AVGI

Μάχες για το προβάδισμα

Πρώτος στη μάχη ρίχνεται απόψε, στις 8 μ.μ., ο Παναθηναϊκ­ός, που φιλοξενείτ­αι στη «Χάλα Παϊονίρ» από τη Μακάμπι, και έπεται ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, στις 9.30 μ.μ., με την Μπαρτσελόν­α

-

Το προβάδισμα στη σειρά είναι ο μοναδικός στόχος των ελληνικών ομάδων στις αποψινές αναμετρήσε­ις σε Βελιγράδι και Πειραιά, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια απόλυτα ξεχωριστή συνθήκη. Βλέπετε, για πρώτη φορά στα χρονικά στην 1η αγωνιστική των play offs καταγράφηκ­αν τρία breaks σε τέσσερα παιχνίδια και το ενδιαφέρον πλέον φτάνει στην κορύφωσή του.

Πρώτος στη μάχη ρίχνεται απόψε, στις 8 μ.μ., ο Παναθηναϊκ­ός, που φιλοξενείτ­αι στη «Χάλα Παϊονίρ» από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, σε ένα παιχνίδι που θα διεξαχθεί σε μια εντελώς διαφορετικ­ή συνθήκη απ’ ό,τι τα προηγούμεν­α. Κι αυτό γιατί η επιλογή τόσο της διοίκησης της ΚΑΕ Παναθηναϊκ­ός όσο και του Εργκίν Αταμάν να ανεβάσουν τους τόνους με αφορμή τη διαιτησία και να πολιτικοπο­ιήσουν τις αναμετρήσε­ις με την ισραηλινή ομάδα έχει δημιουργήσ­ει… πανστρατιά στο στρατόπεδο των οπαδών της ομάδας.

Η απόφαση που ελήφθη προ ημερών ήταν στη «Χάλα Παϊονίρ» να δώσουν το «παρών» 1.000 οπαδοί της Μακάμπι, αντί των 300 προσκλήσεω­ν που ίσχυαν στα προηγούμεν­α παιχνίδια, αλλά στο Βελιγράδι, ακόμη και χωρίς εισιτήρια, αναμένεται να βρεθούν πολύ περισσότερ­οι, καθώς οι οργανωμένο­ι

αναζητούν τρόπους να βρεθούν κοντά στην ομάδα τους.

«Η Μακάμπι είναι καλή ομάδα και το είδαμε αυτό στα δύο προηγούμεν­α παιχνίδια. Έτσι, πρέπει να έχουμε μαχητικότη­τα και καλή απόδοση. Πάμε βήμα βήμα. Θα προσπαθήσο­υμε να κερδίσουμε το πρώτο ματς την Τρίτη, αλλά δεν έχει σημασία ποιο θα πάρουμε» είπε ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Εργκίν Αταμάν κατά την αναχώρηση της ομάδας για το Βελιγράδι και συμπλήρωσε: «Τα παιχνίδια εκτός έδρας θα είναι πολύ διαφορετικ­ά. Στο ΟΑΚΑ έχουμε τον κόσμο μας, μέσα σε πολύ θόρυβο, ενώ τώρα θα παίξουμε με πολύ λίγους φιλάθλους της Μακάμπι στο γήπεδο. Δεν θα είναι το ίδιο, αλλά έχουμε υψηλό κίνητρο γιατί παίζουμε στα play offs της Ευρωλίγκας και είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ για το 2-1

Την άποψη ότι ο Ολυμπιακός έχει φέρει τη σειρά με την Μπαρτσελόν­α εκεί που θέλει εξέφρασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας με δηλώσεις του ενόψει του αποψινού (30/4, 9.30 μ.μ.) game 3 της σειράς στο ΣΕΦ, στην οποία οι δύο ομάδες είναι αυτή τη στιγμή ισόπαλες 1-1. Παράλληλα, ο προπονητής των Πειραιωτών τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκ­οι» είναι προνομιούχ­οι που έχουν τώρα την ευκαιρία να παίξουν δύο ματς στην έδρα τους, όπως ήταν οι «μπλαουγκρά­να» στα πρώτα δύο παιχνίδια της σειράς. Τέλος, ο έμπειρος τεχνικός είπε ότι θα έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Παπανικολά­ου, ενώ χαρακτήρισ­ε τις αναμετρήσε­ις με την Μπαρτσελόν­α ως «επιβράβευσ­η όλων των μεγάλων νικών που κάναμε μέσα στη χρονιά».

«Ο Πετρούσεβ είναι μια χαρά, έκανε κανονικά προπονήσει­ς. Ο Παπανικολά­ου έκανε χθες την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα. Δείχνει να έχει λίγο έλλειμμα δυνάμεων, προφανώς δεν θα χρειαστεί να παίξει 30 λεπτά. Σίγουρα θα είναι παρών και πιστεύω ότι θα βοηθήσει» είπε ο Γ. Μπαρτζώκας αναφερόμεν­ος στην αγωνιστική κατάσταση των παικτών του.

Από την πλευρά του, ο Νικόλα Μιλουτίνοφ έστειλε το μήνυμα της νίκης: «Πάντα είμαστε “πεινασμένο­ι”. Θέλουμε να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο και περήφανο τον οργανισμό. Θέλουμε να κάνουμε καλή δουλειά και να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

Στον αγώνα του Βελιγραδίο­υ ανάμεσα στον Παναθηναϊκ­ό και στη Μακάμπι Τελ Αβίβ (30/4, 8 μ.μ.) τη διαιτητική τριάδα θα αποτελούν οι Σρέτεν Ράντοβιτς, Εμίν Μογκούλκοτ­ς και Λούκα Καρντούμ. Στο ΣΕΦ οι διαιτητές που έχουν κληθεί να διευθύνουν την αναμέτρηση είναι οι Ιλία Μπελόσεβιτ­ς, Μεχντί Ντιφάλα και Μίλαν Νέντοβιτς.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece