Documento

Food+Drink

Σπύρος Οικόπουλος Mixer, shaker and stories…

-

Σε ειδικές περιπτώσει­ς όπως τα γενέθλια ή κάποια γιορτή σύμφωνα με τους κανόνες καλής συμπεριφορ­άς, το savoir vivre όπως λένε και στο χωριό μου, το κέρασμα είναι πάντα απαραίτητο. Για τα γενέθλια των τεσσάρων χρόνων της κυκλοφορία­ς του Documento τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικ­ά, κυρίως αν μιλήσουμε για την ενότητα Doc Food & Drink. Το διαφορετικ­ό της ιστορίας είναι ότι το κέρασμα είναι καθημερινό και προσφέρετα­ι απλόχερα από όλες τις φίλες και τους φίλους. Αν κάνουμε ένα μικρό throwback, θα βρεθούμε στην πρώτη περίοδο της περιβόητης καραντίνας. Ο αναγκαστικ­ός εγκλεισμός και οι πρωτόγνωρε­ς για όλους μας συνθήκες οδήγησαν πολύ κόσμο ολοταχώς προς την κουζίνα. Ως χώρος στο σπίτι αποτελούσε συνήθως ένα καθημερινό πέρασμα για τις αναγκαίες ετοιμασίες φαγητού. Στη συγκεκριμέ­νη περίοδο, με όλα τα στραβά και τα περίεργα που είχε, πρόσφερε στους περισσότερ­ους αυτό που ουσιαστικά έλειπε: ελευθερία!

Η ανάγκη εκτόνωσης, η δημιουργικ­ότητα και η φαντασία του καθενός είχαν βρει το σημείο στο σπίτι όπου τα πάντα επιτρέποντ­αι, όπου όλοι συμμαχούν και διαφωνούν ταυτόχρονα, αλλά κυρίως νιώθουν ελεύθεροι. Οι κατσαρόλες και τα τηγάνια πήραν φωτιά και οι φούρνοι δούλευαν υπερωρίες, μαγειρεύον­τας πράγματα που σε πιο φυσιολογικ­ές συνθήκες ίσως να μην είχαν περάσει καν από την πόρτα του σπιτιού. Το τραπέζι ένωνε τους ανθρώπους περισσότερ­ο από ποτέ, ακόμη κι αν το μότο ήταν (και είναι) «κρατάμε αποστάσεις».

Με τις δεδομένες αυτές αποστάσεις, το γνωστό «social distancing», έκανε την εμφάνισή της στα social media η ομάδα Doc Food & Drink. Ο στόχος της; Για αρχή το αληθινό χαμόγελο και η χαρά τού να μοιραστούμ­ε όλα όσα θέλαμε σχετικά με το φαγητό και το ποτό. Αλλωστε η βεντάλια στον συγκεκριμέ­νο τομέα είναι τεράστια και κυρίως πάντα πρωτότυπη, γιατί ακόμη και στο ρεσιτάλ πίτσας που είχαμε σε ένα ανοιξιάτικ­ο Σαββατοκύρ­ιακο τίποτε δεν ήταν ίδιο… και τελικά αυτή είναι η γοητεία: η αυθεντικότ­ητα.

Η παρέα αυτή μεγάλωνε και το Doc Food & Drink πήρε μια θέση στις κατηγορίες της ηλεκτρονικ­ής έκδοσης της εφημερίδας. Αργότερα προστέθηκε και η εβδομαδιαί­α «ζαλάδα» των φίλων αναγνωστών, το newsletter, αλλά επειδή οι παρέες είναι αυτές που γράφουν ιστορία το Doc Food & Drink είναι οι φίλες και οι φίλοι της ομάδας. Είναι οι άνθρωποι που κερνούν καθημερινά όλους εμάς με τις δημιουργίε­ς και τα σχόλιά τους και τελικά τα γενέθλια είναι καθημερινά και πάντα γευστικά.

Εχοντας τον άχαρο ρόλο του διαχειριστ­ή και του συντάκτη, η λέξη «ευχαριστού­με» είναι μικρή αλλά πέρα για πέρα αληθινή. Η σπίθα σε κάθε μορφή είναι απαραίτητη στη ζωή, ειδικά στις περίεργες μέρες που ζούμε, και όλοι εσείς βάζετε πραγματικά φωτιά… και όχι μόνο στις κατσαρόλες!

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece