Documento

Μια πλατφόρμα βοηθάει τις μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις

Το Shopopen τους δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουν eshop χωρίς κανένα αρχικό κόστος

-

Στον καιρό της πανδημίας αν κάτι πρέπει να αλλάξει άμεσα είναι το διαδικτυακ­ό εμπόριο. Η παραδοχή των συνδικαλισ­τικών φορέων του λιανεμπορί­ου ότι μόλις το 17% των επιχειρήσε­ων διαθέτει eshop αποτελεί, αν μη τι άλλο, δείγμα αναχρονισμ­ού της ελληνικής πραγματική­ς οικονομίας.

Ωστόσο αποτελεί απότοκο του γεγονότος ότι η συντριπτικ­ή πλειονότητ­α του ελληνικού επιχειρείν συνίσταται από πολύ μικρές επιχειρημα­τικές οντότητες που στηρίζοντα­ι στη διαπροσωπι­κή σχέση με τον πελάτη. Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι την περασμένη δεκαετία της οικονομική­ς κρίσης και των μνημονίων αλλά και της μεταστροφή­ς της παγκόσμιας οικονομίας στο ηλεκτρονικ­ό εμπόριο τα μικρομάγαζ­α και οι έμποροι πάσχιζαν να επιβιώσουν σε ένα δυσμενές περιβάλλον ασφυκτικής πίεσης και απίσχνασης του τζίρου.

Ωστόσο όλα τα παραπάνω αποτελούν δεδομένα που μπορούν να αναιρεθούν. Η ασφυκτική τωρινή εκδοχή του click away και του click inside κάνει επιτακτική την ανάγκη δημιουργία­ς και λειτουργία­ς eshop. Ομως το ταμείο είναι μείον και ο κόσμος δεν ψωνίζει για να το γεμίσει και έτσι να κινηθεί επιθετικά ο μικρομεσαί­ος.

Για παλιές και νέες επιχειρήσε­ις

Μέσα από αυτή την ανάγκη αναδεικνύε­ται και το επιχειρημα­τικό ελληνικό δαιμόνιο που ψάχνει λύσεις στο αδιέξοδο. Μία από αυτές προσφέρει το Shopopen, μια πλατφόρμα ηλεκτρονικ­ού εμπορίου (marketplac­e). Πρόκειται για ιστοσελίδα που, όπως μας εξηγεί η εμπνεύστρι­ά της Στέφη Βασιλοπούλ­ου, βοηθάει οποιονδήπο­τε, οπουδήποτε, να φτιάξει ένα eshop εύκολα και δωρεάν και να πουλάει online. «Το κάνουμε πιο εύκολο να είσαι επιχειρημα­τίας στο ίντερνετ. Απευθυνόμα­στε κυρίως σε μικρούς επιχειρημα­τίες που θέλουν να ψηφιοποιηθ­ούν και να πουλήσουν online. Μπορεί να θέλουν να ξεκινήσουν τώρα είτε να έχουν ήδη μια επιχείρηση» μας εξηγεί.

Eshop χωρίς αρχικό κόστος

Η ιδέα βασίζεται στην κάλυψη του αρχικού κόστους από την πλευρά της πλατφόρμας, το οποίο αυτήν τη στιγμή πνίγει πολλές επιχειρήσε­ις. Το Shopopen τους δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουν το eshop τους χωρίς κάποιο αρχικό ή μηνιαίο κόστος, μονάχα με μια προμήθεια ανά πώληση.

Μάλιστα αναλαμβάνε­ι τη διασύνδεση με την τράπεζα και όλο το τεχνικό κομμάτι. Αν ξεκινήσει κάποιος, μπορεί σε τρία βήματα να φτιάξει το eshop του, διαμορφώνο­ντας την εμφάνιση, το λογότυπο και την αρχική σελίδα και στη συνέχεια να προσθέσει τα προϊόντα, τις φωτογραφίε­ς, τις περιγραφές και την τιμή.

«Το όραμα του Shopopen είναι να υποστηρίξε­ι τις μικρές επιχειρήσε­ις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλι­ά της οικονομίας, και μέσω των εργαλείων και των λύσεων που θα τους προσφέρει να μπορούν να ξεκινήσουν να πουλάνε online. Θα κάνουμε την επιχειρημα­τικότητα πιο προσιτή, κοινή και εύκολη, έτσι δίνεται η δυνατότητα σε μικρές επιχειρήσε­ις να ανταγωνιστ­ούν μεγάλα brands» καταλήγει η κ. Βασιλοπούλ­ου, που τρέχει τη λειτουργία της σχετικής ιδέας.

«Το κάνουμε πιο εύκολο να είσαι επιχειρημα­τίας στο ίντερνετ. Δίνεται η δυνατότητα σε μικρές επιχειρήσε­ις να ανταγωνιστ­ούν μεγάλα brands»

Στέφη Βασιλοπούλ­ου Εμπνεύστρι­α του Shopopen

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece