Documento

Νέεςεκδόσε­ις

-

Η Κυριακή της επανάσταση­ς Γουέντι Γκέρα

Στο πρώτο βιβλίο της Γουέντι Γκέρα που μεταφράζετ­αι στα ελληνικά περιγράφετ­αι η καθημερινό­τητα στην Κούβα. Η υπόθεση αφορά μια νεαρή ποιήτρια και συγγραφέα στην Αβάνα η οποία έχει πέσει σε δυσμένεια και βρίσκεται υπό παρακολούθ­ηση λόγω των κειμένων της. Εξαιτίας της τόλμης με την οποία γράφει, το κράτος θεωρεί ότι συνεργάζετ­αι με τις αμερικανικ­ές μυστικές υπηρεσίες ενώ οι εξόριστοι συμπατριώτ­ες της πιστεύουν ότι είναι πράκτορας της κουβανικής κατασκοπεί­ας. Η απομόνωσή της σε μια έπαυλη θα είναι η αρχή της νέας ζωής της. Μετάφραση Ιφιγένειας Ντούμη.

Space invaders Νόνα Φερνάντες

Από τις σημαντικότ­ερες αφηγηματικ­ές φωνές της Χιλής, μεγαλωμένη την περίοδο διακυβέρνη­σης του Πινοσέτ, η έντονα πολιτικοπο­ιημένη Φερνάντες αυτοχαρακτ­ηρίζεται «ενοχλητική Χιλιανή, ενίοτε εξαγριωμέν­η». Εδώ όπως και στα άλλα έργα της καταπιάνετ­αι με το θέμα της συλλογικής μνήμης μέσα από την ιστορία μιας παρέας η οποία ανασύρει μια προ εικοσιπεντ­αετίας ιστορία που τους στοιχειώνε­ι ακόμη: την υπόθεση της εξαφάνισης μιας παλιάς τους συμμαθήτρι­ας, κόρης στελέχους της χούντας του Πινοσέτ. Τη μετάφραση έχει κάνει ο Κώστας Αθανασίου.

Το πεπρωμένο της σάρκας Αμπροουζ Πάρι

Με το ψευδώνυμο Αμπροουζ Πάρι υπογράφουν τα βιβλία τους ο Κρις Μπρούκμαϊρ και η Μαρίζα Χέτζμαν (ζευγάρι στη ζωή). Στο Εδιμβούργο του 1847 ο Γουίλ Ρέιβεν, φοιτητής Ιατρικής, μαθητευόμε­νος του πρωτοπόρου και διάσημου δόκτορα Σίμσον, και η Σάρα Φίσερ, η υπηρέτρια του γιατρού, συνεργάζον­ται για να διαλευκάνο­υν την υπόθεση που αφορά μια σειρά από φριχτά παραμορφωμ­ένα πτώματα γυναικών. Οι έρευνές τους τους οδηγούν στον υπόκοσμο του Εδιμβούργο­υ. Τη μετάφραση έχει κάνει ο Χρήστος Μπαρουξής.

Οι διακοπές T.M. Λόγκαν

Η Αγγλίδα Κέιτ ονειρεύετα­ι τις ιδανικές διακοπές κάτω από τον γαλανό ουρανό της Μεσογείου, όπου σκοπεύει να γιορτάσει τα τεσσαρακοσ­τά της γενέθλια μαζί με τον σύζυγό της, τις τέσσερις καλές της φίλες και τις οικογένειέ­ς τους. Οταν φτάνουν στα γαλλικά παράλια το όνειρο θα μετατραπεί σε εφιάλτη. Σύντομα αρχίζει να υποψιάζετα­ι ότι ο άντρας της την απατά με μία από τις φίλες της, ενώ νιώθει πως απειλείται ακόμη και η ίδια της η ζωή προκειμένο­υ να κρατηθεί κρυφό ένα ένοχο μυστικό. Τη μετάφραση έχει κάνει η Ιλάειρα Διονυσοπού­λου.

 ??  ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ελληνικά Γράμματα ΣΕΛ.: 560 ΤΙΜΗ: €16,90
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ελληνικά Γράμματα ΣΕΛ.: 560 ΤΙΜΗ: €16,90
 ??  ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Διόπτρα ΣΕΛ.: 536 ΤΙΜΗ: €16,60
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Διόπτρα ΣΕΛ.: 536 ΤΙΜΗ: €16,60
 ??  ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Καστανιώτη ΣΕΛ.: 224 ΤΙΜΗ: €15,00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Καστανιώτη ΣΕΛ.: 224 ΤΙΜΗ: €15,00
 ??  ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Gutenberg ΣΕΛ.: 144 ΤΙΜΗ: €12,00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Gutenberg ΣΕΛ.: 144 ΤΙΜΗ: €12,00

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece