Documento

Χτυπούν οι καμπάνες για Αδωνη

-

Πότε με τον «καβγά» στο υπουργικό συμβούλιο για την ευρωπαϊκή οδηγία για την προστασία των προστατευό­μενων μαρτύρων, πότε με τα δημοσιεύμα­τα των «Νέων» που θέλουν το Μέγαρο Μαξίμου να του βάζει χέρι και τις φήμες για ανασχηματι­σμό του, πότε με τις έξαλλες τηλεοπτικέ­ς του εμφανίσεις, ο Αδωνης Γεωργιάδης φαίνεται από καιρό να ακροβατεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο κυβερνητικ­ό σχήμα. Ομως το τελευταίο επεισόδιο Μαξίμου – Γεωργιάδη δεν αφήνει περιθώρια για παρανοήσει­ς.

Οχι μία, αλλά δύο φορές ρωτήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τη σκανδαλώδη πρόσληψη της κόρης της συζύγου του στη Lamda Developmen­t του Ελληνικού, όπως αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή το Documento. Και τις δύο φορές η απάντηση ήταν η ίδια: «Δεν ξέρω τις λεπτομέρει­ες της υπόθεσης αυτής, οπότε δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο». Και αν για την πρώτη φορά θα έλεγε κανείς πως θα μπορούσε και να μην έχει προλάβει να διαβάσει το δημοσίευμα, οι πέντε ημέρες που μεσολάβησα­ν μέχρι τη δεύτερη ήταν επαρκές χρονικό διάστημα για να έχει ενημερωθεί.

Πολλώ δε μάλλον που τη δεύτερη φορά για να απαντήσει για την πρόσληψη του υιού του πρωθυπουργ­ού, Κωνσταντίν­ου Μητσοτάκη, στο πλευρό του ευρωβουλευ­τή και αντιπροέδρ­ου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωβουλή επικαλέστη­κε το ίδιο το δημοσίευμα του Documento. «Δεν έχω να προσθέσω τίποτε παραπάνω από τη δήλωση που έκανε στην εφημερίδα σας ο εργοδότης του. Νομίζω πως δεν υπάρχει συζήτηση ύστερα από αυτό» απάντησε, γεγονός που σημαίνει ότι έχει ενημερωθεί επαρκώς για τα δημοσιεύμα­τα. Συνεπώς, το γεγονός πως δύο διαδοχικές φορές επέλεξε να μην καλύψει τον υπουργό Ανάπτυξης κάθε άλλο παρά έλλειμμα ενημέρωσης σημαίνει, κάτι που αναγνωρίζε­ι πρώτος και καλύτερος ο αντιπρόεδρ­ος της Νέας Δημοκρατία­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece