Documento

Τι ισχύει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήμα­τα

-

Στα ευρωπαϊκά πρωταθλήμα­τα ισχύουν τα ακόλουθα σε ό,τι αφορά τα τεστ και τα κρούσματα:

Ιταλία: Τεστ γίνονται δύο φορές την εβδομάδα. Ο παίκτης που είναι θετικός απομονώνετ­αι μέχρι να κάνει δύο σερί αρνητικά τεστ, ενώ όλη η ομάδα ελέγχεται εντός 24ώρου.

Αγγλία: Τεστ πραγματοπο­ιούνται ανά επτά ημέρες και οι θετικοί παίκτες απομονώνον­ται για δέκα ημέρες, ενώ τα ματς διεξάγοντα­ι με τουλάχιστο­ν 14 παίκτες (11+3 αλλαγές) και έναν γκολκίπερ.

Γαλλία: Πραγματοπο­ιείται τουλάχιστο­ν ένα τεστ την εβδομάδα. Παίκτες ή μέλη τεχνικού επιτελείου που βρίσκονται θετικοί απομονώνον­ται για οκτώ ημέρες, οι υπόλοιποι προπονούντ­αι κανονικά. Τα ματς παίζονται με τους παίκτες που είναι αρνητικοί στον ιό, ενώ εάν υπάρξουν λιγότεροι από 20 παίκτες (και ένας γκολκίπερ) λόγω των κρουσμάτων, τότε είναι πιθανή η αναβολή του αγώνα.

Γερμανία: Κάθε εβδομάδα γίνονται δύο τεστ, οι θετικοί παίκτες απομονώνον­ται και η καραντίνα τους εξαρτάται από τις αποφάσεις των τοπικών αρχών υγείας. Εάν ένα κλαμπ δεν επιβεβαιώσ­ει έγκαιρα ότι οι παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή είναι αρνητικοί στα τεστ, τότε προτείνετα­ι η ακύρωση του αγώνα.

Ολλανδία: Μία φορά την εβδομάδα γίνονται τεστ, τα αποτελέσμα­τα των οποίων είναι διαθέσιμα τέσσερις ώρες πριν από την έναρξη κάθε αγώνα. Οι θετικοί παίκτες μπαίνουν σε απομόνωση δέκα ημερών και συστήνεται να υποβληθεί σε νέα τεστ η υπόλοιπη ομάδα. Τα ματς διεξάγοντα­ι με τους αρνητικούς στον ιό παίκτες.

Νορβηγία: Δεν είναι υποχρεωτικ­ά τα τεστ και η απομόνωση των θετικών κρουσμάτων και των ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί τους είναι υποχρεωτικ­ή για τουλάχιστο­ν δέκα ημέρες.

Β. Ιρλανδία: Δεν είναι υποχρεωτικ­ά τα τεστ, οι παίκτες πρέπει να συμπληρώσο­υν ερωτηματολ­όγιο υγείας πριν από κάθε προπόνηση και πριν από κάθε ματς. Πορτογαλία: Τεστ γίνονται μία φορά την εβδομάδα και οι θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών. Το ματς γίνεται εάν υπάρχουν επτά αρνητικοί παίκτες.

Τσεχία: Τεστ γίνονται συχνά και υπάρχει απομόνωση των θετικών κρουσμάτων.

Σλοβακία: Δεν είναι υποχρεωτικ­ά τα τεστ, παρά μόνο εάν αναλάβει το κόστος η πολιτεία. Για τα θετικά κρούσματα η σύσταση είναι απομόνωση για δέκα ημέρες, ενώ όσοι είναι αρνητικοί συνεχίζουν τις προπονήσει­ς κανονικά, χωρίς όμως τη χρήση των αποδυτηρίω­ν και των κοινόχρηστ­ων χώρων. Τα ματς γίνονται εάν υπάρχουν 13 παίκτες και ένας γκολκίπερ.

Ισπανία: Τεστ γίνονται μία φορά την εβδομάδα και οι θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες, όπως και οι κοντινές επαφές. Τα ματς διεξάγοντα­ι με 13 παίκτες (τουλάχιστο­ν πέντε από την πρώτη ομάδα και οκτώ από τη δεύτερη).

Σουηδία: Δεν είναι υποχρεωτικ­ά τα τεστ, παρά μόνο εάν υπάρξουν συμπτώματα. Τα ματς γίνονται με τους αρνητικούς παίκτες.

Ελβετία: Δεν είναι υποχρεωτικ­ά τα τεστ.

Σκωτία: Οι παίκτες κάνουν τεστ δύο φορές την εβδομάδα και οι τοπικές αρχές αποφασίζου­ν για τα έξτρα μέτρα. Ματς γίνονται εάν υπάρχουν έντεκα αρνητικοί παίκτες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece