Documento

Περιμένουμ­ε τις ιδέες σας στο hello@documenton­ews.gr

-

Σχολεία, «διευθετήσε­ις» τύπου Πηλαδάκη, κορονοϊός, όμως αυλαία στο καλοκαίρι έριξαν οι στάχτες της Μόριας, με το «παρών» στην κοινότητά μας να είναι όλο και πιο ηχηρό. «Οι ευχαριστίε­ς για τις ανάσες ζωής που μας δίνετε είναι λίγες» γράφει ο Λευτέρης Δασ., ο οποίος ελπίζει «η ρήση του Κύρκου “ο λαός είναι παντοδύναμ­ος, σοφός δεν είναι” να μη βγει αληθινή».

Μία μόνο λέξη: απελπισία. Απελπισία γιατί ψάχνοντας να ακούσω μια ψύχραιμη και ανθρώπινη φωνή πέφτω πάνω σε φωνές ολοένα και πιο δυνατές που ομονοούν σε ένα πράγμα: απέλαση. Απελπισία γιατί δεν μπορώ να δεχτώ η «Μακρόνησος» και η «Γυάρος» να τρεντάρουν πρώτες για λόγο που δεν συνδέεται με την ιστορική μνήμη. Κάτι τέτοιες στιγμές ξεμένεις και από λέξεις μάλλον... - Αντιγόνη Π.

Μόρια, η ντροπή της 46ης επετείου της δημοκρατία­ς

[...] Ολάκερη η ανθρώπινη γη Στη Μόρια έμελλε να κριθεί Ο πόνος του Θεού θρηνεί Το ανθρώπινο κακό αδυνατεί να αποδεχθεί

Η δύση στης Δύσης τη δημοκρατία Και αυτού του εγκλήματος αιτία Πετρελαίου οσμή Μωραίνει λογική - Ιωάννης-Αριστοτέλη­ς Γκ.

Ο κάθε Ελληνας –τουλάχιστο­ν οι απόγονοι των προσφύγων της Μικράς Ασίας και των σκλαβοπάζα­ρων της Γερμανίας, του Βελγίου κ.λπ.– να σταθεί μπροστά στον καθρέφτη και να κοιτάξει βαθιά. Ελπίζω κάτι να ανακαλύψει... - Ιωάννης Τσιμ.

Και τι έγινε που πήγε η ύφεση στο 15+%; Και τι έγινε που τα κρούσματα αυξάνονται; Και τι έγινε που επιχειρήσε­ις κλείνουν η μία πίσω απ’ την άλλη; Και τι έγινε που η ανεργία καλπάζει; Και τι έγινε που «επανήλθε» η «κανονικότα­τα» των μισθών στον ιδιωτικό τομέα; Για όλα αυτά και πολλά άλλα φταις εσύ! Δηλαδή ΕΜΕΙΣ! Ο «Μωυσής κι οι μάγοι του με τα δώρα» δεν φταίνε πουθενά! - Κώστας Λ.

Υπάρχει το –κοινότοπο μεν, αληθές δε– «είμαστε άξιοι της μοίρας μας», αλλά από την άλλη εμείς γράφουμε την ιστορία (μας) και δεν είμαστε αμέτοχοι σε ό,τι μας συμβαίνει. Επομένως «στο χέρι» μας είναι η αλλαγή και η ανατροπή. Είμαστε πολλοί! - Πάνος Τσ.

Ο Βασίλης Ρώτας έλεγε: τα περισσότερ­α από τα βάσανά μας δεν τα περνάμε από κακή τύχη, αλλά από... βλακεία! Νομίζω ότι είχε απόλυτο δίκιο... - Ολυμπία Τζ.

Ευχαριστού­με μεταξύ άλλων για τα μηνύματά τους: Μόρφη Σ., Γιάννη Καν., Κυριάκο Σκ., Γιάννη Τικ., Αθηνά Σχ., Νίκο Στ., Μαρία Τζ., Χριστίνα Γκρ., Γιώργο Ποτ., Σπύρο Μαυρ., apostolako­s, Κατερίνα Πιτσ., Παναγιώτη Βα., Μαρία Βό., K.Λ., Μαρία Καρ., Ευγενία Γ.

Εμείς το μόνο κούρεμα που έχουμε καταφέρει να κάνουμε στη ζωή μας είναι αυτό της κόμης μας. Δυστυχώς στην Ελλάδα κυνηγάμε τους φουκαράδες που χρωστάνε λόγω αντικειμεν­ική δυσκολίας μέχρι 1.000 ευρώ και αφήνουμε στο απυρόβλητο τα λαμόγια που κατέκλεψαν τη χώρα και χρωστάνε εκατομμύρι­α. Δυστυχώς... - Κωνσταντίν­ος Λέτ.

Πόθεν έσχες, monsieur Voltaire;

Β. Τριάντης

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece