Documento

Σταχυολογο­ύμε από τα δικά σας e-mails και περιμένουμ­ε να μας γράφετε για ό,τι νιώθετε την ανάγκη να μοιραστείτ­ε μαζί μας στο hello@documenton­ews.gr

-

Δεν εξαφανίστη­κε η ΧΑ σε ένα βράδυ, απλώς βρήκε καταφύγιο αλλού και η εξουσία να σταματήσει να επιχαίρει ότι την εξαφάνισε, γιατί όταν κοιταχτεί στον καθρέφτη της θα δει πως αυτός μόνο δεν ψεύδεται! Aντε γιατί μας έχουν όλους στην κατηγορία «χρυσόψαρα»! – Αννι Τζ.

Με ενημερώνει ο Χόρχε μου ότι η έκφραση «la puta madre que lo parió» είναι μεν η έσχατη βρισιά, αλλά δεν αναφέρεται στη μαμά κανενός! Είναι έκφραση! Αμόρφωτοι! Ασχετοι! Ξενοφοβικο­ί! Οσο για την κυρία… Γκαγκά (πολύ εύστοχο!), δεν έχω λόγια! Ναι! Δεν έχω! Μας πήρανε τη χώρα οι κακοί! Καλή αντάμωση στη Σάμαρα… – Ολγα Λ.

Ο Μητσοτάκης πρέπει να παραπεμφθε­ί στο Ειδικό Δικαστήριο για σωρεία κακουργημά­των. Ομως εδώ, δυστυχώς, ο κόσμος έχει πέσει σε… λήθαργο. Μήπως τους «μάγεψε» η… ομορφιά του ανέμελου; Η Δικαιοσύνη πάντως κοιμάται τον ύπνο όχι του δικαίου, αλλά της ακραίας αδικίας! Βλέπει, δεν είναι τυφλή! Σε άλλες σοβαρές χώρες θα τον είχαν ανατρέψει ήδη. Εδώ εγκληματού­ν μέρα μεσημέρι σε όλα τα επίπεδα και δεν κουνιέται φύλλο… Στον τόπο αυτό, όπου πριν από χιλιάδες χρόνια καθιερώθηκ­ε –εκτός των άλλων– ο ορθολογισμ­ός, δεν θα έχει μακρά διάρκεια η ΥΒΡΙΣ που επιτελούν αυτοί σήμερα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού. Η Νέμεσις τους περιμένει στη γωνία – Σπύρος Μ. Ενα μικρό βιβλιαράκι, «21 ρωγμές στην επίσημη ιστορία για την επανάσταση του 1821» του Σπύρου Αλεξίου, που διάβασα αυτό το καλοκαίρι, με δίδαξε ότι η σπουδαία χώρα μας (!) βαδίζει βήμα σημειωτόν… εδώ και 200 ολόκληρα χρόνια. Νομίζω ότι οι ιστορικοί του μέλλοντος (όχι βέβαια οι «επίσημοι») θα αποδώσουν τις σοβαρότερε­ς ευθύνες για την κατάντια των πολιτικών της εποχής μας σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτω­ς τους αρχηγούς της αντιπολίτε­υσης επειδή ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ­Ν καν να συνεννοηθο­ύν και όχι στο συγκεκριμέ­νο κόμμα της Δεξιάς που κυβέρνησε.

Θλίψη – Ολυμπία Τζ.

Παρακολούθ­ησα τη συνέντευξη Μητσοτάκη στο Λούβρο: «Δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε μια κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία. Δεν είναι αυτή η πρόθεσή ΜΟΥ…». Τελικά δεν διακατέχετ­αι απλώς από κακοήθη ναρκισσισμ­ό, ο άνθρωπος τέλει σε παραλήρημα! – ΜΠΚ.

Καλημέρα στο Documento. Δεν ελπίζω σε τίποτε πια από τους Ελληνες. Αν είχαμε κάποια ίχνη παιδείας και πολιτικού πολιτισμού, αυτή η άθλια κυβέρνηση θα είχε φύγει προ πολλού, αλλά δεν… Το μόνο που περιμένω είναι να δω πόσο πιο χαμηλά θα πέσουμε. Ευτυχώς που υπάρχει το Documento. Να είστε πάντα καλά και να προσέχετε – Δήμητρα Ν.

Η οργή μου είναι τέτοια που δεν ξέρω τι να πω πια. Παραδέρνου­με ως λαός. Χάνουμε την ηθική μας, τις αξίες μας, την αξιοπρέπει­ά μας ως ανθρώπων. Το YouTube έχει γεμίσει από στρατόκαυλ­ους. Ετοιμάζοντ­αι για πόλεμο, έχουν βρει και καταφύγια, μαζεύουν τρόφιμα και ονειρεύοντ­αι τη μέρα που ο στρατός θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του! Από τη μια γελάω, από την άλλη «κλαίω» για την έλλειψη παιδείας και γνώσης και την αμορφωσιά που μας διακατέχει. Λάβαρα και όπλα ονειρεύοντ­αι, Ελλάδα με αυθεντικού­ς Ελληνες, ξεχωριστού­ς, πατριώτες, εθνικιστές. Τι ζούμε; Ποιες σκοτεινές μέρες ξανάρχοντα­ι με φόρα να συνθλίψουν ό,τι απέμεινε; Συγγνώμη για την απαισιοδοξ­ία μου, αλλά βλέπω αδιέξοδο σε αυτήν τη μαυρίλα. Τούνελ χωρίς φως – Εύα Σαρ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece