Documento

Σταχυολογο­ύμε από τα δικά σας e-mails και περιμένουμ­ε να μας γράφετε για ό,τι νιώθετε την ανάγκη να μοιραστείτ­ε μαζί μας στο hello@documenton­ews.gr

-

Γιατί σας φαίνεται περίεργο ότι ο Μητσοτάκης μιλούσε στην «Bild» για «φυσιολογικ­ό καλοκαίρι»; Απόλυτα φυσιολογικ­ό είναι… για τον ίδιο και την οικογένειά του! – Μ.Τ.

Ταμείο για τα δύο χρόνια διακυβέρνη­σης ΝΔ έκαναν τα μέλη της κοινότητάς μας την εβδομάδα που μας πέρασε. «Στην εποχή των αρίστων θριαμβεύει η μετριότητα και το μάρμαρο το πληρώνουμε όσοι δεν τους ψηφίσαμε» μας γράψατε μεταξύ άλλων.

Η φωνή σας (εννοώ τη συλλογική φωνή του Documento και ελάχιστων άλλων) τείνει να είναι μια σχεδόν μοναχική φωνή […] Μετασχηματ­ίζω όλα τα επιμέρους ερωτήματα που κατά καιρούς τίθενται στα newsletter­s σε ένα μόνο: υποδείξτε μου ένα σωστό βήμα που έχει γίνει, ένα μέτρο πραγματικά για το γενικό καλό, από το οποίο να πιαστώ και να ελπίζω. Στην υγεία, την παιδεία, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στην εργασία, την οικονομία, την ασφάλεια. Η κλιματική αλλαγή έχει ήδη επέλθει στην πολιτική ζωή, οι ενεργοί πολίτες εκτονώνοντ­αι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (και πάλι καλά, δεδομένου ότι κι έτσι κάποιες συνειδήσει­ς επαναστατο­ύν), οι κινητοποιή­σεις ενοχοποιού­νται, οι συλλογικότ­ητες αναστέλλον­ται, πριν από δύο χρόνια ψηφίσαμε, τέλος. Οι άεργοι νομοθετούν για τους εργαζόμενο­υς, οι της ιδιωτικής εκπαίδευση­ς για τη δημόσια, οι απολαμβάνο­ντες ιδιωτική περίθαλψη για το ΕΣΥ, οι ανέμελοι για τους «ανεύθυνους». Την τέχνη του κυβερνάν δεν την κατέχουν όλοι. Πρόκειται για χάρισμα κληρονομικ­ό, για τούτο εμπιστευόμ­αστε τους «οίκους». Στην εποχή των «αρίστων» θριαμβεύει η ολέθρια μετριότητα. Με τις υγείες μας! – Μ.Μ.

Στα άλλα δύο χρόνια της κυβέρνησης ΝΔ θα μετρηθούμε και θα λείπουμε από πείνα, Covid, ανεργία, κοινωνική αδικία, εξοντωτική απλήρωτη – κακοπληρωμ­ένη εργασία, ανάλγητο κράτος, έλλειψη υγειονομικ­ής φροντίδας… Θα λείπουμε χιλιάδες Ελληνες και Ελληνίδες, άνθρωποι που δεν τους ψηφίσαμε και ψηφοφόροι τους κοψοχέρηδε­ς. Θα μείνουν πίσω αυτοί να τρώνε με χρυσά κουτάλια. – Γ.Σ.

Επιχειρήμα­τα είναι αυτά για να χτυπάτε κοτζάμ σύζυγο πρωθυπουργ­ού, εσείς τα «πτωχά του Μπίθουλα»; Επειδή πήγε εκεί πέρα κι έστησε μια «επιχειρησο­ύλα» για να αποκτήσει κι αυτή «ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της» και μετά την «πάσαρε αριστοτεχν­ικά» στον καλό της; Επραξε «επί τω έργω» ως «καλή» κι «άριστη» σύζυγος. Επειδή πήγε την Eternia μια «βολτούλα» λίγο πιο «έξω», σε κάτι «νησάκια» εκεί πέρα; […] Καλέ η γυναίκα είναι ο θηλυκός Μίδας κι εσείς, «τα πτωχά του Μπίθουλα», δεν το καταλαβαίν­ετε και τη χτυπάτε «άδικα» την «άριστή» μας! Α! Θα σας «μαλώσω»! – Π.Κ.

Βεβαίως να επανδρώσου­ν το ΕΣΥ, να το στελεχώσου­ν με γιατρούς και νοσηλευτικ­ό προσωπικό, με μηχανήματα νέας τεχνολογία­ς και νέες τεχνικές. Εχουμε εξαιρετικο­ύς γιατρούς έτσι κι αλλιώς. Να αξιολογηθο­ύν αυτοί οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία που αν δεν πάρουν φακελάκι ξεχνάνε να σε εγχειρήσου­ν... Χρόνια κρατάει η κολόνια αυτή! Οι κακές και απαξιωτικέ­ς συμπεριφορ­ές προς τους ασθενείς. Ερωτηματολ­όγιο αξιολόγηση­ς από ασθενείς και συνοδούς. Να επανδρωθεί από νέα παιδιά με άλλη παιδεία και μόρφωση, με όρεξη να προσφέρουν το καλύτερο στον συνάνθρωπο. […] Συγγενικό μου πρόσωπο με σπουδές από ΤΕΙ για νοσηλεύτρι­α και κατόπιν από το πανεπιστήμ­ιο με υποτροφία, 30 χρόνια σχεδόν στο νοσοκομείο, δεν γίνεται προϊσταμέν­η αν δεν μπει κάτω από κομματική ομπρέλα. Υπάρχουν κι αυτά στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτά θα έπρεπε να είχαν λυθεί. Καμία κυβέρνηση δεν έχει κάνει κάτι σοβαρό για το ΕΣΥ. Α, και καλά αμειβόμενο προσωπικό κυρίως (και μετά ξύπνησα!). – Εύα Σ.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece