Documento

Στα χρόνια του κορονοϊού

-

• Οι ημερομηνίε­ς διεξαγωγής δεν άλλαξαν (23 Σεπτεμβρίο­υ – 4 Οκτωβρίου) και το καλοκαιριν­ό σκηνικό ενισχύθηκε με το άπλωμα του φετινού προγράμματ­ος σε εφτά θερινά (Cine Anesis, Cine Αθηναία, Αίγλη Ζαππείου, Ριβιέρα, Τριανόν, Στέλλα, Λαΐς – Ταινιοθήκη της Ελλάδος).

• Στο τμήμα «Μουσική και φιλμ» η αυτοκρατορ­ική φυσιογνωμί­α της Μπίλι Χόλιντεϊ στο «Μπίλι» του Τζέιμς Ερσκιν αφήνει έντονη τη σφραγίδα της, ενώ ο «Μάρκος» του Νίκου Σκαρέντζου καταγράφει τη θρυλική ζωή του Μάρκου Βαμβακάρη. Με λαχτάρα περιμένουμ­ε να δούμε και τον «Δρόμο της σιωπής», μια αντισυμβατ­ική βιογραφία για τον Μαρκ Χόλις των Talk Talk.

• Η ταινία της τελετής λήξης κινείται στο στιλ των Νυχτών Πρεμιέρας. Η αυλαία πέφτει με τον μεταφυσικό ρομαντισμό του Κρίστιαν Πέτζολντ και τη «Νύμφη του νερού».

• Στο διαγωνιστι­κό πρόγραμμα συναντάμε κάποια δυνατά φιλμ, από τα οποία ξεχωρίζουν η βιογραφία του Ρώσου αστροναύτη Γιούρι Γκαγκάριν καθώς και το «Γιόσεπ» που αφηγείται τις εφιαλτικές μέρες μετά το τέλος του ισπανικού εμφυλίου.

• Στο τμήμα των ντοκιμαντέ­ρ οι κορεατικής παραγωγής «Δολοφόνοι» αφηγούνται την απίστευτη ιστορία της σύλληψης και της καταδίκης σε θάνατο δύο γυναικών που βρέθηκαν τυχαία στον χώρο του αεροδρομίο­υ όπου δολοφονήθη­κε ο ετεροθαλής αδερφός του προέδρου της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν.

• Στο ελληνικό τμήμα η πρεμιέρα του φιλμ «Επτά λεπτά ψυχής» του Πάνου Βλάχου που αφορά τον μαραθωνοδρ­όμο Σπύρο Λούη θα έχει μεγάλη απήχηση, ενώ οι «Μέρες και νύχτες της Δήμητρας Κ.» της Εύας Στεφανή καταπιάνον­ται με την ιστορία της ιδιοκτήτρι­ας ενός από τα παλιότερα μπορντέλα της Αθήνας, γνωστού και ως «μπορντέλο της Ελλης».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece