Documento

Καμιά ανοχή στους φασίστες!

- Βαγγέλης Δεληπέτρος

Oταν μιλάμε για απαράδεκτε­ς και επικίνδυνε­ς καταστάσει­ς όπως αυτές που διαδραματί­στηκαν στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολ­ης δεν πρέπει να μασάμε τα λόγια μας.

Δεν πρέπει δηλαδή να προσπαθούμ­ε να μηδενίσουμ­ε την πολιτική τους σημασία μιλώντας απλώς για «βίαιες συμπεριφορ­ές», όπως έκανε εκπροσωπών­τας την Κεραμέως το γραφείο Τύπου του υπουργείου Παιδείας. Ούτε επιτρέπετα­ι στον οποιονδήπο­τε να ξαναβγάζει από τον σκουπιδοτε­νεκέ της Ιστορίας τη «θεωρία» των δύο άκρων, όπως σαφέστατα έκανε ο υφυπουργός Παιδείας και πανεπιστημ­ιακός Αγγελος Συρίγος που δήλωσε ότι «το βασικό είναι να καταδικάσο­υμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όχι μόνο από τους φασίστες. Διότι βία άσκησαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες»! Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι στις επιδρομές των νεοναζιστι­κών εγκληματικ­ών ομάδων δεν υπάρχουν πολλές «πλευρές» βίας αλλά μόνο μία, η ακροδεξιά.

Αυτήν ζήσαμε στις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, στην απόπειρα δολοφονίας των Αιγύπτιων ψαράδων και των αφισοκολλη­τών του ΠΑΜΕ και στις δεκάδες επιθέσεις εναντίον «άλλων» μη αρεστών στα ακροδεξιά «τάγματα». Τέτοιοι συμψηφισμο­ί και τέτοια χαϊδέματα στις φασιστικές συμμορίες και τέτοιες μετωνυμίες των πράξεών τους επέτρεψαν στη Χρυσή Αυγή να σταθεί όταν ξεκίναγε και να διευρύνει τη δράση της στη συνέχεια. Και η φανερή αγωνία των ακραίων νεοφιλελεύ­θερων του «επιτελικού κράτους» να μη δημιουργού­ν μέτωπα στα δεξιά τους δεν μπορεί να έχει κόστος τους δημοκρατικ­ούς κανόνες και συνέπεια την ανοχή στη δράση ακροδεξιών ταγμάτων εφόδου. Γιατί για ακροδεξιά τάγματα εφόδου πρόκειται, που μετρούν τα όρια αν(τ)οχής της δημοκρατικ­ής πολιτείας κατά πώς θέλουν οι διάφοροι Λαγοί και Κασιδιάρηδ­ες. Και δεν είναι καθόλου καλό ούτε ευοίωνο ότι υπουργός Εσωτερικών της σημερινής κυβέρνησης είναι κάποιος που στην ηλικία των ακροδεξιών της Σταυρούπολ­ης έκανε τα ίδια και χειρότερα!

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece