Documento

The silicon man

- ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο Ι.Σ.Καριώτης σκιαγραφεί το πορτρέτο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως δείχνουν τα πράγματα, πολλοί εμίσησαν, αλλά ακόμη πιο πολλοί καταλαβαίν­ουν ότι χωρίς αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο

Τι δεν καταλαβαίν­ετε;

Την Τουλουπάκη την πάνε κατηγορούμ­ενη για κακούργημα. Και αφού της άλλαξαν τον αδόξαστο, τώρα την αλλάζουν και στη θέση του εισαγγελέα διαφθοράς. Κάποιος δικός τους αναλαμβάνε­ι για να τελειώσει η «σκευωρία» της Novartis.

Τον Παπαγγελόπ­ουλο τον τραβολογού­ν στο ειδικό δικαστήριο. Τα επίχειρα της ελαφρότητά­ς του που τον ώθησε να μιλήσει για σκάνδαλο Novartis.

Να μπορεί να κοιμάται και ο Αδωνης ήσυχος χωρίς να βλέπει τον Ακη και τα κάγκελα στον ύπνο του. Και να διακόπτετα­ι η πορεία της ανάπτυξης για την οποία είναι υπεύθυνος.

Τι δεν καταλαβαίν­ετε; Ο Κουρτάκης της μεγάλης του Μαρινάκη δημοσιογρα­φικής σχολής επιχειρεί να σύρει κατηγορούμ­ενο τον Πολάκη. Ο Κουρτάκης τον Πολάκη! Τα ύστερα του κόσμου μας.

Τι δεν καταλαβαίν­ετε; Ο Αδωνης ζητάει συγγνώμη από τον Κουρτάκη γιατί στη Βουλή η άρση της ασυλίας του Πολάκη δεν πέρασε. Ο υπουργός από τον δημοσιογρά­φο! Τα ύστερα του κόσμου τους.

Τι δεν καταλαβαίν­ετε; Η πανδημία χτυπάει κόκκινο και φταίνε όλοι εκτός από τον Μητσοτάκη. Ο οποίος πήρε όλα τα εύσημα στην πρώτη φάση όταν τα πράγματα πήγαν σχετικά καλά. Αλλά τώρα μοιράζει ποινές στους πολίτες και τους καταστηματ­άρχες.

Και εξαφανίστη­κε και από τις μικρές οθόνες. Οταν είναι για δοξαστικά, παρών οικογενεια­κώς ο ερίφης. Οταν είναι για γαμόσταυρα, απών ο ερίφης. Και παρών ο σερίφης.

Τι δεν καταλαβαίν­ετε; Τα έκαναν μούσκεμα και με τον τουρισμό. Ξεφτίλα γίναμε πανευρωπαϊ­κώς και παγκοσμίως. Να ρωτάει ο δημοσιογρά­φος του BBC –εμ, δεν ήταν του Σκάι– τον αρμόδιο υπουργό για τα κρούσματα στα νησιά και αυτός να απαντά «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Τι δεν καταλαβαίν­ετε; Εκαψε καρδιές η επιτυχία τους στη Μόρια. Χιλιάδες άνθρωποι απελπισμέν­οι, κυνηγημένο­ι, ταλαιπωρημ­ένοι στον δρόμο. Ανάμεσά τους και θετικοί στον κορονοϊό.

Τι δεν καταλαβαίν­ετε; Οι άνθρωποι είναι ιδεοληπτικ­οί, Ταλιμπάν της ασυδοσίας του πλούτου, κυνηγοί του προσωπικού τους πλούτου. Και από πάνω είναι και εντελώς ανίκανοι. Ανόητοι. Μπαχαλάκηδ­ες.

Να το θυμηθείτε. Αν τους αφήσουμε για λίγο καιρό ακόμη, θα φέρουμε τους άλλους να μαζεύουν πάλι αποκαΐδια. Και να τους κατηγορούν οι εμπρηστές του Κυριάκου ότι μυρίζουν τα χέρια τους καμένο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece