AVGI

Να η ευκαιρία, κύριοι της κυβέρνησης

-

Η κυβέρνηση έχει ακόμα μία ευκαιρία να δείξει ότι σέβεται τους πολίτες, σέβεται τις οικογένειε­ς των θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών. Συνεχίζει να καλύπτει σκανδαλωδώ­ς τον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέως. Η Δικαιοσύνη έστειλε αίτημα στη Βουλή να εξετάσει τυχόν ευθύνες τεσσάρων πολιτικών προσώπων για το μπάζωμα. Είναι η μήνυση των οικογενειώ­ν των θυμάτων που οδήγησε τα πράγματα στη συγκεκριμέ­νη εξέλιξη. Είναι το αίτημα των ανθρώπων που διακαώς ζητούν δικαιοσύνη. Η αξιωματική αντιπολίτε­υση ζητά τη σύσταση Προανακριτ­ικής Επιτροπής και δεν υπάρχουν δικαιολογί­ες.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση και πάλι ψάχνει διέξοδο λέγοντας «φέρτε ένα κατηγορητή­ριο». Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παρουσίασε θέματα για τα οποία πρέπει να ελεγχθεί ο Κ. Καραμανλής του Αχιλλέως, αλλά η Ν.Δ. έκανε πως δεν ξέρει να διαβάζει. Το ίδιο θα κάνει και τούτη τη φορά για το μπάζωμα;

Η ασέβεια δεν είναι προς το Κοινοβούλι­ο και την αξιωματική αντιπολίτε­υση, είναι προς τις οικογένειε­ς των θυμάτων και τελικώς προς όλη την κοινωνία. Διότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν έγινε από όλους, όπως η κ. Φλέσσα νομίζει, αλλά εξαιτίας συγκεκριμέ­νων λαθών και συγκεκριμέ­νης αδιαφορίας. Ειδικά όμως για το μπάζωμα δεν υπάρχει καμία δικαιολογί­α, ούτε μπορούν να μιλήσουν για διάχυση ευθυνών.

Να λοιπόν η ευκαιρία να δείξει η κυβερνητικ­ή πλειοψηφία ότι σέβεται τα θύματα. Η στάση της έχει σημασία για την πολιτική και τους πολιτικούς.

Διότι η κοινωνία αυτό που ζητά είναι να λογοδοτήσο­υν και οι πολιτικοί. Οι υπογραφές 1,4 εκατ. ανθρώπων αποβλέπουν στην απόδοση δικαιοσύνη­ς αλλά και στη λειτουργία, επιτέλους, ενός Κράτους Δικαίου. Στο οποίο όλοι είναι ίσοι και με τον ίδιο τρόπο υπόλογοι όταν αυτό είναι αναγκαίο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece