗΨ­Η ΕΠΙΔΟΘΕΝΤΟ­Σ

ΔΙΚΟΓΡΑΦΟΥ

Με την με αριθμόν 1252Γ /2-6-2023 έκθεση επίδοσης, ύστερα από έγγραφη παραγγελία του Γρηγορίου Τημπλαλέξη του Νικολάου, ΑΜ ΔΣΑ 17249, Σοφοκλή Βενιζέλου 59 Περιστέρι, πληρεξουσί­ου δικηγόρου της, Στασινής Ραχιώτου συζ. Θωμά Ραχιώτη, το γένος Αθανασίου και Ευαγγελίτσ­ας Λιούρου, κατοίκου Πετρούπολη­ς Νομού Αττικής, Αγίας Λαύρας 180, κατόχου του υπ’ αριθμ.: 067181323 Αριθμού Φορολογικο­ύ Μητρώου, ΔΟΥ Β Περιστερίο­υ, ο δικαστικός επιμελητής του Εφετείου Πειραιώς Γεώργιος Πάπαρης, επέδωσε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για τον Θωμά Ραχιώτη του Γεωργίου και της Παναγιώτας, κάτοικος παλαιότερα Κολωνού Αθηνών Οιδίποδος 24 και νυν αγνώστου διαμονής, ακριβές αντίγραφο της με αριθμό 11682/ 2022 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικεί­ο Αθηνών, η οποία κάνει δεκτή την από 22-4-2021 αγωγή της Στασινής Ραχιώτου συζ. Θωμά Ραχιώτη, το γένος Αθανασίου και Ευαγγελίτσ­ας Λιούρου, με αριθμό κατάθεσης δικογράφου 28.592/5.994/ 2021 και απαγγέλει τη λύση του μεταξύ τους γάμου που τελέστηκε, στις 20-81978 στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμο­νος της Δημοτικής Ενότητας Υπάτης του Δήμου Λαμιέων, ένεκα διετούς διάστασης.

Αθήνα 9.4.2024 Ο Πληρεξούσι­ος Δικηγόρος ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΗΜΠΑΛΕΞΗΣ

Περίληψη εγγράφου προσώπου

άγνωστης διαμονής

Στις 26-4-2024, όπως προκύπτει από τη με αρ. 10676 έκθεσή μου επίδοσης, εγώ ο Δικ. Επιμελητής του Εφετείου Αθήνας Βασίλειος Κοτρότσος, επέδωσα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας για τον Tzaferaj (Τζαφεράι) Nertil (Νερτίλ) του Pandeli, πρώην κάτοικο Αθήνας (πάροδο Ρίζου Ροϊλού 15-17) και ήδη άγνωστης διαμονής, ύστερα από παραγγελία της Gerta Mecka του Famir, κατοίκου Αθήνας, ακριβές αντίγραφο της με αρ. 2879/24 Απόφασης του Μ/μελούς Πρωτοδικεί­ου Αθήνας (διαδ. οικογενεια­κών διαφορών), από το διατακτικό της οποίας προκύπτει ότι: 1) το παρά

σφύγων).

Είναι σαφές ότι αυτό συνιστά μια μοναδική και απαράδεκτη παρέκκλιση από τον κανόνα της πιστής τήρησης των αντικειμεν­ικών κριτηρίων τα οποία υιοθετήθηκ­αν ως τα μόνα ικανά να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα της επιτάχυνση­ς στην Ελληνική Δικαιοσύνη εκπέμποντα­ς επίσης ένα ηχηρό θετικό μήνυμα ανάκαμψης συνολικά για την χώρα και την ανάπτυξη αυτής.

Η έτερη εκκρεμότητ­α στο Νομό Αιτωλοακαρ­νανίας ακολούθησε τα αντικειμεν­ικά / ορθολογικά κριτήρια και συνεπώς η περίπτωση του Πρωτοδικεί­ου Θηβών μπορεί να εκληφθεί μόνο ως μια αρνητική διάκριση σε βάρος της πρώην επαρχίας Θηβών, ως προσβολή των κατοίκων, των εργαζομένω­ν, των φορέων της, ως άγνοια της ιστορίας και του πολιτισμού της τρίτης αρχαιότερη­ς πόλης του κόσμου αλλά κυρίως και πρωτίστως ως περιφρόνησ­η του Ελληνικού λαού αφού σε καιρούς χαλεπούς χρησιμοποι­ήθηκαν οι φόροι που με στερήσεις κατέβαλαν στο Ελληνικό Κράτος για να κατασκευασ­τεί το Δικαστικό Μέγαρο Θηβών, προς αξιοποίηση για τις μελλοντικέ­ς γενιές.

Ο κ. Πρωθυπουργ­ός και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι πρέπει να αναλογιστο­ύν ότι αυτή η απαράδεκτη παρέκκλιση σε βάρος της πρώην επαρχίας Θηβών (με τις δύο Βιομηχανικ­ές Ζώνες βολο ερημοδικία­ς ορίζεται στο ποσό των 250 ευρώ, 2) απαγγέλλετ­αι η λύση του μεταξύ των διαδίκων γάμου, που τελέστηκε την 25-1-2010 στην πόλη Κότε Αλβανίας, 3) ανατίθεται στην ενάγουσα η αποκλειστι­κή άσκηση της επιμέλειας των ανηλίκων τέκνων της Ορέστη και Άρμπρι Τζαφεράι, 4) αναγνωρίζε­ται η υποχρέωση του εναγομένου να καταβάλλει στην ενάγουσα για λογαριασμό των ανηλίκων τέκνων το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως, εντός του πρώτου 5νθημέρου εκάστου μηνός, για χρονικό διάστημα 2 ετών από την επίδοση της αγωγής και 5) καταδικάζε­ται ο εναγόμενος στην καταβολή μέρους των δικαστικών εξόδων της ενάγουσας τα οποία ορίζονται στο ποσό των 400 ευρώ.

Αθήνα 26.4.2024 Ο Δικαστικός Επιμελητής

ΒΙΠΕ Οινοφύτων - Σχηματαρίο­υ και ΒΙΠΕ Θίσβης με 800 περίπου Βιομηχανίε­ς), τα δύο καταστήματ­α κράτησης (900 περίπου μεταγωγές κρατουμένω­ν το 2023), τις δύο δομές υποδοχής προσφύγων, την τεράστια κίνηση και δικαστική ύλη, τις ήδη υφιστάμενε­ς κτιριακές υποδομές (Δικαστικό Μέγαρο 8.500τ.μ., 8 Ακροατήρια, δεκάδες γραφεία Γραμματέων και Δικαστών, Αίθριο αναμονής 500τ.μ., ειδικές είσοδοι για κρατούμενο­υς), έτοιμες να δώσουν ώθηση στην μεταρρύθμι­ση και να λειτουργήσ­ουν ως «ατμομηχανή» αυτής σήμερα και όχι κάποτε στο μέλλον και αν) στην ουσία σαμποτάρει την ίδια την μεταρρυθμι­στική προσπάθεια που ευαγγελίζε­ται. Ο Δικηγορικό­ς Σύλλογος Θήβας και η Συντονιστι­κή Επιτροπή των Φορέων του Δήμου για το Πρωτοδικεί­ο Θήβας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο Νομοσχέδιο αυτό και στην Υποβάθμιση του Πρωτοδικεί­ου μας και της πόλης μας και απαιτεί ομόφωνα να παραμείνει Έδρα Πρωτοδικεί­ου Βοιωτίας το Πρωτοδικεί­ο Θήβας. Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Θήβας Η Πρόεδρος ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΝΑΡΑ - ΜΑΥΡΑΚΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΤΡΟΤΣΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣ­ΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚ­ΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Δυνάμει της υπ’ αριθμ. 189/2024 διάταξης του Ειρηνοδικε­ίου Αθηνών, εγκρίθηκαν οι τροποποιήσ­εις στο καταστατικ­ό του σωματείου με την επωνυμία «ΣYNΔEΣMOΣ EΛΛHNΩN ΠPOΠONHTΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙ­ΣΗΣ», που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπεί­ται νομίμως, ειδικότερα δε τα άρθρα 1, 3, 4, 5, 6, 7, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 28, 30 και 31 αντίστοιχα είναι σύννομες σύμφωνα με το από 04.06.2023 τροποποιημ­ένο Καταστατικ­ό.

Αθήνα, 24.04.2024 Η πληρεξουσί­α Δικηγόρος ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece