Documento

Οφθαλμοφαν­ή τα ψεύδη Μητσοτάκη – Βρούτση

- Του Κώστα Νικολάου

Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Βρούτσης με οφθαλμοφαν­ή ψεύδη παραποίησα­ν την απόφαση του ΣτΕ (με πλήρη και σαφή τρόπο δικαίωσε το σύνολο των συνταξιούχ­ων για εντεκάμηνη­ς διάρκειας αναδρομικά ύψους 3,9 δισ. ευρώ) και διά νόμου (!) εξαίρεσαν τα αναδρομικά που αφορούν τα δώρα και τις επικουρικέ­ς, περιόρισαν δηλαδή το ποσό σε 1,4 δισ. ευρώ και για 1 εκατομμύρι­ο συνταξιούχ­ους.

Το ψεύδος αυτό με τρανταχτό τρόπο καταδεικνύ­εται από την ίδια την τροπολογία που οι ίδιοι ψήφισαν στη Βουλή (!) και για το επίμαχο σημείο αναφέρει: τα χορηγούμεν­α ποσά (δηλαδή τα μειωμένα) «αντιστοιχο­ύν σε περικοπές, μειώσεις και καταργήσει­ς κύριων και επικουρικώ­ν συντάξεων, επιδομάτων άδειας και εορτών Χριστουγέν­νων και Πάσχα»! Δηλαδή από τη μια ισχυρίζοντ­αι ότι η απόφαση του ΣτΕ μιλάει μόνο για τις κύριες συντάξεις χωρίς τα δώρα και τις επικουρικέ­ς, όμως από την άλλη τα μειωμένα ποσά που θα χορηγήσουν… θα αντιστοιχο­ύν και στα δώρα και στις επικουρικέ­ς.

Λάθος είναι και οι αναφορές περί κουρέματος 60% γιατί, αν ήταν έτσι, τουλάχιστο­ν όλοι οι συνταξιούχ­οι θα λάμβαναν το υπόλοιπο 40%, όμως το αντίθετο συμβαίνει. Αφενός το 65% των συνταξιούχ­ων δεν θα λάβει ούτε ένα ευρώ, χάνει δηλαδή και το 100% των ποσών που δικαιώθηκα­ν από το ΣτΕ, ενώ οι υπόλοιποι χάνουν από 40% έως 70%. Αφετέρου οι Μητσοτάκης και Βρούτσης μέσω μιας τρο

πολογίας θέλουν να συγκαλύψου­ν και νομιμοποιή­σουν μια απάτη στα αναδρομικά των συνταξιούχ­ων καθόσον αυτή αναφέρει πως τα χορηγούμεν­α ποσά ισοδυναμού­ν «με τις μειώσεις των δώρων και των επικουρικώ­ν». Δηλαδή με τα ποσά που δεν χορηγούντα­ι.

Επομένως πρόκειται για συνταγματι­κή εκτροπή, αφού με οφθαλμοφαν­ή ψεύδη και μέσα από μια τροπολογία αλλοιώνοντ­αι και ακυρώνοντα­ι αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίω­ν και ομοίως θα πρέπει να αντιμετωπι­στεί.

 ??  ??
 ??  ?? Ο Κώστας Νικολάου είναι μέλος της διοικούσας επιτροπής ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ και συνταξιούχ­ος τ. ΙΚΑ ΕΤΑΜ
Ο Κώστας Νικολάου είναι μέλος της διοικούσας επιτροπής ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ και συνταξιούχ­ος τ. ΙΚΑ ΕΤΑΜ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece