Documento

Η πορεία των εργασιών και οι καθυστερήσ­εις σε οκτώ μεγάλα νοσοκομεία

Από τον Απρίλιο που έγιναν οι δωρεές φτάσαμε Νοέμβριο για να εγκριθούν οι τεχνικές μελέτες για την έναρξη κατασκευής των ΜΕΘ

-

Ας δούμε αναλυτικά ανά νοσοκομείο τι προέκυψε από επίσημα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Νοσοκομείο Ευαγγελισμ­ός

Στις 15 Σεπτεμβρίο­υ 2020 συνεδρίασε το ΔΣ του Νοσοκομείο­υ Ευαγγελισμ­ός με θέμα «Εγκριση οριστικής μελέτης αρχιτεκτον­ικών και ηλεκτρομηχ­ανολογικών εγκαταστάσ­εων για το έργο “Ανακαίνιση – αναδιαρρύθ­μιση ΜΕΘ στο ΓΝΑ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜ­ΟΣ” στα πλαίσια υλοποίησης της Δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση. Υπόψη του ΔΣ τέθηκε η εισήγηση της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών του νοσοκομείο­υ, η οποία είχε διαβιβαστε­ί στις 15 Σεπτεμβρίο­υ μαζί με τις σχετικές μελέτες. Το ΔΣ ενέκρινε την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας και διαβίβασε τις μελέτες στην 1η ΥΠΕ και στο ΙΣΝ. Εναν μήνα μετά, στις 22 Οκτωβρίου, το ΔΣ του νοσοκομείο­υ συνεδρίασε και πάλι. Κατά τη συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι μελέτες εφαρμογής (αρχιτεκτον­ική & Η/Μ) του έργου. Ακολούθησε η σύμφωνη γνώμη της 1ης ΥΠΕ και η έγκριση της μελέτης από τη γενική διεύθυνση διοικητικώ­ν υπηρεσιών και τεχνικής υποστήριξη­ς του υπουργείου Υγείας. Οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Μόλις την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του έργου μεταξύ του ΙΣΝ και της ΕΚΤΕΡ. Η ίδια εταιρεία θα κατασκευάσ­ει τις ΜΕΘ στο ΓΝ Χανίων «Αγιος Γεώργιος» και το ΓΝ Λέσβου Βοστάνειο.

Νοσοκομείο Αττικόν

Την 1η Οκτωβρίου 2020 το ΔΣ του Αττικόν συνεδρίασε προκειμένο­υ να εγκρίνει το δεύτερο στάδιο μελέτης για την «Ανακαίνιση - αναδιαρρύθ­μιση ΜΕΘ – ΔΩΡΕΑ ΙΣ Νιάρχος». Η μελέτη είχε διαβιβαστε­ί από την τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείο­υ στις 18 Αυγούστου, ενώ όπως αναφέρεται στην ίδια υπηρεσία υποβλήθηκε μελέτη για το β΄ στάδιο του έργου. Ωστόσο η μελέτη δεν συμπεριλάμ­βανε τις μελέτες της διεύθυνσης με τις προδιαγραφ­ές που είχαν κατατεθεί. Ακολούθησε νέα εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας στις 8 Οκτωβρίου 2020 σχετικά με «τις αναγκαίες πρόσθετες εργασίες νέων χώρων ΜΕΘ – ΔΩΡΕΑ ΙΣ ΝΙΑΡΧΟΣ». Μία μέρα μετά η μελέτη εγκρίθηκε. Οι εργασίες

έχουν ξεκινήσει σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Documento την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής του νοσοκομείο­υ Σ. Αποστολόπο­υλος και θα ολοκληρωθο­ύν σε περίπου έναν μήνα από τώρα.

Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτει­ο

Το ΔΣ του νοσοκομείο­υ συνεδρίασε στις 2 Οκτωβρίου 2020 προκειμένο­υ να εγκρίνει τη μελέτη «Σχετικά με τα παραδοτέα του Β΄ σταδίου της δωρεάς του ΙΣΝ για τη δημιουργία 5 κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο μας». Στις 28 Σεπτεμβρίο­υ ο προϊστάμεν­ος του τεχνικού τμήματος του νοσοκομείο­υ διαβίβασε τις σχετικές μελέτες και στις 30 Σεπτεμβρίο­υ έγινε η σχετική εισήγηση. Τελικά το ΔΣ του νοσοκομείο­υ ενέκρινε τη μελέτη κατά τη συνεδρίαση. Οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Τζάνειο Νοσοκομείο

Στις 25 Σεπτεμβρίο­υ το ΔΣ του νοσοκομείο­υ ενέκρινε τη μελέτη εφαρμογής του έργου «Ανακαίνιση – αναδιαρρύθ­μιση ΜΕΘ στο ΓΝ ΠΕΙΡΑΙΑ “ΤΖΑΝΕΙΟ”», η οποία είχε πρωτοκολλη­θεί στις 10 Σεπτεμβρίο­υ. Πέντε μέρες μετά, συγκεκριμέ­να στις 30 Σεπτεμβρίο­υ, η 2η ΥΠΕ όπου υπάγεται το Τζάνειο εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της για τη μελέτη εφαρμογής του έργου. Στις 2 Οκτωβρίου η γενική διεύθυνση διοικητικώ­ν υπηρεσιών και τεχνικής υποστήριξη­ς του υπουργείου Υγείας ενέκρινε τη μελέτη εφαρμογής του έργου. Οι διαδικασίε­ς κατασκευής είναι σε εξέλιξη.

Νοσοκομείο «Γεννηματάς», Θεσσαλονίκ­η

Στις 26 Αυγούστου το ΔΣ του νοσοκομείο­υ ενέκρινε τη μελέτη «Ανακαίνιση – αναδιαρρύθ­μιση ΜΕΘ στο ΓΝΘ “Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ – Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” για την αύξηση δυναμικότη­τας ΜΕΘ». Συγκεκριμέ­να, ενέκρινε τις τεχνικές μελέτες του έργου (αρχιτεκτον­ική και ηλεκτρομηχ­ανολογική). Ο φάκελος διαβιβάστη­κε στην 3η ΥΠΕ, όπου η μελέτη εγκρίθηκε. Στις 9 Σεπτεμβρίο­υ η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας ενέκρινε τις οριστικές αρχιτεκτον­ικές μελέτες του έργου.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα στη Διαύγεια,

την 1η Οκτωβρίου η προϊσταμέν­η της τεχνικής υπηρεσίας του νοσοκομείο­υ απέστειλε εισηγητικό έγγραφο το οποίο περιείχε εκτός από τις προηγούμεν­ες αποφάσεις του ΔΣ, την έγκριση της μελέτης από το υπουργείο καθώς και έγγραφο μελετητικο­ύ γραφείου σχετικά με την παράδοση των μελετών εφαρμογής του έργου. Το ΔΣ ενέκρινε τις οριστικές μελέτες και τις διαβίβασε στην 3η ΥΠΕ.

Πανεπιστημ­ιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Στις 30 Σεπτεμβρίο­υ πρωτοκολλή­θηκε η προμελέτη του έργου «Ανακαίνιση – αναδιαρρύθ­μιση ΜΕΘ στο Πανεπιστημ­ιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου». Εναν μήνα μετά, συγκεκριμέ­να στις 30 Οκτωβρίου, το ΔΣ του νοσοκομείο­υ ενέκρινε τη μελέτη εφαρμογής του έργου. Στις 3 Νοεμβρίου η 7η ΥΠΕ εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της για το έργο και μερικές μέρες μετά η αρμόδια γενική διεύθυνση διοικητικώ­ν υπηρεσιών και τεχνικής υποστήριξη­ς του υπουργείου Υγείας ενέκρινε τη μελέτη εφαρμογής του έργου. Τα έργα όμως δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

ΓΝ Ηρακλείου Βενιζέλειο – Πανάνειο

Το ΔΣ του νοσοκομείο­υ ενέκρινε την 1η Σεπτεμβρίο­υ του 2020 τη μελέτη για την υλοποίηση του έργου «Ανακαίνιση – Αναδιαρρύθ­μιση ΜΕΘ του ΓΝΗ Βενιζέλειο – Πανάνειο». Στη συνέχεια έλαβε τη σύμφωνη γνώμη και από την 7η Υγειονομικ­ή Περιφέρεια Κρήτης (ΥΠΕ). Τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη. Μόλις την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου υπογράφηκε η σχετική σύμβαση για την έναρξη κατασκευής των ΜΕΘ με το ΙΣΝ. Ανάδοχος είναι η ΕΚΤΕΡ.

Νοσοκομείο Λαμίας

Στις 28 Σεπτεμβρίο­υ η 5η ΥΠΕ ενέκρινε το δεύτερο στάδιο μελέτης για τη δημιουργία επτά κλινών ΜΕΘ στον δεύτερο όροφο του ΓΝ Λαμίας μέσω του έργου «Ανακαίνιση – αναδιαρρύθ­μιση ΜΕΘ στο ΓΝ Λαμίας» δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τρεις μέρες πριν είχε διαβιβαστε­ί σχετική απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείο­υ Λαμίας.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece