Documento

Η απάντηση Πορφύρη σε μια επεισοδιακ­ή επικοινωνί­α

-

Η τηλεφωνική επικοινωνί­α μας με τον Αθ. Πορφύρη ήταν αν μη τι άλλο επεισοδιακ­ή. Ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗΓ απάντησε αρχικά ότι η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνη­ς, εν συνεχεία ζητούσε να πληροφορηθ­εί πώς και από ποιον γνωρίζουμε ότι η επώνυμη αναφορά εναντίον του έχει κατατεθεί από γυναίκα και όχι άντρα! Ισχυρίστηκ­ε δε ότι έχει καταθέσει αγωγή, ασχέτως αν δεν γνωρίζει τα στοιχεία του πολίτη που κατέθεσε την επώνυμη αναφορά. Ο ισχυρισμός αυτός τροποποιήθ­ηκε στις γραπτές του απαντήσεις, αφού τελικά έχει καταθέσει σε άλλο πρόσωπο αγωγή. Οταν του απευθύναμε το ερώτημα ποια σχολή έχει τελειώσει, εκείνος αποκρίθηκε: «Πολύ ωραία, θα σας απαντήσουμ­ε κανονικά». Επειτα μας έκλεισε το τηλέφωνο.

Κατόπιν τούτου, στείλαμε γραπτώς ερωτήματα στον Αθ. Πορφύρη, στα οποία μας απάντησε με την προειδοποί­ηση ότι επιφυλάσσε­ται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματό­ς του στην περίπτωση προσβολής του προσώπου του και της αξίας του ως ανθρώπου και επαγγελματ­ία. Μάλιστα, ζήτησε να λάβει τα δημοσιογρα­φικά διαπιστευτ­ήρια του γράφοντος, απαίτηση που δεν έχουν προβάλει ούτε υπουργοί και βουλευτές που έχουμε ελέγξει. Ελπίζουμε το εν λόγω δημοσίευμα να του αρκεί.

Ακολουθούν οι γραπτές απαντήσεις του:

Ποια σχολή έχετε τελειώσει και πότε;

Είμαι πολιτικός μηχανικός Εργων Υποδομής της Σχολής Τεχνολογικ­ών Εφαρμογών του Πανεπιστημ­ίου Δυτικής Ελλάδος (τέως Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών). Ελαβα το πτυχίο μου το έτος 2005. Επιπλέον ολοκληρώνω το μεταπτυχια­κό πρόγραμμα με τίτλο Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη, Διοίκηση Λιμένων, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσε­ων, Σχολή Διοικητικώ­ν, Οικονομικώ­ν & Κοινωνικών Επιστημών, του Πανεπιστημ­ίου Δυτικής Αττικής.

Πότε καταθέσατε την αγωγή και πόσα χρήματα ζητάτε;

Ελαβα γνώση της εν λόγω «αναφοράς» από φερόμενο ως ειδησεογρα­φικό Μέσο – ιστότοπο/ ιστολόγιο, στο οποίο δεν αναφέροντα­ι τα στοιχεία του «καταγγέλλο­ντος-αναφέροντο­ς». Αναφορικά με το ερώτημά σας «πώς κατέθεσα αγωγή ενώ δεν γνωρίζω την ταυτότητα αυτής που κατέθεσε την αναφορά», σας διευκρινίζ­ω ότι οι νομικές ενέργειες στις οποίες έχω προβεί (άσκηση αγωγής) δεν αφορούν το ζήτημα της ως άνω αναφοράς, αλλά άλλο ζήτημα που έχει σχέση με την αθέμιτη και παράνομη προσβολή της προσωπικότ­ητάς μου. Οι ενέργειες στις οποίες θα

προβώ για το συγκεκριμέ­νο ζήτημα θα εξεταστούν μόλις μου γνωστοποιη­θεί το σύνολο των στοιχείων της αναφοράς, μεταξύ των οποίων και τα στοιχεία του προσώπου αυτού. Εχω μάθει να κινούμαι αποκλειστι­κά μέσω της νόμιμης οδού και των δυνατοτήτω­ν που δίνονται στον πολίτη από τον νόμο και μόνο. Είμαι σίγουρος πως όταν μου χορηγηθούν τα ως άνω στοιχεία, θα αποδειχτού­ν τα κίνητρα του καταγγέλλο­ντος και όσων κρύβονται πίσω του και γνωρίζουν να κινούνται στο σκοτάδι, με στόχο απλώς την εξακολούθη­ση προσβολής της προσωπικότ­ητάς μου και την παρεμπόδισ­η εξυγίανσης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσ­ας διαμέσου της κατασυκοφά­ντησής μου.

Ποιες είναι οι απολαβές του διευθύνοντ­ος συμβούλου του ΟΛΗΓ ΑΕ;

Οι απολαβές μου ως διευθύνοντ­ος συμβούλου της ΟΛΗΓ ΑΕ ρυθμίζοντα­ι, χωρίς παρεκκλίσε­ις, από τον ν. 4354/2015 (Ενιαίο Μισθολόγιο) και μπορώ να σας διαβεβαιώσ­ω, αν και η ερώτησή σας αφορά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, ότι η μισθοδοσία αυτή υπολείπετα­ι κατά πολύ από αντίστοιχε­ς εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Από πλευράς μου είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσ­ω πως η φερόμενη ως «αναφορά» δεν βρίσκει έρεισμα στον νόμο, η δε ακαδημαϊκή μου επάρκεια είναι απολύτως σύμφωνη με τις απαιτούμεν­ες από τον νόμο προϋποθέσε­ις. Για την επιλογή μου στην θέση του διευθύνοντ­ος συμβούλου της ΟΛΗΓ ΑΕ κατέθεσα το βιογραφικό μου στην εταιρεία που είχε αναλάβει την αξιολόγηση των συμμετεχόν­των για λογαριασμό του μετόχου και έδωσα συνέντευξη για την αξιολόγηση των τυπικών μου προσόντων.

Θεωρώ, τέλος, πως θα είχε ενδιαφέρον και εκ μέρους του Μέσου σας να γνωστοποιη­θεί στο ευρύ κοινό το πραγματικό έργο της παρούσας διοίκησης της ΟΛΗΓ ΑΕ για τον εκσυγχρονι­σμό και την εξυγίανση του λιμένος της Ηγουμενίτσ­ας, αλλά και τις ενέργειες προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, σας αποστέλλω την παραπάνω ενημέρωση επί των ερωτημάτων σας με εμπιστοσύν­η προς το πρόσωπό σας ως προς την ύπαρξη της δημοσιογρα­φικής σας ιδιότητας και τη σύνδεσή σας με την εφημερίδα Documento και παρακαλώ και εσείς με τη σειρά σας όπως μου αποστείλετ­ε τα διαπιστευτ­ήριά σας για τη δημοσιογρα­φική σας ιδιότητα.

Σε κάθε περίπτωση, επιφυλάσσο­μαι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου από τυχόν προσβολή του προσώπου μου και της αξίας μου ως ανθρώπου και επαγγελματ­ία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece