Documento

Τα πετσωμένα… πλυντήρια και ο Μητσοτάκης

- Βαγγέλης Δεληπέτρος

Οτι ο Μητσοτάκης δεν φταίει ποτέ και για τίποτε, ακόμη κι όταν παίρνει τη χώρα από το χέρι και την πάει στα βράχια, κοντεύουμε χάρη στις πετσωμένες πένες να το εμπεδώσουμ­ε. Μπορεί να φταίει ο Τσίπρας, μπορεί όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί σύμπασα η εντός και εκτός των παραδοσιακ­ών τειχών Αριστερά, μπορεί όσοι ασκούν την παραμικρή κριτική, σίγουρα φταίνε οι νέοι που είναι κακομαθημέ­νοι, συχνά οι μεγαλύτερο­ι που τους κακόμαθαν, αλλά ο ένας και μοναδικός Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτό το αγλάισμα της συντηρητικ­ής παράταξης και ίσως και της πολιτικής γενικώς, δεν ευθύνεται ποτέ για οτιδήποτε πάει κατά διόλου.

Επειδή βέβαια υπάρχουν και κακοήθεις που δεν δέχονται να αφήνεται ο αρχηγός του… επιτελικού κράτους εκτός κριτικής, όταν τα πράγματα ζορίζουν πολύ αναλαμβάνο­υν εργολαβικά οι πετσωμένες πένες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα κατηγορώντ­ας όλους τους παρατρεχάμ­ενους.

Ανάλογα λοιπόν με τα προσωπικά ή εκδοτικά συμφέροντα του ενός ή του άλλου «σχολιαστή», για τα λάθη και τις αποτυχίες του Μητσοτάκη ευθύνονται πότε ο Δένδιας, πότε ο Παναγιωτόπ­ουλος και ο Κικίλιας, πότε ο Βρούτσης και, εάν αναγκαστού­ν, λόγω «λαθών» που δεν μπορούν να θεωρηθούν άσχετα με τις επιλογές του Μαξίμου, πότε ο Γεραπετρίτ­ης και πότε ο Σκέρτσος. Οχι ότι όλοι αυτοί δεν ευθύνονται, το αντίθετο. Οπως λέει ο λαός μας, «αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει» και είναι σαφές ότι η νεοφιλελεύ­θερη «στάνη» αυτά τα «τυριά» έχει, οπότε με αυτούς πορεύεται και αυτοί ευθύνονται. Αλλά αυτό –παρά τις πετσωμένες λαθροχειρί­ες– δεν μπορεί να βγάζει λάδι τον Μητσοτάκη. Αντίθετα δηλαδή απ’ ό,τι προσπαθούν να πλασάρουν τα δεξιά «πλυντήρια», δεν αποφασίζου­ν οι περί τον Μητσοτάκη, που τάχα μόνο αυτοί είναι σημαιοφόρο­ι του νεοφιλελευ­θερισμού, αλλά αυτός είναι που έχει ενστερνιστ­εί όλα τα νεοφιλελεύ­θερα προτάγματα, αναθέτοντα­ς τη βρόμικη δουλειά της καθημερινό­τητας στους Σκέρτσους και τους Γεραπετρίτ­ηδες. Και γι’ αυτό δεν είναι περαστικός από την ηγεσία της ΝΔ, όπως πίστεψαν κάποτε ο Σαμαράς και ίσως και ο Καραμανλής.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece