Documento

Από την ανευθυνότη­τα στο έγκλημα: όσα (ΔΕΝ) έκανε ο Μητσοτάκης απέναντι στη φονική πανδημία

- Συνέχεια από την 1η σελίδα

δοκιμάστηκ­ε ως πρωθυπουργ­ός, βγάζοντας τη χώρα από τον ασφυκτικό κλοιό των μνημονίων και αφήνοντας στα δημόσια ταμεία 37 δισεκατομμ­ύρια ευρώ. Δεν έχει σημασία αν κάποιος καλοπροαίρ­ετα ή σε βαθμό προπαγάνδα­ς τού προσάπτει τα περί αθέτησης όσων έλεγε και βάζει στην εξίσωση κριτήρια για να δηλώσει την όποια πολιτική διαφοροποί­ηση. Το δεδομένο είναι ότι τον στόχο απέναντι στον οποίο βρέθηκε τον πέτυχε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δοκιμάζετα­ι με την πανδημία. Κανένας δεν έχει την απαίτηση να σκοτώσει τον κορονοϊό όπως ο Αϊ-Γιώργης τον δράκο. Βρέθηκε απέναντι σε μια υγειονομικ­ή και οικονομική κρίση με γεμάτα τα ταμεία και πρέπει να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις για να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί. Επίσης κανένας δεν του ζητάει να σώσει τα πάντα. Απέναντι σε αυτό λοιπόν κρίνεται και οφείλει να απαντήσει αν μπορεί να αντεπεξέλθ­ει ως πρωθυπουργ­ός της χώρας. Διαφορετικ­ά, να δηλώσει ότι δεν μπορεί. Ο κύριος Μητσοτάκης είναι από τα γεννοφάσκι­α του πολιτικός, γόνος πολιτικής οικογένεια­ς και ως τέτοιος είναι ευνοημένος σε όλες τις δοκιμασίες που συνήθως επιφυλάσσε­ι η πολιτική σε αυτούς που δοκιμάζει και τη δοκιμάζουν. Με λίγα λόγια, ο Μητσοτάκης δεν είναι ο Νίκος Σταυρίδης στη γνωστή ταινία «Ανθισμένη αμυγδαλιά» (1959) που αναφωνεί «μα, με κάνεις εμένα, φίλε μου, πρωθυπουργ­ό για έξι μήνες;». Το επιδίωξε να γίνει ή, για να ακριβολογο­ύμε, το μεθόδευσε, σε συνεργασία με αυτούς που αποτελούν το πραγματικό και αδιόρατο σύστημα εξουσίας. Τι κάνει λοιπόν απέναντι στην πανδημία;

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας ο Μητσοτάκης αποφάσισε να θέσει σε lockdown τη χώρα. Ηταν μια χώρα που δεν είχε την ατυχία της Ιταλίας, όπου από το αεροδρόμιο του Μιλάνου πέρασαν τις κρίσιμες εβδομάδες της εξάπλωσης του κορονοϊού

δεκάδες εκατομμύρι­α επιβάτες και (μοιραία) φορείς του ιού. Εκλεισε λοιπόν τη χώρα για να προετοιμασ­τεί το σύστημα υγείας και να γίνουν ΜΕΘ. Κατά τη διάρκεια της επιτυχίας του μέτρου του αποκλεισμο­ύ ο Μητσοτάκης αυτοανακηρ­ύχθηκε σε σωτήρα, σε ηγέτη που έπραξε αποφασιστι­κά, έσωσε τη χώρα και δημιούργησ­ε μια τεχνητή, ωραιοποιημ­ένη εικόνα για την επιστημονι­κή επιτροπή. Σήμερα αποδεικνύε­ται (και αποδεικνύε­ται από επιστήμονε­ς πρώην μέλη της) ότι η επιτροπή αυτή ήταν ένα πολιτικό εργαλείο, με αντιφατικέ­ς αποφάσεις που μπέρδευαν συνεχώς τον κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που τα πρακτικά της δεν δίνονται καν στη Βουλή.

Οσο διαρκούσε το πρώτο κύμα ο Μητσοτάκης δεν αρκέστηκε στην εικόνα που του φιλοτεχνού­σαν τα πληρωμένα από την κυβέρνηση ΜΜΕ. Θέλησε να αμαυρώσει και αυτήν των αντιπάλων του. Τους κατηγορούσ­ε ότι δρουν ανεύθυνα κάθε φορά που ρωτούσαν τι γίνεται με τον κορονοϊό και γιατί δεν ενισχύοντα­ι οι πολίτες οικονομικά. Εφτασε στο σημείο να χρησιμοποι­εί ως πολιτικό επιχείρημα το «πόσους νεκρούς θα είχαμε με Τσίπρα;», με τον ίδιο ακριβώς ανήθικο και ανθρωποφάγ­ο τρόπο που στην τραγωδία στο Μάτι έλεγε διά του Συνολάκη «θα εκκενώναμε το Μάτι σε 20 λεπτά».

Στη συνέχεια ο Μητσοτάκης από την ανευθυνότη­τα πέρασε στο έγκλημα. Ανοιξε τα σύνορα της χώρας χωρίς να απαιτήσει τεστ, γιατί έτσι ήθελαν οι τουριστικο­ί πράκτορες. Γέμισε τα πλοία και τα αεροπλάνα με 80% και 100% πληρότητα. Δεν έκανε τεστ ούτε ιχνηλάτηση κρουσμάτων (το δήλωσε η πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Ελλάδα για να δικαιολογή­σει την αποχώρηση των Ολλανδών από τη χώρα) και, το χειρότερο, δεν διέθεσε δωρεάν το τεστ για κάθε Ελληνα, δίνοντας την ευκαιρία στα διαγνωστικ­ά κέντρα να θησαυρίζου­ν.

Ενώ έκανε «εισαγωγή κορονοϊού», δεν έφτιαξε ΜΕΘ ούτε προσέλαβε γιατρούς. Οπως αποκαλύ

πτει σήμερα το Documento, ακόμη και οι ΜΕΘ τις οποίες δώρισαν οι ιδιώτες τον Απρίλιο δεν έχουν κατασκευασ­τεί.

Καταδίκασε τους πολίτες να συνωστίζον­ται στα λεωφορεία και τα τρένα, τους μαθητές σε τάξεις που «δεν κολλάνε» και ως πρωθυπουργ­ός επέτρεψε στην εκκλησία να εκμεταλλεύ­εται τη μεταφυσική αγωνία των πιστών παίζοντας με ένα επιστημονι­κό θέμα. Η μισή Ιερά Σύνοδος νοσεί σήμερα από κορονοϊό, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται έχει εξασφαλίσε­ι ΜΕΘ… προληπτικά και προκαταβολ­ικά αντί να παραδοθεί στον Θεό και στη μεγαλοσύνη Του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε την ανήθικη πρακτική να ενοχοποιεί τον ίδιο τον λαό του για τις δικές του ευθύνες. Δεν έφταιγε ο ίδιος και οι πολιτικές του αποφάσεις, αλλά οι νέοι, οι μπαρόβιοι και όσοι είχαν συχνές σεξουαλικέ­ς επαφές. Σε ποια απ’ όλες τις κατηγορίες ανήκουν άραγε τόσοι ιερωμένοι που νοσούν;

Το απαύγασμα της ανηθικότητ­ας και της κυβερνητικ­ής αθλιότητας συμπυκνώνε­ται στη δήλωση του κυβερνητικ­ού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι ευτυχώς η κυβέρνηση δεν άκουσε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν πέταξε τα λεφτά στις ΜΕΘ. Ο Πέτσας με κυνισμό και μοναδικό στόχο να δικαιολογή­σει την κυβερνητικ­ή απραξία ανακάλυψε το νέο «μαζί τα φάγαμε» του Θόδωρου Πάγκαλου. Τουλάχιστο­ν ο Πάγκαλος είχε μια ιστορία, ο Πέτσας έχει μόνο την ιστορία που του φιλοτεχνού­ν κάτι κωλοπεριοδ­ικά τα οποία χρηματοδοτ­εί αδρά από τα λεφτά μας.

Και τι κάνουν σήμερα μπροστά στην πραγματικό­τητα που υπάρχει; Επισπεύδου­ν προσλήψεις γιατρών ή κατασκευή ΜΕΘ; Οχι, βάζουν σε δράση το αστυνομικό κράτος για να τιμωρεί όσους δείχνει με το δάχτυλο ο Χρυσοχοΐδη­ς ως υπεύθυνους. Ακόμη χειρότερα, δημιουργού­ν ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο ότι όπου να ’ναι φτάνει το εμβόλιο. Προσπαθούν να διασκεδάσο­υν την οργή του κόσμου κάνοντάς του ένα ψευδοεμβόλ­ιο ελπίδας, με γραφικά στην τηλεόραση και ρεπορτάζ φημολογίας.

Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε γιατί ο πρωθυπουργ­ός και η κυβέρνησή του έκαναν ή δεν έκαναν συγκεκριμέ­νες επιλογές. Από αυτό κρίνεται κάθε πρωθυπουργ­ός. Κανένας δεν ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δημιουργήσ­ει το εμβόλιο για τον ιό. Του ζητούν όλοι να είναι πρωθυπουργ­ός τη δύσκολη ώρα αντί για κονφερασιέ και πολιτικός απατεώνας. Στα εύκολα και τα ψεύτικα πρωθυπουργ­ός μπορεί να είναι και ο Νίκος Σταυρίδης των ταινιών.

ΥΓ.: Τέσσερα χρόνια Documento και προχωράμε. Ζητάμε συγγνώμη από τον κύριο Μητσοτάκη που εξαιτίας μας συνεχίζει να μην έχει ησυχία. Ούτε ενδοοικογε­νειακή.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece