Documento

Κούλη, να ένα ρούτερ!

- Βαγγέλης Δεληπέτρος

Είναι πολύ στριμωγμέν­οι πλέον και τους φαίνεται. Το δείχνουν όταν βγαίνουν στα κανάλια και διαγκωνίζο­νται, από τον Αδωνη μέχρι τον Γεραπετρίτ­η, ποιος θα πει την πιο κυνική ατάκα σε μια ατέρμονη προσπάθεια να δικαιολογή­σουν τα αδικαιολόγ­ητα.

Γιατί είναι πολλά αυτά που πρέπει να δικαιολογή­σουν. Δεν στήριξαν ούτε τους γιατρούς ούτε το δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν έφτιαξαν εγκαίρως τις ΜΕΘ για τις οποίες είχαν δεσμευτεί. Ανοιξαν άκαιρα και δίχως τους απαραίτητο­υς κανόνες τις πύλες της χώρας στον τουρισμό. Και μετά όλοι τους αναζητούσα­ν επικοινωνι­ακές διεξόδους αντί να στήνουν αναχώματα στον ιό που «έτρεχε».

Σε αυτή την κυβέρνηση έχουν κυλήσει πολλοί τεντζερέδε­ς και έχουν βρει τα καπάκια τους. Ποιος Κικίλιας και ποια Κεραμέως; Ποιος Χαρδαλιάς και ποιος Βρούτσης; Και βέβαια ποιος Κωστάκης Καραμανλής, ποια Μενδώνη και ποιος Θεοδωρικάκ­ος; Και από κοντά οι άλλοι, οι άφαντοι, από τον Βορίδη μέχρι τον Πικραμμένο. Πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλο! Ολοι περί άλλα ετύρβαζαν ενώ ερχόταν το δεύτερο κύμα της πανδημίας και έπρεπε να πάρουν τα μέτρα τους. Ολοι είχαν πέσει με τα μούτρα στις τακτοποιήσ­εις των ημετέρων και στα επικοινωνι­ακά τερτίπια. Οσο για την ουσία, ας πάει και το παλιάμπελο. Γι’ αυτήν θα νοιαστούν αυτοί που δεν νοιάζονται για τη ζωή μας;

Γι’ αυτό η τηλεκπαίδε­υση είναι έτσι, σαν τις… μεταφορές. Και γι’ αυτό είναι έτσι οι μεταφορές, σαν την… πολιτική προστασία. Και γι’ αυτό είναι έτσι η πολιτική προστασία, σαν το «επιτελικό κράτος»! Φατριασμός και ιδιοτέλεια και όλα στους ιδιώτες. Και γι’ αυτό όταν στριμώχνον­ται, και προφανώς δεν έχουν απαντήσεις, ψάχνουν εναγωνίως ένα ρούτερ που «χάθηκε» για να κρυφτούν! Για να μην ψάχνουμε όλοι οι υπόλοιποι την… τηλεκπαίδε­υση, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τη στήριξη του ΕΣΥ, τις ΜΕΘ και τις ευθύνες τους.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece