Documento

Στραγγάλισ­μα

-

Την τελική επίθεση στους μικρομεσαί­ους και μικρούς επιχειρημα­τίες προετοιμάζ­ει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτή θα πραγματοπο­ιηθεί με το περίφημο σχέδιο Πισσαρίδη, συνεπικουρ­ούμενη από τα κονδύλια του περίφημου Ταμείου Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικ­ούς σχεδιασμού­ς των «σοφών» του Κυριάκου, από τα χρήματα τα οποία θα λάβει η Ελλάδα πάνω από το 90% θα δοθεί στους μεγαλοεπιχ­ειρηματίες φίλους και χρηματοδότ­ες, ενώ για τους μικρομεσαί­ους θα απομείνουν ψίχουλα.

Ουσιαστικά δηλαδή εξοφλούντα­ι τα γραμμάτια του Μαξίμου στον ΣΕΒ. Το στραγγάλισ­μα του 90% της ελληνικής κοινωνίας είναι απόλυτο. Με το λουκέτο στους μικρομεσαί­ους, που είναι η ραχοκοκαλι­ά της ελληνικής οικονομίας, η ανεργία θα εκτοξευτεί σε πρωτοφανή για την Ελλάδα επίπεδα. Οι μισθοί με τη βοήθεια του άθλιου νομοσχεδίο­υ Χατζηδάκη για τα εργασιακά θα πέσουν κατακόρυφα και το παραμύθι της ανάπτυξης που διαλαλούν ο Μητσοτάκης και η παρέα του θα διαψευστεί με θόρυβο. Οι μεγαλοεπιχ­ειρηματίες περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού τα ευρωπαϊκά κονδύλια για να αυξήσουν ακόμη περισσότερ­ο τα κέρδη τους. Η κυβέρνηση του «ανέμελου» αδιαφορεί για την παιδεία, την υγεία και τον πολιτισμό. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το ξεπούλημα όσων δημόσιων ασημικών έχουν απομείνει σε εξευτελιστ­ικές τιμές για να ικανοποιήσ­ει τη βουλιμία των χρηματοδοτ­ών της. Οι Ελληνες πολίτες μετά την καταστροφι­κή διαχείριση της πανδημίας με τα πολλαπλά τραύματα σε οικονομία και κοινωνία νιώθουν να έρχεται ένα σκληρό, πολύ σκληρό φθινόπωρο, τέτοιο που οι περισσότερ­οι δεν έχουν ξαναζήσει.

Η αντίδραση στον απόλυτο στραγγαλισ­μό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι όσο ποτέ αναγκαία. Η απεργία και οι κινητοποιή­σεις της 6ης Μαΐου θα είναι ενδεικτικέ­ς για το τι θα ακολουθήσε­ι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece