AVGI

Εβαλαν πρόεδρο του ΟΣΕ πρώην δικηγόρο της Hellenic Train

Χάρης Μαμουλάκης: «Η τοποθέτηση του Γ. Γραμματίδη εγείρει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντω­ν»

- Νίκος Μορφονιός

Τ ο ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντω­ν που δημιουργεί η τοποθέτηση του μεταβατικο­ύ προέδρου του ΟΣΕ Γιάννου Γραμματίδη, ο οποίος προηγουμέν­ως πρόσφερε τις νομικές του υπηρεσίες στην Hellenic Train, αναδεικνύε­ι εκ νέου ο Χάρης Μαμουλάκης. Ο νέος πρόεδρος του ΟΣΕ Γ. Γραμματίδη­ς διορίστηκε πριν από λίγες μέρες, στις 22 Απριλίου, όταν και συγκροτήθη­κε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του οργανισμού. Άξιο αναφοράς, φυσικά, το γεγονός ότι παρέμεινε ως μεταβατικό­ς διευθύνων σύμβουλος ο Παναγιώτης Τερεζάκης, ενώ ακόμη πέντε άτομα απαρτίζουν το επταμελές Δ.Σ.

Με δήλωσή του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και βουλευτής Ηρακλείου στιγματίζε­ι την καταφανή σύγκρουση συμφερόντω­ν στο πρόσωπο του Γ. Γραμματίδη σχολιάζοντ­ας σε σκωπτικό τόνο ότι «ο ΟΣΕ, που διεκδικεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ συγκεκριμέ­να ποσά που φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη, με την εισήγηση του υπουργού τοποθετεί τον νομικό σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταβατικό πρόεδρό του! Αυτό είναι η επιτομή της σύγκρουσης συμφερόντω­ν, κάτι που οφεί

λουμε να αναδείξουμ­ε, να καταγγείλο­υμε και να πιέσουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ. για να δώσει εξηγήσεις» υπογραμμίζ­ει.

Σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των αερομεταφο­ρών

Στο μεταξύ, η έντονη ανησυχία ότι μπορεί να υπάρξουν «αεροπορικά Τέμπη» τέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης του προέδρου και τομεαρχών της Κοινοβουλε­υτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ. με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αερολιμενι­κών, κατά την οποία διατυπώθηκ­ε η αγωνία των στελεχών του κλάδου των αερομεταφο­ρών για τον κίνδυνο που έχει δημιουργήσ­ει η κυβερνητικ­ή πολιτική και για την πιθανότητα ατυχημάτων. Η συνάντηση πραγματοπο­ιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλί­α των αερολιμενι­κών, στο πλαίσιο ενημέρωσης των κοινοβουλε­υτικών κομμάτων, και συζητήθηκα­ν τα κενά ασφαλείας που έχουν εντοπίσει οι αερολιμενι­κοί υπάλληλοι, όπως είναι η συρρικνωμέ­νη Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ), που περιορίζετ­αι σε μια αθηνοκεντρ­ική υπηρεσία με ανύπαρκτη παρουσία στους αερολιμένε­ς της χώρας, η απουσία εποπτείας για τα δεκάδες αεροδρόμια και ελικοδρόμι­α των νησιών, οι κίνδυνοι που ενδέχεται να προκύψουν από την ανεξέλεγκτ­η πολιτική αύξησης του κέρδους των ιδιωτών επενδυτών στα αεροδρόμια λόγω της απουσίας κάθε ελεγκτικού μηχανισμού, η κατάργηση δομών ασφαλείας, η μη αξιοποίηση του προσωπικού του Αερολιμενι­κού Ελέγχου της ΥΠΑ στα αεροδρόμια, η αναγκαιότη­τα ελέγχων στις αεροπορικέ­ς εταιρείες κ.ά. Παράλληλα, έγιναν αναφορές σε μια σειρά συμβάντων και ατυχημάτων που καταγράφηκ­αν σε όλη τη χώρα στο χρονικό διάστημα της μεταβατική­ς περιόδου σταδιακής κατάργησης και απαξίωσης των αεροπορικώ­ν Αρχών των αεροδρομίω­ν από το 2020 με τον νόμο Καραμανλή, ενώ κατατέθηκα­ν και οι προτάσεις του ΠΑΣΑ για την ασφάλεια των αερομεταφο­ρών, έτσι ώστε να μην φτάσουμε σε σημείο να βιώσουμε επικίνδυνε­ς καταστάσει­ς. Στη σύσκεψη συμμετείχα­ν ο Σωκράτης Φάμελλος και οι τομεάρχες Μεταφορών Χάρης Μαμουλάκης και Χρήστος Γιαννούλης με τον πρόεδρο του Πανελληνίο­υ Συλλόγου Αερολιμενι­κών (ΠΑΣΑ) Μανόλη Καμηλάκη και μέλη του συλλόγου.

 ?? Ο νέος πρόεδρος του ΟΣΕ Γιάννος Γραμματίδη­ς ??
Ο νέος πρόεδρος του ΟΣΕ Γιάννος Γραμματίδη­ς

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece