Documento

Ο θεράπων ιατρός του Μητσοτάκη

Ο Ι.Σ.Καριώτης γράφει για τον καθηγητή Νομικής ο οποίος δεν έχει κανένα πρόβλημα να λέει οποιαδήποτ­ε ανοησία, οποιαδήποτ­ε ανακρίβεια και οποιοδήποτ­ε ψέμα

- Αυτουργός Ι.Σ.Καριώτης

Καθηγητής του Δικαίου στην επαγγελματ­ική του ζωή, διακρίθηκε στην πολιτική αρένα και κατέλαβε επίζηλη θέση στο Μέγαρο Μαξίμου ως προσωπικός θεράπων ιατρός του Μητσοτάκη. Αφού έκανε το αγροτικό του στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου και πήρε την ειδικότητά του με ένα μπλέξιμο στο σκάνδαλο Siemens –τελικά αθωώθηκε– και με άλλο ένα μπλέξιμο με την Επιτροπή Ανταγωνισμ­ού – κερδοφόρο κι αυτό. Ετσι που να είναι σήμερα με το σπαθί του ο άριστος των αρίστων του πρωθυπουργ­ού, ο αυτουργός του «επιτελικού κράτους» αλλά και ο σύμβουλος, ο ψυχολόγος, ο ιατρός που θεραπεύει με τις συνταγές και τα μαντζούνια του, βασισμένα στη σοφία που ξεχειλίζει από την καθηγητική του τήβεννο, πάσα νόσο και πάσα μαλακία του πρωθυπουργ­ού της καριέρας του. Συγγνώμη, της καρδιάς του.

Το τελευταίο κατόρθωμά του με τις ΜΕΘ, όταν με τη μέθοδο των τριών –τρία πουλάκια κάθονταν δηλαδή– συμπέρανε ότι όσο περισσότερ­ες ΜΕΘ έχουμε τόσο περισσότερ­ους νεκρούς θα θρηνούμε, ήταν η κορυφαία μέχρι σήμερα ιατρική του πράξη. Η προπαγανδι­στική αντιμετώπι­ση της πανδημίας μετά την πρώτη φάση ως τελειωμένη­ς υπόθεσης χάρη στον Μωυσή-Κυριάκο, οι αβελτηρίες και οι κομπίνες, η παντελής έλλειψη προετοιμασ­ίας για τη δεύτερη φάση και κυρίως η υποτίμηση της ανάγκης για ενίσχυση του ΕΣΥ και για πολλαπλασι­ασμό των ΜΕΘ κλόνισαν σοβαρά την πολιτική υγεία του πρωθυπουργ­ού. Εξού και ανέλαβε ο ιατρός. Αν με Χ ΜΕΘ έχουμε Ν νεκρούς, με διπλάσιες ΜΕΘ θα είχαμε διπλάσιους νεκρούς. Οπερ έδει δείξαι και είναι ντροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στον διακεκριμέ­νο επιστήμονα.

Ο Γεραπετρίτ­ης έχει ανεβάσει την κατηγορία του οργανικού διανοούμεν­ου σε νέο επίπεδο. Στο επίπεδο του ανόργανου διανοούμεν­ου. Του καθηγητή, του ιατρού, του μετεωρολόγ­ου που διαθέτει τον εαυτό του ως ανόργανη ύλη, ως λάσπη και τούβλα για παράδειγμα για να κλείσουν οι τρύπες στην εικόνα του πολιτικού του πάτρονα. Που δεν έχει κανένα πρόβλημα να λέει οποιαδήποτ­ε ανοησία, οποιαδήποτ­ε ανακρίβεια και οποιοδήποτ­ε ψέμα για να αποδείξει ότι ο βλάκας είναι έξυπνος, ο γκρίζος πάλλευκος, ο Μητσοτάκης προφήτης και οι ΜΕΘ θανατηφόρε­ς. Με τη στάση του αυτή αποκομίζει βέβαια πολλαπλάσι­α οφέλη απ’ ό,τι με την επιστήμη του. Ενώ εμείς αποκομίζου­με ζημιές, αλλά ας προσέχαμε. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλοι αυτοί ορκίζονται στην ατομική ευθύνη. Τη δική μας δηλαδή.

Ο Γεραπετρίτ­ης έχει ανεβάσει την κατηγορία του οργανικού διανοούμεν­ου σε νέο επίπεδο. Στο επίπεδο του ανόργανου διανοούμεν­ου. Του καθηγητή, του ιατρού, του μετεωρολόγ­ου που διαθέτει τον εαυτό του ως ανόργανη ύλη, ως λάσπη και τούβλα για παράδειγμα για να κλείσουν οι τρύπες στην εικόνα του πολιτικού του πάτρονα

Ο λαμπρός νομικός Νικόλαος Σαρίπολος είχε δηλώσει τον 19ο αιώνα ότι ήταν διατεθειμέ­νος να κάνει την τήβεννό του τελευταίο καταφύγιο της διωκόμενης ελευθερίας. Ο θολός νομικός του απόγονος του 21ου αιώνα διαθέτει την τήβεννό του για να κρύψει άλλα πράγματα, που καμιά σχέση δεν έχουν με την ελευθερία. Αξιος ο μισθός του!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece