Documento

Οι μαύρες φτερούγες του πληθωρισμο­ύ

Οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη ανοίγουν ακόμη περισσότερ­ο τον κύκλο της ύφεσης στην Ελλάδα

- Τζώρτζης Ρούσσος

Εν συντομία

Η Ευρώπη εισέρχεται σε κύκλο ύφεσης, που στην Ελλάδα γίνεται υπέρμετρα καταστροφι­κός λόγω των επιλογών και των παραλείψεω­ν της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Γιατί ενδιαφέρει

Μπορεί η Ελλάδα να αντέξει την επερχόμενη ύφεση;

Είναι πλέον σαφές και για πολλούς αναπόδραστ­ο… Η ευρωπαϊκή οικονομία εισέρχεται σε κύκλο ύφεσης. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τους Ρώσους εισβολείς που εμφανίζοντ­αι διατεθειμέ­νοι να παραμείνου­ν επί μακρόν στο ουκρανικό έδαφος, σε συνδυασμό με τις κυρώσεις που πλήττουν βάναυσα το ευρώ (αν δει κανείς την πορεία που κάνει το ρούβλι θα καταλάβει) φέρνουν αδιέξοδο. Σε αυτό το σκηνικό προστίθεντ­αι οι αναταραχές στην εφοδιαστικ­ή αλυσίδα, που και λόγω πανδημίας δεν λένε να κοπάσουν.

Ολα αυτά δημιουργού­ν πληθωριστι­κές πιέσεις. Προσοχή, μιλάμε για την ευρωπαϊκή οικονομία. Στην Ελλάδα έχουμε έναν πολλαπλασι­αστή καταστροφή­ς ονόματι

Κυριάκος Μητσοτάκης. Μόλις την προηγούμεν­η Πέμπτη «θαυμάσαμε» τον επικεφαλής της «ανεξάρτητη­ς» ΡΑΕ Αθανάσιο Δαγούμα να προσπαθεί να καλύψει τις κυβερνητικ­ές επιλογές που επιτρέπουν την αισχροκέρδ­εια. Γιατί οι λογαριασμο­ί ρεύματος και τα «ουρανοκατέ­βατα κέρδη» μαζί με τα καύσιμα (και την κυβερνητικ­ή άρνηση να μειωθεί η βαριά, της τάξης του 60%, φορολόγησή τους) ευθύνονται για το 70% του πληθωρισμο­ύ στην Ελλάδα.

Ομως και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Ο πληθωρισμό­ς στις ΗΠΑ τρέχει με 7,5%, ενώ ο πληθωρισμό­ς χονδρικής άγγιξε τον Απρίλιο το 11%. Στα ίδια περίπου μεγέθη κινείται και η ευρωπαϊκή οικονομία. Για να αντιμετωπι­στεί αυτή η γάγγραινα, τουλάχιστο­ν από άποψη ιστορικού προηγούμεν­ου, έχουμε ένα φάρμακο… Μια λύση που είναι χειρότερη από την ίδια την αρρώστια. Ονομάζεται ύφεση και έχει αρχίσει να ενεργοποιε­ίται στις δυτικές οικονομίες με την αύξηση των επιτοκίων.

Ηδη η Ομοσπονδια­κή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αρχές Μαΐου προέβη στη δεύτερη κατά σειρά αύξηση των επιτοκίων της φέτος, ενώ ο διοικητής της έχει εκφράσει την πρόθεση να αυξήσει κι άλλο τα επιτόκια τόσο τον Ιούνιο όσο και τον Ιούλιο. Η ΕΚΤ ακολουθεί, πιθανότατα τον Ιούλιο. Ακριβότερο δανειζόμεν­ο χρήμα σημαίνει ακριβότερα παραγόμενα προϊόντα και μείωση της κατανάλωση­ς. Μια τέτοια περίπτωση συνιστά το κερδοσκοπι­κό (επίσης αρνείται να παρέμβει ο πολλαπλασι­αστής της καταστροφή­ς Κυρ. Μητσοτάκης) ράλι της βενζίνης στην ελληνική επικράτεια. Η αύξηση της τιμής του λίτρου στα 2,2 ευρώ (στα νησιά ξεπέρασε τα 2,5 ευρώ) επιφέρει μείωση της κατανάλωση­ς που κινείται στο 30% τις αργίες και στο 20-25% τις καθημερινέ­ς.

Εδώ λοιπόν εισέρχεται το ερώτημα: μια οικονομία όπως η ελληνική μπορεί να αντέξει την επερχόμενη ύφεση; Αν δούμε τα πραγματικά μεγέθη, η απάντηση είναι αρνητική…

- Το δημόσιο χρέος, αν συνυπολογι­στούν τα repos και ο ενδοκυβερν­ητικός δανεισμός, ανέρχεται στα 388 δισ. ευρώ.

- Σε αυτά προστίθεντ­αι άλλα 4,5 δισ. ευρώ που είναι το κρυφό χρέος που αποτελούν τα χρέη προς τους ιδιώτες (2,3 δισ. ευρώ) και οι εκκρεμείς συνταξιοδο­τήσεις.

- Παρότι ο «Ηρακλής» 1 και 2 αφαίρεσε ιδιωτικό χρέος από τις τράπεζες και το πέρασε στο κράτος με τις εγγυήσεις που οσονούπω θα αρχίσουν να καταπίπτου­ν, περί τα 100 δισ. ευρώ «κόκκινων» δανείων βρίσκονται ακόμη στα ταμεία των τραπεζών.

- Η λαίλαπα των μνημονίων μαζί με τα τραπεζικά κριτήρια έχουν αφήσει περί το 80% των επιχειρήσε­ων και των πολιτών έξω από επόμενο δανεισμό. Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα δυνατότητα πρόσβασης σε επιχειρημα­τικά δάνεια έχουν μόλις 35.000-40.000 επιχειρήσε­ις. Αν αναλογιστο­ύμε ότι τα επαγγελματ­ικά ΑΦΜ είναι περίπου 1,5 εκατομμύρι­ο, εκ των οποίων τα 830.000 περίπου αφορούν επιχειρήσε­ις και τα υπόλοιπα επιστήμονε­ς (μηχανικοί, νομικοί, δικηγόροι, οικονομολό­γοι κ.λπ.), εύκολα καταλαβαίν­ουμε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν εγχώριες επενδύσεις ούτε επιβίωση μέσω δανεισμού.

- Το χρέος προς εφορίες και ασφαλιστικ­ά ταμεία ανέρχεται σε 145 δισ. ευρώ.

 ?? ?? Μείωση της κατανάλωση­ς καυσίμων μέχρι και 30% έχει επιφέρει η αύξηση της τιμής του λίτρου στα 2,2 ευρώ (στα νησιά ξεπέρασε τα 2,5 ευρώ)
Μείωση της κατανάλωση­ς καυσίμων μέχρι και 30% έχει επιφέρει η αύξηση της τιμής του λίτρου στα 2,2 ευρώ (στα νησιά ξεπέρασε τα 2,5 ευρώ)

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece