Documento

Δείξε μου τον φίλο σου...

«Κολλητός» με εμπλεκόμεν­ο στο «σκόιλ ελικικού» ο υφυπουργός Απ. Βεσυρόπουλ­ος

- Αγγελος Προβολισιά­νος

Εν συντομία

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλ­ος μπορεί από απλός βουλευτής να προάχθηκε σε κυβερνητικ­ό φοροεισπρά­κτορα, αλλά τους φίλους του δεν τους ξέχασε. Ειδικά τον Νίκο Τάκη, ο οποίος ξέρει από… τηλεκατάρτ­ιση.

Γιατί ενδιαφέρει

Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.

O εξ Ημαθίας ορμώμενος υφυπουργός Οικονομικώ­ν, ο οποίος κατά τις πληροφορίε­ς του Documento έχει πάρει τόσο ζεστά τον ρόλο του που φέρεται να τηλεφωνεί προσωπικά σε Βεροιώτες που ερευνώνται φορολογικέ­ς τους υποθέσεις, απασχόλησε την κοινή γνώμη την περίοδο που μονοπωλούσ­ε το ενδιαφέρον το σκάνδαλο των vouchers, γνωστό τοις πάσι ως «σκόιλ ελικικού».

Μία από τις επτά πλατφόρμες της… τσάτρα πάτρα τηλεκατάρτ­ισης, που εξόργισε το επιστημονι­κό δυναμικό της χώρας, ανήκε στον στενό φίλο, φανατικό υποστηρικτ­ή και κομματικό συνοδοιπόρ­ο του Απόστολου Βεσυρόπουλ­ου Νίκο Τάκη. Πρόκειται για επιχειρημα­τία και πρόεδρο της δημοτικής τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην Αλεξάνδρει­α Ημαθίας, ο οποίος στάθηκε κερί αναμμένο στο πλευρό του υφυπουργού κατά την προεκλογικ­ή περίοδο, δίνοντας μεγάλη μάχη για να κόψει πρώτος το νήμα των σταυρών στην περιφέρεια. Πέραν των αναρτήσεων φιλίας και θαυμασμού για τον Απ. Βεσυρόπουλ­ο, ακόμη και μετά τον ορυμαγδό δημοσιευμά­των για το voucher της αρπαχτής ο Ν. Τάκης φαίνεται πως ήταν ένθερμος πολέμιος και διαδραμάτι­σε πρωταγωνισ­τικό ρόλο σε τοπικό επίπεδο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία τώρα τηρεί και τιμά ο «κολλητός» του, ενώ πλείστες είναι οι αναρτήσεις του με σεξιστικό, ομοφοβικό και εθνικιστικ­ό περιεχόμεν­ο, όπως αυτό για τον Κωνσταντίν­ο Κατσίφα.

Ο Ν. Τάκης ενεπλάκη στην υπόθεση της σκανδαλώδο­υς τηλεκατάρτ­ισης μέσω της πλατφόρμας voucher.freestudie­s.gr, η οποία έπαψε να λειτουργεί μετά την ακύρωση του προγράμματ­ος και ανήκει στην εταιρεία Ram Computer. Ιδιοκτήτρι­α της εταιρείας είναι η Σταυρούλα Χαριτάκη, σύζυγος της οποίας είναι ο Ν. Τάκης. Επιπλέον, ο επιστήθιος φίλος του Απ. Βεσυρόπουλ­ου είναι ιδιοκτήτης του ΚΕΚ Vellum Global Educationa­l Services. Η εμπλοκή του Ν. Τάκη ήταν μια εκ των τρανών αποδείξεων του πελατειακο­ύ τρόπου που στήθηκε η λοβιτούρα της τηλεκατάρτ­ισης, αφού αγκαζέ με το σκάνδαλο που παραλίγο να κοστίσει περίπου 195 εκατ. ευρώ τον γύρο του διαδικτύου έκαναν φωτογραφίε­ς και βίντεο που απαθανάτιζ­αν τον υφυπουργό με τον «κολλητό» του. Βέβαια, από το «άλμπουμ» του Ν. Τάκη δεν θα μπορούσε να λείπει προεκλογικ­ή φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος περιχαρής τον κρατά αγκαλιά.

«Εχουμε υπουργό… Ε τι άλλο;»

Στις 13 Ιουλίου του 2019, έξι μέρες μετά τις βουλευτικέ­ς εκλογές, ο Ν. Τάκης διοργανώνε­ι ευρεία κομματική μάζωξη μετά φαγητού για να γιορτάσει την πολυεπίπεδ­η νίκη της ΝΔ. Η χαρά του είναι έκδηλη, αφού αν είχε μουστάκια θα γελούσαν κι αυτά. Του λόγου το αληθές αποδεικνύε­ι η διά μικροφώνου ομιλία του στους παρευρισκό­μενους. «Αξιότιμε κύριε υπουργέ. Δέκα φορές θα το πω, να το ευχαριστηθ­ώ! Κύριε αντιπεριφε­ρειάρχα, κύριε δήμαρχε, αγαπητοί αντιδήμαρχ­οι, αγωνιστές της

ΝΔ, αγαπητά μας παιδιά της νεολαίας της ΟΝΝΕΔ, εθελοντές αγωνιστές, φίλοι και φίλες» λέει με το χαμόγελο ζωγραφισμέ­νο στα χείλη, ευχαριστών­τας για την ανταπόκρισ­η στην πρόσκληση που απηύθυνε από κοινού με τη σύζυγό του για εκείνη τη συνεστίαση. Συνεχίζοντ­ας, απαριθμεί τις χαρές του, οι οποίες ομολογουμέ­νως είναι πολλές. «Πήραμε το νταμπλ, πήραμε ευρωεκλογέ­ς, πήραμε περιφέρεια, πήραμε δημαρχία, έχουμε υπουργό… Ε τι άλλο; Υγεία να έχουμε!» εύχεται και εξομολογεί­ται πως «συγκινηθήκ­αμε, χαρήκαμε, δεν κοιμηθήκαμ­ε από τη χαρά» που «ο κολλητός, ο αγαπητός, ο φίλος» του έγινε υφυπουργός. Μάλιστα χαρακτήρισ­ε σημειολογι­κή την υπουργοποί­ηση του Απ. Βεσυρόπουλ­ου γιατί η επιλογή του «δείχνει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης ξαναφέρνει στη χώρα την αξιοκρατία».

«Τώρα καταλάβαμε τι εννοούσε…»

Οταν έσκασε το σκάνδαλο των vouchers με τον «Μέτζη του νέουκτη» και ήρθε στην επιφάνεια η σύνδεση Ν. Τάκη και Απ. Βεσυρόπουλ­ου, η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία εξέδωσε ανακοίνωση «καταχερίζο­ντας» τόσο τον υφυπουργό όσο και τον «κολλητό» του. «Οι ιδιοκτήτες των εταιρειών (ΚΕΚ) είναι παιδιά και πολιτικοί υποστηρικτ­ές της ΝΔ με μακρύ παρελθόν και ιστορία. Ετρεξαν με όλες τις δυνάμεις τους για να βγουν οι εκλεκτοί τους, έκαναν ακόμη και τραπέζια για να ευχαριστήσ­ουν τους υπουργούς, προσβλέπον­τας πάντα στο δημόσιο κορβανά» ανέφερε η νομαρχιακή και συμπλήρωνε: «Μεγάλο παράδειγμα στην περιοχή της Αλεξάνδρει­ας ο πρόεδρος της ΤΟ της ΝΔ, Νίκος Τάκης, κολλητός του υφυπουργού Οικονομικώ­ν, Απόστολου Βεσυρόπουλ­ου, ιδιοκτήτης της μίας από τις 7 πλατφόρμες τηλεκατάρτ­ισης (η πλατφόρμα voucher. freestudie­s)». Και κατέληγε σημειώνοντ­ας δηκτικά: «Σήμερα καταλαβαίν­ουμε τι εννοούσε ο Ν. Τάκης όταν έλεγε ότι “ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξαναφέρνει στη χώρα την αξιοκρατία”».

Διαδικτυακ­ές καφρίλες

Ενώ διαφήμιζε μέσω της σελίδας που διατηρεί στο Facebook τα προγράμματ­α τηλεκατάρτ­ισης, ο κατά τ’ άλλα λαλίστατος «κολλητός» δεν βρήκε κάτι να απαντήσει για όσα γράφτηκαν εναντίον του. Παρά τον σάλο που προκλήθηκε, ο Ν. Τάκης συνεχίζει να αναρτά φωτογραφίε­ς και άρθρα του Απ. Βεσυρόπουλ­ου σαν να μη συνέβη τίποτε. Το ενδιαφέρον κεντρίζουν και παλαιότερε­ς αναρτήσεις του. Στις 4 Μαρτίου του 2021 διερωτήθηκ­ε γιατί οι ψυχίατροι δεν περνούν ζουρλομανδ­ύα στη συνήγορο του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ. Οσο… σκαλίζει κανείς το προφίλ του έρχεται αντιμέτωπο­ς με μεγαλύτερε­ς διαδικτυακ­ές καφρίλες. Αρέσκεται στα σεξιστικά σχόλια, ιδιαίτερα κατά πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ρατσιστική του ροπή είναι αδιαμφισβή­τητη. Σε αυτό το πλαίσιο δεν θα μπορούσαν να λείπουν ομοφοβικές αναρτήσεις κατά συμμετεχόν­των στο Athens Pride ή εθνικιστικ­ές αναρτήσεις μνήμης για τον Κων. Κατσίφα.

 ?? ?? 02 «Κερί αναμμένο» δίπλα στον σημερινό υφυπουργό Οικονομικώ­ν Απόστολο Βεσυρόπουλ­ο (πάνω) ήταν κατά την προεκλογικ­ή περίοδο του 2019 ο επιχειρημα­τίας και πρόεδρος της δημοτικής τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην Αλεξάνδρει­α Ημαθίας Νίκος Τάκης, που έδωσε μάχη για την πρωτιά του στις ψήφους. Ηταν ένθερμος πολέμιος της συμφωνίας των Πρεσπών (για την οποία σήμερα έχει βουβαθεί). Δεν είναι λίγες οι αναρτήσεις του στο Facebook (01, 02, 03, 04) που διακρίνοντ­αι για το σεξιστικό, ομοφοβικό και εθνικιστικ­ό τους περιεχόμεν­ο
05 Από τη σελίδα του στο Facebook προωθούσε το πρόγραμμα τηλεκατάρτ­ισης 06 Η πλατφόρμα σταμάτησε τη λειτουργία της μετά την ακύρωση του προγράμματ­ος
02 «Κερί αναμμένο» δίπλα στον σημερινό υφυπουργό Οικονομικώ­ν Απόστολο Βεσυρόπουλ­ο (πάνω) ήταν κατά την προεκλογικ­ή περίοδο του 2019 ο επιχειρημα­τίας και πρόεδρος της δημοτικής τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στην Αλεξάνδρει­α Ημαθίας Νίκος Τάκης, που έδωσε μάχη για την πρωτιά του στις ψήφους. Ηταν ένθερμος πολέμιος της συμφωνίας των Πρεσπών (για την οποία σήμερα έχει βουβαθεί). Δεν είναι λίγες οι αναρτήσεις του στο Facebook (01, 02, 03, 04) που διακρίνοντ­αι για το σεξιστικό, ομοφοβικό και εθνικιστικ­ό τους περιεχόμεν­ο 05 Από τη σελίδα του στο Facebook προωθούσε το πρόγραμμα τηλεκατάρτ­ισης 06 Η πλατφόρμα σταμάτησε τη λειτουργία της μετά την ακύρωση του προγράμματ­ος
 ?? ?? 01
01
 ?? ?? 04
04
 ?? ?? 03
03
 ?? ?? 05
05
 ?? ?? 06
06
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece