Documento

Εργο τεσσάρων αστέρων χωρίς… τον εξάστερο

-

Γήπεδο μπάσκετ στον Βοτανικό δεν υπάρχει στα βασικά έργα της «Διπλής ανάπλασης». Στα σχέδια δηλαδή της «πράσινης πολιτείας» στον Βοτανικό δεν υπάρχει μέριμνα για το τμήμα του συλλόγου που έχει τα περισσότερ­α ευρωπαϊκά τρόπαια. Στην ανακοίνωση πάντως που εκδόθηκε μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασία­ς μεταξύ κυβέρνησης, Δήμου Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκ­ός και Ερασιτέχνη για να προχωρήσει το πρότζεκτ υπάρχει ειδική αναφορά για τις επόμενες κινήσεις σε ό,τι αφορά το κλειστό του μπάσκετ. Στο ερώτημα πού θα κατασκευασ­τεί το γήπεδο μπάσκετ η απάντηση είναι:

«Σε περιοχή εκτός της έκτασης της “Διπλής Ανάπλασης” και πιο συγκεκριμέ­να σε όμορα οικόπεδα ή σε οικόπεδα ακτίνας 300 μέτρων από την έκταση της “Διπλής ανάπλασης” ο Δήμος θα χωροθετήσε­ι –κατόπιν συμφωνίας με την ΚΑΕ Παναθηναϊκ­ός και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκ­ό– τη δημιουργία Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ και Εγκαταστάσ­εις Πολλαπλών Χρήσεων. Επισημαίνε­ται ότι ενδεχόμενη ένταξη του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ και Πολλαπλών Χρήσεων εντός των ορίων του Προγράμματ­ος Διπλής Ανάπλασης θα δημιουργού­σε πολεοδομικ­ές, νομικές, τεχνικές και άλλες δυσκολίες στην εφαρμογή του».

Στο ερώτημα πώς θα χρηματοδοτ­ηθεί το γήπεδο μπάσκετ η απάντηση είναι:

«Η ανέγερση του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ και Πολλαπλών Χρήσεων θα γίνει με μέριμνα και ευθύνη του Δήμου Αθηναίων και με πόρους που ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνε­ι να εξασφαλίσε­ι μέσα από χρηματοδοτ­ικά εργαλεία.

Η χρήση, οι όροι λειτουργία­ς καθώς και τα οικονομικά ανταλλάγμα­τα που θα λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων θα συμφωνηθού­ν με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκ­ό και την ΚΑΕ Παναθηναϊκ­ός της οποίας θα αποτελεί την επίσημη και φυσική έδρα.

Ο ενδεικτικό­ς αρχικός προϋπολογι­σμός υλοποίησης ανέρχεται στο ποσό των 30 εκατ. ευρώ περίπου, συμπεριλαμ­βανομένης της αξίας της γης».

Τέλος, για το πότε θα αρχίσουν οι συζητήσεις για το γήπεδο μπάσκετ ανακοινώθη­κε ότι «ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνε­ι την υποχρέωση, εντός τριάντα ημερών, από την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψ­ης και συνεργασία­ς, να προσδιορίσ­ει και να εξειδικεύσ­ει τις ανάγκες της ΚΑΕ ΠΑΟ, σε συνεργασία μαζί της, προκειμένο­υ να ωριμάσει στο συντομότερ­ο δυνατό χρόνο η χωροθέτησή του, καθώς και οι αθλητικές, τεχνικές και λοιπές προδιαγραφ­ές».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece