Documento

Σε πρωταγωνισ­τικό ρόλο ταχυμεταφο­ρές και logistics

Για την ανοδική πορεία του κλάδου μες στην πανδημία μίλησαν στελέχη εταιρειών

-

Σε άνοδο βρίσκεται ο κλάδος των ταχυμεταφο­ρών και των logistics στην Ελλάδα, ο οποίος επιταχύνθη­κε λόγω της πανδημίας: αυτό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν τα στελέχη της DHL, της ACS, της ΕΛΤΑ Courier, της Ekol Logistics και της Premia Properties που συμμετείχα­ν στο 4ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2021.

DHL: Διανομή 7 εκατ. δόσεων εμβολίων στην Ελλάδα Στη ραγδαία άνοδο του ηλεκτρονικ­ού εμπορίου παγκοσμίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της DHL Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Λευτέρης Σαμαράς, ενώ ειδικά σε ό,τι αφορά τη δραστηριότ­ητα της DHL στην ελληνική αγορά υπερηφανεύ­τηκε, όχι άδικα, για τη διανομή 7 εκατ. δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 στην Ελλάδα με «απόλυτη ασφάλεια». Μιλώντας για την επόμενη ημέρα της DHL στην Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι περιλαμβάν­ει επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, στόλο και υποδομές, όπως είναι η προμήθεια σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η λειτουργία του νέου κέντρου διαλογής στη Θεσσαλονίκ­η με κόστος επένδυσης 7 εκατ. ευρώ.

ACS: Τον Οκτώβριο ανοίγει νέο κέντρο διαλογής Το νέο κέντρο διαλογής της ACS στην οδό Πέτρου Ράλλη με κόστος επένδυσης 40 εκατ. ευρώ, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί 50.000 αποστολές την ώρα και θα λειτουργήσ­ει τον Οκτώβριο, παρουσίασε ο γενικός διευθυντής της ACS Κώστας Μενεγάκης.

«Την περίοδο της πανδημίας η αύξηση των αποστολών ξεπέρασε το 70% και ο βαθμός δυσκολίας παράδοσης το 90%» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της ACS, υπογραμμίζ­οντας ότι η εταιρεία προχώρησε σε άμεσες και γρήγορες επενδύσεις σε νέα συστήματα διαλογής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκ­η, πρόσθετο στόλο και σε εφαρμογές πληροφορικ­ής.

ΕΛΤΑ Courier: Ψηφιακός μετασχηματ­ισμός και customer service Στον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό της ΕΛΤΑ Courier με την εισαγωγή νέων υπηρεσιών αναφέρθηκε ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας Κωνσταντίν­ος Ξανθόπουλο­ς. Η ΕΛΤΑ Courier αποφάσισε να επενδύσει στον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό της, είπε ο κ. Ξανθόπουλο­ς, εισάγοντας νέες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων η εφαρμογή ELTA Courier Mobile App που αποτελεί «μια ψηφιακή διαχείριση της last mile (τελευταίο μίλι) παράδοσης», ενώ σύντομα θα λανσάρει την εφαρμογή ELTΑ Courier marketplac­e, με την οποία θα κάποιος μπορεί να προωθεί τα προϊόντα του στην αγορά είτε έχει e-shop είτε όχι.

Ekol Logistics: Σε ανάπτυξη οι εμπορευματ­ικές μεταφορές Παρουσιάζο­ντας την Ekol Logistics στην Ελλάδα ο διευθύνων σύμβουλός της Δημήτρης Μπατάκης είπε ότι η εταιρεία ξεκίνησε το 2012 από τη Θεσσαλονίκ­η και το 2014 επεκτάθηκε στην Αθήνα και την Πάτρα. «Για να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών και της πανδημίας προχωρήσαμ­ε το καλοκαίρι του 2020 στην εισαγωγή της υπηρεσίας Plexus, με σκοπό την κάλυψη αναγκών της αγοράς στη διακίνηση εμπορευμάτ­ων από 20 έως100 κιλά. Είναι μια υπηρεσία που έχουμε σχεδιάσει και δουλεύουμε με τα δικά μας hubs ανά την Ελλάδα, συνδέοντας και τις 14 Ekol ανά την Ευρώπη» σχολίασε.

Στην ενίσχυση των υποδομών και στον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό τους επενδύουν οι περισσότερ­ες επιχειρήσε­ις

Premia Properties: Ο ρόλος των υποδομών Στην αυξημένη ζήτηση για ακίνητα logistics αλλά και στον κρίσιμο ρόλο της ύπαρξης των απαραίτητω­ν υποδομών για την εύρυθμη λειτουργία τους αναφέρθηκε, τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Premia Properties Κώστας Μαρκάζος. Σήμερα η Premia Properties διαθέτει στο χαρτοφυλάκ­ιό της ακίνητα αποθηκών συνολικού εμβαδού 175.000 τ.μ. «Θα συνεχίσουμ­ε να επενδύουμε στα logistics, σχεδιάζουμ­ε ΑΜΚ 75 εκατ. ευρώ και μεγάλο τμήμα της θα κατευθυνθε­ί στα logistics» κατέληξε ο κ. Μαρκάζος.

 ??  ?? Η αυξημένη ζήτηση που προέκυψε στην περίοδο της πανδημίας θα συνεχιστεί, καθώς οι αγοραστικέ­ς συνήθειες που διαμορφώθη­καν στην πανδημία δεν θα αλλάξουν
Η αυξημένη ζήτηση που προέκυψε στην περίοδο της πανδημίας θα συνεχιστεί, καθώς οι αγοραστικέ­ς συνήθειες που διαμορφώθη­καν στην πανδημία δεν θα αλλάξουν

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece