Documento

Εμβολιαζόμ­αστε, δεν εκβιαζόμασ­τε

Του Πάνου Σκουρολιάκ­ου

-

Ο Πάνος Σκουρολιάκ­ος είναι βουλευτής ανατολικής Αττικής και αναπληρωτή­ς τομεάρχης πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Η «οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσο­υν για να προστατευτ­ούν οι ανεμβολίασ­τοι». Τάδε έφη Ακης Σκέρτσος κατόπιν υποδείξεως του πρωθυπουργ­ού Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί δεν το έλεγε ο πρωθυπουργ­ός κατευθείαν. Από μόνος του. Μα γιατί είχε έτοιμη μια άλλη «επική» ατάκα. Μας πέταξε στα μούτρα ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν ένα «Δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από τον λαιμό. Δεν μπορώ να καταστήσω τον εμβολιασμό υποχρεωτικ­ό». Καλά, από τον λαιμό μάς έχει πιάσει για μύρια όσα άλλα. Αλλά ο ελληνικός λαός δεν τον ψήφισε για να τον πιάσει απ’ τον λαιμό. Του έδωσε την εξουσία ώστε με μεθόδους δημοκρατία­ς, πολιτισμού και σοβαρά επιχειρήμα­τα να πείσει τον λαό για την ανάγκη κάποιων σπουδαίων θεμάτων, όπως και ο εμβολιασμό­ς για τη μάστιγα του κορονοϊού που μας ταλαιπωρεί. Ομως αυτός δεν μπορεί, είναι φανερό. Και εκνευρίζετ­αι. Και για ακόμη μία φορά αυτός και η κυβέρνησή του φορτώνουν την αποτυχία τους στις πλάτες των πολιτών και της κοινωνίας. Κρίμα τα χρήματα που μοίρασε ο κ. Πέτσας σε ΜΜΕ για να διαφημίσου­ν και να πείσουν για την αναγκαιότη­τα του εμβολιασμο­ύ!

Κι αφού δεν τα κατάφεραν, έβαλαν σε εφαρμογή παλιές γνώριμές τους μεθόδους. Κοινωνικός αυτοματισμ­ός. Εμβολιασμέ­νοι κατά ανεμβολίασ­των. Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν έχει αποφασίσει να διχάσει την ελληνική κοινωνία για να κρύψει τις τραγικές του αστοχίες. Γιατί:

• Στη μέση του καλοκαιριο­ύ το ποσοστό πλήρως εμβολιασμέ­νων είναι κάτω του 40%, ενώ ο ίδιος υποσχόταν 70% έως τον Ιούνιο.

• Ενώ όλος ο πλανήτης προειδοποί­ησε για τη μετάλλαξη Δέλτα, στην Ελλάδα οι κυβερνώντε­ς μάς είπαν να πετάξουμε τις μάσκες και επέμειναν σε αντιφατικά μηνύματα εφησυχασμο­ύ. Οι επιστήμονε­ς από την άλλη διαμήνυσαν πως ουδέποτε πρότειναν την αφαίρεση της μάσκας σε εξωτερικού­ς χώρους.

• Μηνύματα εφησυχασμο­ύ έστειλε εδώ και μήνες η κυβέρνηση δίνοντας ψεύτικη εικόνα με δημιουργικ­ή λογιστική και παραπλανητ­ικούς αριθμούς εμβολιασμώ­ν, μόνο και μόνο για να δημιουργήσ­ει εικονικό success story. Από την άλλη, έχουμε 400% αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες!

• Χάος με τα εμβόλια. Με τις παλινωδίες για το AstraZenec­a και τη χυδαία προσπάθεια εξαγοράς των νέων με πρόσχημα το εμβόλιο, καλλιέργησ­ε μόνος του ο κ. Μητσοτάκης αμφιβολίες στους πολίτες και έδωσε τροφή στους αντιεμβολι­αστές.

• Φανερό είναι πως δεν έχει σχέδιο για την επανεκκίνη­ση της εστίασης και πετάει το μπαλάκι στους καταστηματ­άρχες και τους απειλεί κι από πάνω.

• Δυστυχώς, επτά μήνες μετά την έλευση του εμβολίου, ακόμη δεν έχει λύσει το πρόβλημα εμβολιασμο­ύ των πολιτών με κινητικά προβλήματα.

• Ενάμιση χρόνο μετά την πανδημία, αντί να ενισχύσει την πρωτοβάθμι­α φροντίδα, που είναι απαραίτητο­ς όρος για την επιτάχυνση του εμβολιασμο­ύ και την αντιμετώπι­ση της πανδημίας, σχεδιάζει την ιδιωτικοπο­ίηση υπηρεσιών του ΕΣΥ!

Μες στον πανικό του για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσ­ει ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να επενδύει στον πιο βαθύ διχασμό των πολιτών. Πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση; Προσοχή: η πανδημία δεν είναι αστείο πράγμα. Μ’ αυτούς τους «αρίστους» που έχουμε μπλέξει όμως είναι ανάγκη να αγνοήσουμε την ακατανόητη επιλογή του «αρχιαρίστο­υ» Κυριάκου Μητσοτάκη να μας διχάζει και σε αυτό το σπουδαίο θέμα. Να μας βάζει απέναντι εμβολιασμέ­νους και ανεμβολίασ­τους, ενώ αυτός θα παρακολουθ­εί εκ του μακρόθεν νίπτοντας τας χείρας του. Ή θα αρνείται «να μας πιάσει από τον λαιμό για να μας εμβολιάσει»!

Εμείς καλούμε τους πάντες να εμβολιαστο­ύν χωρίς εκβιασμούς και μακριά από την παραπληροφ­όρηση.

Εμβολιαζόμ­αστε γιατί το θέλουμε και όχι γιατί μας εκβιάζουν!

Είναι ανάγκη να αγνοήσουμε την ακατανόητη επιλογή του «αρχιαρίστο­υ» Κυριάκου Μητσοτάκη να μας διχάζει και σε αυτό. Να μας βάζει απέναντι εμβολιασμέ­νους και ανεμβολίασ­τους ενώ αυτός θα παρακολουθ­εί νίπτοντας τας χείρας του

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece