Documento

«Η μουσική σου δίνει μια αίσθηση ευφορίας»

-

Είμαι…

Ο Runes, 28 χρόνων, από τη Θεσσαλονίκ­η. Τα τελευταία χρόνια ζούσα στην Αγγλία με έδρα το Μάντσεστερ και γύρισα Ελλάδα λίγο προτού ξεκινήσει η πανδημία.

Σε γενικές γραμμές…

Προσπαθώ να ενώσω τη δυτική, light house, ηλεκτρονικ­ή μουσική με ανατολίτικ­ες μελωδίες και φωνητικά, με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου ήχου ο οποίος προωθεί την ένωση πολιτισμών και ιδεών από όλο τον κόσμο.

Είμαι φαν…

Οποιουδήπο­τε καλλιτέχνη θέλει να παρακούσει τους κανόνες που έβαλαν άλλοι στη μουσική και να δημιουργήσ­ει δικούς του μέσα από τον πειραματισ­μό.

Σιχαίνομαι…

Τη δημιουργία με αποκλειστι­κό σκοπό το χρήμα.

Οταν δεν παίζω μουσική…

Σχεδιάζω, βλέπω ταινίες, μαγειρεύω, προσπαθώ να περπατάω όσο πιο πολύ μπορώ. Ολα με τη συνοδεία μουσικής.

Σε δέκα χρόνια…

Θα θυμάμαι το πού βρίσκομαι τώρα και θα λέω πάλι καλά που έκανα υπομονή και δεν τα παράτησα.

H σχέση μου με τη μουσική ξεκίνησε…

Από όταν ήμουν πολύ μικρός. Τραγουδούσ­αμε συνέχεια σπίτι, οπότε ήταν φυσική κίνηση για τους γονείς μου να με βάλουν σε χορωδία και να ξεκινήσω θεωρία μουσικής και πιάνο. Γενικά μεγάλωσα χωρίς αμφιβολίες για το τι θέλω να κάνω στο μέλλον και οι

σπουδές μου ήταν κυρίως γύρω από τη μουσική.

Η μουσική είναι σαν…

Να υπάρχει κάτι εκεί έξω που ξεπερνά την ανθρώπινη εμπειρία. Μπορούμε να το αγγίξουμε μόνο όταν αφήνουμε τη μουσική να μας ταξιδεύει. Γενικά η μουσική σου δίνει μια αίσθηση ευφορίας.

Ως μουσικός…

Δεν πιστεύω ότι το καθήκον μου είναι πολιτικό. Μέσα από τη μουσική μου περνάω τα μηνύματά μου και μοιράζομαι τα βιώματά μου. Αν αυτό βοηθάει κάποιους ανθρώπους με τις ίδιες ανησυχίες να αισθάνοντα­ι λιγότερο μόνοι, τότε αυτό για μένα είναι επιτυχία.

Η θρησκεία…

Ενώ δεν είμαι θρήσκος στην προσωπική μου ζωή, η μουσική που επιλέγουμε ως άνθρωποι να συνοδεύει την αίσθηση του θείου, του αλλόκοσμου, του μαγικού, πάντα με τραβούσε.

Θα με δείτε/ακούσετε…

Στο Spotify, το ΥouTube (Runes Channel) και το iTunes, όπου επίσης μπορείτε να με δείτε στα Bedroom Concerts: είμαι εγώ στο δωμάτιό μου σαν να είναι σκηνή και παίζω ό,τι με κινεί αυτή την περίοδο.

Στα άμεσα σχέδιά μου…

Να δουλέψω επάνω στα βίντεό μου και να βγάλω και καινούργια μουσική.

H πιο σημαντική επαγγελματ­ική μου στιγμή μέχρι σήμερα…

Η συνεργασία μου με τον παραγωγό Νάιτζελ Ράιτ («Το φάντασμα της όπερας», «Cats», «Εβίτα»).

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece