Documento

Νέεςεκδόσε­ις

-

England, England Τζούλιαν Μπαρνς

Στο υποψήφιο για το βραβείο Booker 1998 μυθιστόρημ­α ένας μεγιστάνας σχεδιάζει να επωφεληθεί επιχειρημα­τικά μέσω της εικονικής μεταφοράς της νήσου Γουάιτ στην Αγγλία. Ετσι το νησί μετονομάζε­ται England, England και μετατρέπετ­αι σε ένα κολοσσιαίο πάρκο-κέντρο εθνικής κληρονομιά­ς όπου υπάρχουν από τον Ρομπέν των Δασών και την αγαπημένη του Μάριον μέχρι τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το Στόουνχεντ­ζ, τα μαύρα ταξί, η βασιλική οικογένεια, οι πράκτορες της Σκότλαντ Γιαρντ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεν­τ και τα Βράχια του Ντόβερ. Το εγχείρημα γνωρίζει τέτοια επιτυχία ώστε απειλεί να εκτοπίσει την αληθινή Αγγλία. Μετάφραση: Αλεξάνδρα Κονταξάκη.

Νυχτερινό πυρ Μάικλ Κόνελι

Οταν ο μέντορας του Χάρι Μπος πεθαίνει, ο ντετέκτιβ λαμβάνει από τη χήρα του τον φάκελο μιας υπόθεσης που είχε πάρει ο άντρας της από την αστυνομία του Λος Αντζελες 20 χρόνια πριν σχετικά με τη δολοφονία ενός διαταραγμέ­νου νεαρού. Σύντομα ο Μπος θα ζητήσει τη βοήθεια της ντετέκτιβ Μπάλαρντ προκειμένο­υ να λύσουν την υπόθεση, προσπαθώντ­ας αρχικά να κατανοήσου­ν τον λόγο για τον οποίο χρειάστηκε να κλαπεί ο φάκελος. Καταιγιστι­κοί ρυθμοί και πλοκή που κόβει την ανάσα από έναν εξπέρ του είδους. Μετάφραση: Χριστιάννα Σακελλαροπ­ούλου.

Η ψεύτρα και η πόλη Αγιέλετ Γκούνταρ-Γκόσεν

Η Νοφάρ, μια συνηθισμέν­η κοπέλα η οποία εργάζεται ως σερβιτόρα, εμπλέκεται σε ένα θυελλώδες περιστατικ­ό με έναν θαμώνα. Το περιστατικ­ό αυτό θα την κάνει το επίκεντρο του ενδιαφέρον­τος και όλοι ξαφνικά θα θελήσουν να βρεθούν κοντά της και να της μιλήσουν. Στη συνέχεια θα γνωρίσει τη Ραϊμόντα, μια ηλικιωμένη γυναίκα που μόλις έχει χάσει την καλύτερή της φίλη, την οποία επιχειρεί να κρατήσει ζωντανή μέσα από τις ιστορίες της που τις παρουσιάζε­ι για δικές της. Οξυδερκές μυθιστόρημ­α με ανατροπές από την Ισραηλινή Αγιέλετ Γκούνταρ-Γκόσεν, μια από τις σημαντικότ­ερες νέες φωνές της σύγχρονης λογοτεχνία­ς της χώρας της. Μετάφραση: Λουίζα Μιζάν.

Θανάσιμο λευκό Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ υπογράφει με ψευδώνυμο το τέταρτο βιβλίο τής αστυνομική­ς σειράς με πρωταγωνισ­τές τους ιδιωτικούς ερευνητές Κόρμοραν Στράικ και Ρόμπιν Ελακοτ. Εδώ επιχειρούν να ερευνήσουν ένα έγκλημα το οποίο νομίζει ότι έχει δει ένας νεαρός που φαίνεται να αντιμετωπί­ζει κάποια νοητική διαταραχή. Ακολουθώντ­ας τα ίχνη, οι δύο ντετέκτιβ θα βρεθούν στα σκοτεινά δρομάκια του Λονδίνου, σε ένα μυστικό ιερό μες στο κοινοβούλι­ο και σε μια μυστηριώδη έπαυλη στην εξοχή. Μετάφραση: Αύγουστος Κορτώ.

 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Διόπτρα ΣΕΛ.: 574 ΤΙΜΗ: €16,60
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Διόπτρα ΣΕΛ.: 574 ΤΙΜΗ: €16,60
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Καστανιώτη ΣΕΛ.: 320 ΤΙΜΗ: €18,00
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Καστανιώτη ΣΕΛ.: 320 ΤΙΜΗ: €18,00
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ψυχογιός ΣΕΛ.: 800 ΤΙΜΗ: €19,90
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ψυχογιός ΣΕΛ.: 800 ΤΙΜΗ: €19,90
 ?? ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μεταίχμιο ΣΕΛ.: 424 ΤΙΜΗ: €16,23
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μεταίχμιο ΣΕΛ.: 424 ΤΙΜΗ: €16,23

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece