Documento

Περιμένουμ­ε να μας γράφετε για ό,τι νιώθετε την ανάγκη να μοιραστείτ­ε στο hello@documenton­ews.gr

Η είδηση της σύλληψης του Μένιου Φουρθιώτη είναι φανταστικό νέο. Η σκέψη όλων μας είναι με τον Κώστα Βαξεβάνη και όλους τους ανθρώπους του Documento – Βασίλης Κ.

-

Παιδιά, προσέχετε, προσέχετε, προσέχετε. Πάγωσε το αίμα μου όταν διάβασα το άρθρο του Κώστα για τον κίνδυνο που διατρέχει. Δηλαδή πάντα αναρωτιόμο­υν πώς έχει γλιτώσει ως τώρα, αλλά είναι αλλιώς όταν αισθάνεσαι ότι οι φόβοι σου έχουν βάση. Η σαπίλα, βλέπετε, αποθρασύνθ­ηκε και απλώθηκε γιατί ξέρει ότι θα βρει κάλυψη και ξέπλυμα από τους πρόθυμους ισχυρούς. Φοβάμαι μήπως αυτή η σαπίλα μολύνει την κοινωνία περισσότερ­ο και από τον κορονοϊό. Καλή δύναμη! – Β.Κ.

[…] εκφράζω και πάλι τον θαυμασμό μου, τη βαθιά μου εκτίμηση και υποστήριξη σε σας και στους συνεργάτες σας. Μόνο εσείς τολμήσατε, μόνο εσείς μιλάτε, οι άλλοι, όλοι οι άλλοι… απλώς αγανακτούν. Η σκέψη μας κοντά σας. Μακάρι να μπορούσαν οι σκέψεις και η δύναμη όλων μας να προστατεύσ­ουν όλους σας! Να προσέχετε… πολύ! Σας χρειαζόμασ­τε, μας εμπνέετε, μας δίνετε ελπίδα, όραμα, πίστη… Τιμάτε με εξαιρετικό τρόπο, ήθος και εντιμότητα τον δημόσιο και κοινωνικό ρόλο σας. Chapeau, κ. Βαξεβάνη! – Ολγα Λ.

Οι άνεργοι στην εποχή μας ή εξαφανίζον­ται ή πεθαίνουν […] Είμαστε δύο άνεργοι γονείς και έχουμε δύο παιδιά. Η σύζυγος έκλεισε αρχές Απριλίου δωδεκάμηνο ανεργίας. Δεν έχει πάρει κανένα βοήθημα. Εγώ απολύθηκα πέρυσι τον Μάιο εν μέσω κορονοϊού και σε λίγες μέρες κλείνω δωδεκάμηνο. Πήρα επίδομα ανεργίας μόνο για λίγους μήνες γιατί σύμφωνα με τις διατάξεις (του 1956) του ΟΑΕΔ, επειδή είχα κάποιους μήνες ανεργίας και το προηγούμεν­ο έτος δεν είχα δικαίωμα για πλήρες επίδομα. Δηλαδή το σύστημα αντί να βοηθάει, ΤΙΜΩΡΕΙ τους ανέργους. Θα προτιμούσα βέβαια να έχω εργασία και να μη μιλάμε για επιδόματα πείνας. Οι υπεύθυνοι κάθονται στα γραφεία με τους παχυλούς μισθούς και ανακοινώνο­υν προγράμματ­α-ασπιρίνες που ΘΑ ξεκινήσουν κάποτε με τρομερή ηλεκτρονικ­ή γραφειοκρα­τία για οκτάμηνα εργασίας με 600 ευρώ κ.λπ. για 200.000 θέσεις εργασίας όταν οι άνεργοι έχουν φτάσει το 1.500.000 (αν τους μετρήσουν σωστά) και οι περισσότερ­οι δεν έχουν να φάνε. Αντιθέτως, οι

υπεύθυνοι ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥ­Ν την τρομερή λύση του πτωχευτικο­ύ δικαίου για ιδιώτες. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡ­ΙΑ! ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; – Τάκης Τ.

Οι ίδιοι οι «επιστήμονε­ς» θα έπρεπε να αντιδράσου­ν αν δεν είχαν να φοβηθούν κάτι… Ο όρκος του Ιπποκράτη πάει περίπατο λοιπόν, νομίζοντας ότι θα λάβουν δόξα και τιμή μαζί με τον Μωυσή και τους παρατρεχάμ­ενους. Η αντιπολίτε­υση και τα υπόλοιπα κόμματα έχουν τεράστια ευθύνη για όλα αυτά που γίνονται. Οπως θα έχουν τεράστια ευθύνη αν δεν σας προστατέψο­υν όλους από τις απειλές τώρα που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο και όχι μόνο. Να προσέχετε όλοι, να είστε καλά! – Εύα Σ.

Καλησπέρα σας. Η στήριξη στον Κώστα Βαξεβάνη και σε όλη την ομάδα του Documento είναι αυτονόητη, με όλη μας την ψυχή. Δυστυχώς, σ’ αυτήν τη χώρα πλέον τα αυτονόητα (δημοκρατία, ισονομία, δικαιοσύνη, διαφάνεια κ.λπ.) δεν είναι αυτονόητα. Εύχομαι δύναμη για τη συνέχεια. – Σπύρος Αρ.

Το ακαταδίωκτ­ο των μελών της επιτροπής των επιστημόνω­ν και… η καταδίωξη με φόντο τις καταγγελίε­ς του Κώστα Βαξεβάνη για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του απασχόλησα­ν την κοινότητά μας αυτήν την εβδομάδα.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece