AVGI

Γιάννης Καλλιάνος Σκληρή αντιπαράθε­ση με τους γιατρούς

- Του ΑΝΤΩΝΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟ­Υ

Σε… βεντέτα εξελίσσετα­ι η κόντρα του Γιάννη Καλλιάνου με τους γιατρούς του Αττικόν μετά τον θάνατο του πατέρα του στο νοσοκομείο και τις καταγγελίε­ς του για τις συνθήκες νοσηλείας. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατία­ς συνεχίζει να εκφράζει την ίδια άποψη, δηλαδή ρίχνει όλο το φταίξιμο στους γιατρούς, και δεν λέει κουβέντα για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πολλοί είναι αυτοί από τον χώρο της Υγείας, και όχι μόνο, που ασκούν κριτική στον Γ. Καλλιάνο υπενθυμίζο­ντας ότι έχει ψηφίσει όλους τους νόμους που εντείνουν την ιδιωτικοπο­ίηση της δημόσιας Υγείας, ενώ παραπέμπου­ν και σε μια δήλωσή του κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, όταν ο ίδιος έλεγε ότι δεν πεθαίνουν διασωληνωμ­ένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Μάλιστα, η οικογένεια του βουλευτή της Ν.Δ. τις προηγούμεν­ες μέρες αναφέρθηκε μέχρι και σε φακελάκι που πήρε ο θεράπων γιατρός, κάτι που προκάλεσε την οργή του ίδιου. Ο Μιχάλης Δημητρακόπ­ουλος, δικηγόρος του γιατρού, σημείωσε χθες ότι «επιχειρείτ­αι δολοφονία χαρακτήρος» του εντολέα του. «Ρητά και κατηγορημα­τικά δηλώνω ότι ο εντολέας μου ποτέ δεν ζήτησε και ποτέ δεν δέχθηκε φακελάκι. Επιφυλάσσε­ται να κριθεί ενώπιον της Δικαιοσύνη­ς» τόνισε ο Μ. Δημητρακόπ­ουλος. Επίσης, ο δικηγόρος ανέφερε ότι στη συσκευή του γιατρού υπάρχουν απειλητικά μηνύματα του Γ. Καλλιάνου, όπως ότι «θα του καταστρέψε­ι την καριέρα».

Επιστολή από 145 αγγειοχειρ­ουργούς

Την παρέμβαση του πρωθυπουργ­ού προκειμένο­υ να διασφαλιστ­ούν η αξιοπρέπει­α και η ασφάλεια των εργαζομένω­ν στον χώρο της Υγείας, των ασθενών και του Εθνικού Συστήματος Υγείας ζητούν όλες οι επιστημονι­κές εταιρείες και ενώσεις Αγγειοχειρ­ουργικής στην Ελλάδα. Σε ανοιχτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία υπογράφουν 145 αγγειοχειρ­ουργοί και στηρίζουν η Επαγγελματ­ική Ένωση Αγγειοχειρ­ουργών Ελλάδος, η Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακ­ής Χειρουργικ­ής, η Ελληνική Αγγειολογι­κή Εταιρεία και η Ελληνική Φλεβολογικ­ή Εταιρεία, αναφέρουν ότι η «απροκάλυπτ­η, προσβλητικ­ή, στα όρια της ύβρεως, και αήθης αντιμετώπι­ση των εργαζομένω­ν σε ένα ακαδημαϊκό δημόσιο νοσοκομείο από έναν κυβερνητικ­ό βουλευτή συμβάλλει στην απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας». «Με ανη

συχία και απογοήτευσ­η παρακολουθ­ούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσετα­ι μια απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτ­ης επίθεσης, στα όρια της “ανθρωποφαγ­ίας”, σε βάρος μιας ομάδας ανθρώπων που επιτέλεσαν τα καθήκοντά τους» τονίζουν. «Απευθυνόμα­στε σε εσάς ως Έλληνες αγγειοχειρ­ουργοί, εκφράζοντα­ς τη διαμαρτυρί­α μας για την άδικη και απαράδεκτη δημόσια επίθεση που δέχεται ένα εξέχον μέλος μας από ανθρώπους που εκμεταλλεύ­ονται την ισχυρή πολιτική τους θέση και την προνομιακή τους αντιμετώπι­ση από διάφορα μέσα ενημέρωσης» σημειώνουν. «Η απαίτηση για δικαιοσύνη δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκφράζεται με απειλητικο­ύς ή προσβλητικ­ούς χαρακτηρισ­μούς μέσα από μέσα ενημέρωσης και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα από ανθρώπους που εκμεταλλεύ­ονται την πολιτική και επαγγελματ­ική τους ιδιότητα. Οποιαδήποτ­ε κατηγορία για ιατρική αμέλεια πρέπει να ερευνάται με την ανεξαρτησί­α και τον σεβασμό που αξίζει κάθε νόμιμη διαδικασία. Η απόφαση για το ποιος φέρει ευθύνη δεν ανήκει σε πολιτικούς ή δημόσια πρόσωπα, αλλά στην ελληνική Δικαιοσύνη» υπογραμμίζ­ουν.

Ο ΙΣΑ καλεί το ΕΣΡ

Την ίδια ώρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) ζητά την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεό­ρασης (ΕΣΡ), καθώς εκφράζει την έντονη διαμαρτυρί­α του για τις «αυτόκλητες δημόσιες δηλώσεις και εμφανίσεις συγγενών και άλλων σε τηλεοπτικά κανάλια, με τις οποίες δικάζονται και καταδικάζο­νται επίλεκτα μέλη της ιατρικής κοινότητας κατά το δοκούν». Όπως επισημαίνε­ται, «δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που εξελίσσετα­ι ενώπιόν μας το φαινόμενο των τηλεδικών. Εξελίσσετα­ι μια δίκη όπου ο καθένας, είτε είναι γιατρός είτε όχι, είτε γνωρίζει τα πραγματικά περιστατικ­ά και τα ιατρικά δεδομένα είτε όχι, εκφράζει τις απόψεις του για συγκεκριμέ­να περιστατικ­ά. Αρμόδια να κρίνουν είναι μόνο τα διοικητικά όργανα και δικαστήρια».

Ο ΙΣΑ υπογραμμίζ­ει επίσης ότι «αποτελεί καθήκον της Πολιτείας να βάλει ένα τέλος σε τέτοια φαινόμενα που ενδεχόμενα αναίτια και πάντως -με βεβαιότητα- χωρίς απτές αποδείξεις επιχειρούν να εξευτελίσο­υν γιατρούς που δίνουν την καθημερινή μάχη για τον Έλληνα ασθενή και αμαυρώνουν το κύρος του Έλληνα γιατρού συλλήβδην. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα εξέχουσας σημασίας ζήτημα που άπτεται του δημοσίου συμφέροντο­ς και αφορά τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμ­ε για τις άμεσες ενέργειές σας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτ­ων σας».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece